Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Furniture News #11

Linoleum skaber naturlig velvære

nature wood

Lev og lær

Lev og lær

Biblioteket i Sports – og Kulturcampus Gellerup omtales i denne udgave af Furniture news.
Det er der god grund til!
Her mønstrer arkitekterne Transform den skarpsindighed, at de multicaster inventaret: Reoler bliver ikke bare til klatremøbler, men omkalfatrer det åbne rum til en udfordrende bjergscene, mens møblerne i samme manøvre omkranser stier og stræder.
I denne arkitektoniske praksisøvelse er Furniture Linoleum castet i en hovedrolle, som synes forfattet til dette særlige kamæleon-materiale. Elegant er det jo, tidløst og dog klassicistisk; overfladen er blød og lun, farverne karakterfuldt naturfødte. Og så: Uanfægtet klarer Furniture Linoleum skrig og skrål, ungers leg og voksnes ikke altid hensynsfulde omgang med offentligt inventar – hen til reolen og tilbaws igen!
På et bibliotek er der nemlig masser af liv, og forhåbentlig også læring.
Forbo Furniture Linoleum fungerer lige godt til begge dele.

Gellerup livrary shelves 4176 Furniture Linoleum

Portræt; Malene Ejsing Nørgård, Industriel designer

Dialog-designeren

Disciplinen ’design’ sætter på latin (designare) også et lighedstegn til ’at udtænke’. Dermed udvides forståelsen af design fra at være formgivning til også at udtænke og tilføre udvalgte egenskaber, som påvirker, styrker og stimulerer brugernes adfærd. Produktet bliver et redskab til dialog – og til forståelse for fællsskab: Vi skaber noget sammen.

Sådan en designer er Malene Ejsing Nørgård.

Malene Ejsing Nørgård Danish designer

Historien


Måske man – for at være designer med noget på hjerte – skal være født med forståelsen af dialogdesign i sit DNA. I hvert fald siger Malene Ejsing Nørgaard selv, at hun altid har været opslugt af at indrette og formgive. Med en far i møbelbranchen er Malene familiært belastet, men point-of-no-return indtraf i mødet med designerparret Lise & Hans Isbrand fra Silkeborg: Lær håndværkets materialer og konstruktion , lød det gode råd!

Og Malene Ejsing Nørgård blev møbelsnedker.

Malene Ejsing Nørgård shelve burgundy 4154
Bricks desina kitchen Furniture Linoleum 4155 Malene ejsing

ModuletMalene Ejsing Nørgård: - Jeg har ikke et fast tema eller mønster for designprocessen, men mine arbejder baserer sig ofte på det modulære – en slags fleksible halvfabrikata, som brugeren kan sætte sit eget præg på og anvende på flere måder: Køkkenkollektionen Bricks (for Designa), reol – og skabssystemet Frame (for Rumas) og rumdeleren Walls.

Frame Rumas Malene Ejsing Nørgård_conifer Furniture Linoleum
I den kontekst er Furniture Linoleum et klædeligt valg med sin matte overflade, der tilfører overfladerne både liv og kvalitet. At farvesætte er en vigtig del af designerens ansvar; til den opgave er Furniture Linoleums kollektionens pallet perfekt med sin klassiske stemning, fordi farverne er tidløse og kompatible i et interiør, forklarer Malene Ejsing Nørgård.

- Nå, ja, og så skader det ikke i disse tider, at overfladen er bæredygtig!

CV

1980: Født i Skive
2000-2004: Furniture designer fra Hanstholm Køkken og
Skive Tekniske Skole
2004-2012: Indretningskonsulent i køkkenbranchen

2013-2017: Designbachelor med udmærkelse fra VIA University College
2017-2019: Designer for Steffensen & Würtz Arkitekter
2019-2022: Designer for Rumas ApS., Aalborg
2022: Malene Ejsing Nørgård ApS., grundlægger, designer og direktør

Sports- og Kulturcampus Gellerup - reoler & inventar

Sports- og kulturcampus Gellerup


Både hos Brødrene Grimm og i 1001 nats eventyr findes eventyret om bjerget, hvis indre skjuler rigdomme og visdom for den, som kender kodeordet ind til skattene: Sesam, sesam, luk dig op!

Fortællingen mindes vi i mødet med arkitekttegnestuen Transforms ’bogbjerge’ til biblioteket i Sports – og Kulturcampus Gellerup i Aarhus.

Shelves Furniture Linoleum conifer 4174 Jutland DK at Gellerup LibraryDer er tale om en hybrid af reoler og legemøbler så høje – op til 3 meter – at inventaret danner sig eget landskab i det generøse rum med dimensioner som et bytorv.

Valget af Furniture Linoleum conifer iscenesætter en grøn stemning i byrummet; og producenten af inventaret, WO Interior A/S, er lykkedes med at virkeliggøre alle visionerne:

Her kan klatres, vandres og hviles, man kan gå uden om, hen over og igennem. Grænserne er ophævet.

Libaray shelves Gellerup DK Furniture Linoleum 4176
GEllerup library shelves furniture LInoleum 2016
Library sehlves Gellerup furniture linoleum 4176 DKDialogen mellem WO Interiors Niels Flemming Troelsen og Lene Hammer hos Transform førte til ’indpakningen’ i Furniture Linoleum:

- Det er en fed løsning med den helt rigtige temperatur i de lækre overflader, som samtidig er et solidt, positivt bidrag til akustikken i denne del af Sports – og Kulturcampus Gellerup, lyder anmeldelsen fra Lene Hammer.

