Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Furniture News #9

Af jord er den kommet

hørfrø linoleum ingrediens

Klumme

De fleste har oplevet det kreative barn, der med fantasiens hjælp gør konditorkager af sand, jord og småsten.

Herpå har Forbo bygget sin kernekompetence: At mikse hørplantens linolie, træernes harpiks og jordens kalk med smuld fra savværker og frembringe – nå, ja ikke bagværk – men et endnu prægtigere mirakel.

For det må man kalde det, når rå naturmaterialer – hver for sig af ringe værdi – i samdrægtighed kan frembringe en ny beklædningsoverflade, som scorer tårnhøjt på den grønne valutabalance: Furniture Linoleum fra Forbo.

Furniture Linoleum er det under, der gør det gamle ord til skamme. For man kan alligevel få alt:

Elegance, eksklusivitet, kreativitet, holdbarhed og ægte bæredygtighed samlet og pakket i en maggiterning.

Signed, sealed, delivered!

Råvarer linoleum

Portræt - Rui Pereira

Furniture Profilen - Rui Pereira


Hånd & Ånd
Den industrielle proces med sin hurtighed og præcision er den perfekte partner for designerens kreativitet. Det er et hovedtema for den løbebane, som er blevet den portugisisk fødte designer Rui Pereira til del.
- Det centrale er lærdom fra forskellige kulturer og måder at tænke på, lærdom fra andre med interesse for form og farve og lærdom fra andre led i den forsyningskæde, som jeg er en del af, fx industrien, lyder en del af Rui Pereiras erfaringer.

Rui Pereira Industrial designer Denmark
Rui Pereira Industrial designer Denmark_bench

Historien

I dag er Rui Pereira designchef hos danske HAY. Men det hele begyndte tilbage på kunstakademiet i Matosinhos, Portugal i 2002, hvor ideerne hurtigt blev født: Design som et interaktivt bidrag til virksomheders strategier; og design som leverandøren af langtidsholdbare fortællinger med et positivt socialt afkast!

Det var målet.

Midlerne var en uophørlig læreproces på rejse gennem Europa for at studere befolkningernes levevis og adfærd.

I dag, 19 år senere, har Rui Pereiras visioner vist sig levedygtige og er bevist gennem Ruis samarbejde med indretningsarkitekturens ikoner som Patricia Urquiola, Cristiana Vanini og Stefano Tagliacarne.

Undervejs har Rui Pereira endog fået tid til at etablere sin egen virksomhed: Pereira Office.

MaterialerneRui Pereira fattede hurtigt interesse for naturmaterialer som ler, marmor, kork, bambus og træ. Hans arbejde går ud på at vurdere materialernes potentiale i en industriel produktion og dermed facilitere adgangen til dem med rationelle processer og en reduceret omkostning. Det er samtidig et arbejde, som kræver autentiske bæredygtige hensyn fra koncept til produkt og anvendelse.

Rui Pereira  Denmark_ Table furniture Linoleum 4023
Rui Pereira Industrial designer Tables Furniture Linoleum

Furniture LinoleumI den fortælling er der en naturlig plads til Furniture Linoleum.

Rui Pereira: - Furniture Linoleum er med til at skabe ægte værdi for et brand som HAY; vi bruger det på tværs af produktionen til nogle af vores bedst sælgende kollektioner som fx Loop, CPH og New Order. Vi har også konstant nye projekter på vej, hvor Furniture Linoleum spiller en aktiv rolle som det primære overflademateriale. Vi sætter stor pris på den lune overflades bløde taktilitet, holdbarheden, udvalget af farver og, at Furniture Linoleum er nemt at vedligeholde.

Dialogen

Designerens raison d’être er at indgå i den konstruktive og kritiske dialog med fremstillingsindustrien, mener Rui Pereira:

- Min opgave er løbende at eftersøge nye løsninger og typologier, der resursebevidst kan skabe en klar kommunikation med brugerne og i samme åndedrag være med til at holde fokus på aktuelle problemstillinger – som fx bæredygtighed. I et præcist og skarpt sprog er det en del af løsningen at optimere udbyttet af materialernes potentiale, lyder erklæringen fra Rui Pereira.

- Med det afsæt ser jeg frem til flere samarbejdsprojekter med Furniture Linoleum!

Rui Pereira table Furniture Linoleum 4023

CV

Født i Portugal 1983.
2002-06: ESAD, Superior School of Arts and Design, Matosinhos, Portugal
2008-09: SPD, School of Political Science and Design
2009-10: Cristiana Vanini ARC studio, Milano
2010-11: Stefano Tagliacarne, Atelier Verticale, Milano
2010-: Pereira & Fukusada
2011-14: Studio Urquiola, Milano
2014-20: HAY, senior designer
2020-: HAY, design manager furniture
2020: Pereira Office grundlagt

Faktaboks: HAY

Work and meeting tables
Designers: Leif Jørgensen (Loop), Stefan Diez (New Order), Ronan & Erwin Bouroullec (CPH Table)
Producer: HAY
Furniture Linoleum: 4023 black, 4166 charcoal, 4180 aquavert, 4185 powder, 4175 pebble

Køkkenhavn - sort er grønt

Sort er grønt

’Linoleum er det nye sort. Bortset fra, at det er grønt!’

Sådan skriver indretnings– og designvirksomheden Køkkenhavn ApS på sin hjemmeside. Det sker, fordi Furniture Linoleum fra Forbo er det foretrukne beklædningsmateriale til Køkkenhavns produktion af køkkeninventar og -møbler.

Køkkenhavn Furniture Linoleum kitchen olive
Signe Thorlup & Kenn Harboe Christensen

Baggrunden

Køkkenhavn ApS er et samarbejde mellem Signe Thorup og Kenn Harboe Christensen; Signe med sin humanistiske kommunikationsbaggrund (fra RUC) og Kenn som den tømreruddannede, men også passionerede tekniker er det perfekte match til det, som er Køkkenhavns vision: At skabe køkkener, der leverer den store, personlige fortælling; køkkenindretning med varme og karakter i et skandinavisk og minimalistisk formsprog

Opskriften

Et langtidsholdbart køkken er for længst fremstillet af industrien. Køkkenhavn har forstået, at det, de kan gøre bedre, handler om design og æstetik.

For det individuelle køkken udtrykkes med køkkenets overflader i tekstur og farver. Her har Køkkenhavn raffineret sit særlige talent for at levere individuelle og karakterstærke fortællinger. Oftest med Furniture Linoleum!

Køkkenhavn_Furniture Linoleum 4183 4179
Køkkenhavn_Kitchen Furniture 4174

Tæt på perfektion


- Furniture Linnoleum udtrykker elegance og lang levetid. Vi holder af den satinmatte overflade og synes, det er fløjlsblødt at røre ved, begrunder Køkkenhavn sit valg.

- I takt med vækst i prestigefaktoren ser vi aktuelt, at køkkenet bliver en integreret del af spisestue og opholdsrum; det stiller særlige krav til materialernes udtryk. At det så samtidig er bæredygtigt og vidunderligt at arbejde med, gør Furniture til et materiale, der er meget tæt på perfektion, vurderer Signe Thorup fra Køkkenhavn.

Faktaboks: Køkkenhavn ApS

KØKKENHAVN APS
Inventar og møbler
Designer: Signe Thorup
Producent: Køkkenhavn ApS, Kenn Harboe Christensen
Produkter: Køkkenskabe og borde, spise – og mødebord
Furniture Linoleum: 4174 conifer, 4179 smokey blue, 4183 pistachio
Foto: Køkkenhavn ApS

Udførelse

Basismateriale: Valchromat design board 19 mm
Kanter: Åbne
Beklædning: Furniture Linoleum
Proces: Vacuumpresse
Lim: Dana D3

Fitnessworld - sundhed på nordisk

Fitness World A/S - Sundhed på nordisk

Fitness World er Danmarks førende trænings– og fitnesskæde. Da syv af kædens centre aktuelt skulle indrettes med garderobe faciliteter lå et klart værdisæt til grund: nordisk og sundhed for alle brugere!