Multi furniture Gellerup Library Furniture linoleum 4171 on top dk

Faktaboks

SPORTS – OG KULTURCAMPUS GELLERUP
Reoler og inventar

Bygherre: Aarhus kommune
Arkitekt: Transform Arkitekter ApS
Arkitekt: Schmidt/Hammer/Lassen Architects A/S
Produktion: WO Interior A/S
Furniture Linoleum: 4174 conifer
Foto: Helene Høyer Mikkelsen

Udførelse

Basismateriale: MDF
Kanter: Furniture linoleum conifer 4174
Proces: Finerpresse
Lim: Koldpres
Forkanter. WO linoleumskant, patenteret

Acupanels - støjdæmpende paneler

Lyden af velvære


Støj er et stigende problem i en aktiv, travl verden. Indretningsløsninger til erhvervslivets storrumskontorer, til undervisningsmiljøer og institutioner, men også til private hjem efterspørger overflader, som kan bistå indeklimaets akustik og dæmpe uvedkommende støj.

Det behov har Acupanels International fundet et svar på.

Acupanels by stairs furniture linoleum 4157
Acupanels mauve 4172 furniture linoleum living roomPå eksisterende vægge monteres støjdæmpende paneler i moduler på 2400 eller 3000 mm højde. Modulerne er opbygget af 23 mm brede lameller, monteret på en 9 mm lyddug.

Acupanels paneler er formgivet, så de er nemme at installere på vægge eller lofter – og derfor har direkte adresse også til gør-det-selv projekter. Panelerne skaber et roligt og behageligt lydmiljø med potentiale til en halvering støjniveauet.Det er Horn Bordplader A/S, som er underleverandør til Acupanels International af netop lamellerne med Furniture Linoleum (samme ejerkreds).

- Det har vist sig, at de erfaringer, som Horn Bordplader har med Furniture Linoleum, kunne bruges her. Horn beklæder hele MDF-plader med Furniture Linoleum, hvorefter vi skærer dem op til lameller, lyder forklaringen fra Acupanels Internationals, Lotte Hansen.

Acupanels kitchen pistachio 4183 furniture linoleum DK
Acupanels all colours furniture linoleum

De populæreste farver indenfor Furniture Linoleum kollektionen kan Acupanel International levere fra lager. Andre har en leveringstid på 4 - 6 uger.

Faktaboks

Acupanels Akustisk vægbeklædning
Produktion og salg: Acupanels International ApS
Produkt: Akustikpanel
Furniture Linoleum: Alle dessiner fra kollektionen
Foto: Acupanels International

Udførelse

Basismateriale: Sort MDF
Akustikdug: Polyester, genavendt materiale 9 mm
Dimensioner: 2400/3000 x 600 x 23 mm

Argon light - bordkollektion

Bordets anatomiKan noget så enkelt som et bord være genstand for resurse-forskning?

Ja, lyder svaret fra virksomheden med det sigende navn Tablelab.

Tablelab argon light table 4155 Pewter DK
Tablelab argon light furniture Linoleum 4185 Powder DKTablelab hører hjemme i Hornslet, hvorfra stifteren og den daglige leder, Kristoffer Brix, styrer hele forsyningskæden fra formgivning over produktudvikling og fremstilling til webshoppens kundetilfredse forsendelser. Produktet, der er kommet ud af ’laboratoriet’ hos Tablelab, er en bordserie med navnet Argon og tilnavnet Light

Tablelab argon light table with 4166 furniture linoleumDet skal signalere, at dette bord er resursebesparende, såvel som det er let og komfortabelt i det moderne hjems indretning eller til at etablere en effektiv arbejdsplads. Stil og udseende kan varieres efter valget af ben: Metal eller træ? Lige og kvadratiske eller med organiske linjer?Tablelabs har taget begrebet bæredygtighed og CO2 reduktion til et nyt niveau: Høj kvalitet og innovativt design, men ansvarligt forarbejdet. Derfor består kernen i bordpladerne af et innovativt tredimensionelt formpresset genbrugsmateriale, der er fremstillet specifikt for at imødekomme ønsket om et både robust og miljøsikkert produkt, forklarer Kristoffer Brix.

Tablelab argon light Furniture linoleum nero 4023 DK

Valget af Furniture syntes også det helt naturlige, lyder det fra grundlæggeren af Tablelab :

Furniture Linoleum er holdbart; det er lækkert, og det er let at vedligeholde. I kombination med bordenes øvrige kvaliteter kan en mere resursebevidst, bæredygtig og tidløs løsning næsten ikke tænkes, kommenterer Kristoffer Brix.

Fra en supercool studiebolig til palævillaens herskabelige stuk: Furniture linoleum passer til det hele.

Faktaboks

ARGON LIGHT
Bordkollektion

Produktion og salg: Tablelab ApS
Produkt: Spisebord, arbejdsbord
Furniture Linoleum: 4174 conifer, 4132 ash, 4155 pewter, 4179 smokey blue
Foto: Tablelab ApS