Fttness World_ wardropes_ furniture linoleum

Nordisk Design

- Vi valgte derfor materialer, som til fulde lever op til værdisættet: Træ i form af krydsfiner af gran og Forbo Furniture Linoleum til skabsfronterne, påpeger Riis Retails afdeling for konceptindretning.

- Det er en nordisk designkultur, som samtidig gav muligheden for at variere med farverne fra Furniture Linoleum kollektionen: Powder og charcoal til pigernes feminine omklædning, iron og pewter som et udtryk for råstyrke og et maskulint formsprog, lyder forklaringen fra Riis Retail.

Fitness World Denmark_ Furniture Linoleum wardrobes 4166 & 4155
Fitnessworld_ wardrobes_4185 furniture Linoleum Denmark

Resultatet


At opgaven er løst belyses bedst af Fitness World selv: - Projektet til omklædningsrummene har været en flot løst, fælles opgave for Riis Retail og Fitness World. Vi er rigtigt glade for resultatet, og endnu vigtigere, så er medlemmerne af Fitness World fuldkommen enige, konstaterer Fitness Worlds chef for indretning og byggeri, Kevin Lyngvold Rubiano.

I det ellers så rå træningsmiljø, præget af maskiner og teknik, er der bud efter farver og naturmaterialer med høj lækkerhedsfaktor. Som Furniture Linoleum.
Indretningskonceptet påtænkes udrullet til flere af de 179 centre i Fitness World kæden.

Faktaboks: Fitness World A/S - garderobeskabe

Bygherre: Fitness World A/S
Design: Riis Retail A/S
Producent: Riis Entreprise A/S
Leverandør: Riis Retail A/S
Produkter: Fronter/skabslåger
Furniture Linoleum: 4185, powder, 4178 iron, 4166 charcoal, 4155 pewter
Foto: Helene Høyer Mikkelsen

Udførelse


Basismateriale: 18 mm granfiner
Kanter: Åben krydsfiner
Beklædning: Forbo Furniture
Proces: Vacuumpresse
Lim: PKI Profect 2243

Abracadabra cirkulær kvadratur

Cirkulær kvadratur


Hvad det kan blive til, når en af landets dygtigste møbelsnedkere finder fodslag med en begavet arkitekt og designer, det blev præsenteret på Snedkernes Efterårsudstilling i København: Et bord med en særligt udviklet, Furniture Linoleum-beklædt plade med en mekanik, der lader det samme bord være enten rundt og kvadratisk. Foldet ind rødt og rundt, udfoldet er det grønt, kvadratisk: Abracadabra!

Table Denmark 4164 & 4174
Table DK Furniture Linoleum 4164 & 4174Løsningen sigter på at være bæredygtig, mens den samtidig står inde for en høj formgivningsmæssig kvalitet, kommenterer arkitekten og designeren af Abracadabra, Erling Christoffersen.

Med Furniture Linoleum har bordet en taktil blødhed og venlighed samtidig med, at det har en lang levetid. Kjeldtoft Møbelsnedkeri har kantlimet bordet med snedkeriets helt særlige, papirløse kantmetode.


Erling Christoffersen: - Bordet er fremstillet af egetræ og linoleum, begge naturmaterialer, begge ekstremt holdbare og slidstærke. Konstruktionen er også solid, at bordet nemt udholder dagligt brug og genbrug i generationer. Det kan binde CO2 i århundreder.

- Det kalder jeg bæredygtigt!

Table Denmark_4164 4174 Furniture linoleum

Faktaboks: Abracadabra foldebord

Designer: Erling Christoffersen, møbelarkitekt MAA MDD
Producent: Møbelsnedkeri Gert Kjeldtoft A/S
Furniture Linoleum: 4164 salsa, 4174 conifer
Dimensioner: Rundt Ø 90 cm, kvadratisk 90 x 90 cm.
Foto: Erling Christoffersen og Gert Kjeldtoft

Udførelse

Basismateriale: Sandwich af gran/mdfd, 18 mm
Kanter: Affasede
Montage: Kantlimer
Beklædning: Furniture
Proces: Finerpresse
Lim: Danafix 407
Beslag: Messing