Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Tips en adviezen tegels voegen

Wat is de juiste voegbreedte? 5 tips voor een mooi resultaat en een tevreden klant

Een mooie strakke voeg is de finishing touch van elk tegelwerk. Maar hoe breed moet je voeg eigenlijk zijn? En hoe zorg je dat die voeg mooi egaal gekleurd uithardt? Dit en meer in deze 5 voegentips!
Meer over voegbreedtes in keramisch tegelwerk

Voegbreedte 3c

Verwerking voegcementen

Het uiterlijk van de voeg kan het tegelwerk maken en breken. Maar de voeg heeft ook een doorslaggevende functie in de kwaliteit van het tegelwerk. Ze vormt samen met de tegel en de voegkit de eerste waterkering en is daarmee een belangrijke schakel in de waterdichtheid. Het is dus ook in technisch opzicht van groot belang om voldoende tijd en aandacht aan het voegwerk te schenken.
Meer over verwerking voegcementen

tekening afvoegen

Schoonmaken cementgebonden voeg

Kalkaanslag op tegels en schimmelvorming op voegen vormen een bekend probleem in natte ruimten. Goed droogmaken van de ruimte na gebruik, goed ventileren en regelmatig schoonmaken zijn een aantal maatregelen die de kans hierop verkleinen. Helaas zijn lang niet alle schoonmaakmiddelen die voor dit doel te koop zijn veilig, omdat ze vaak de voegcementen afbreken.
Meer over schoonmaken van voegen

voeg 712

Ongelijkmatig gekleurde donkere voegen? Met deze tips voorkom je dit

Mooi strak voegwerk is de finishing touch van elk tegelwerk. Het laatste wat je dus wilt, zijn bonte voegen met verkleuring. Met deze 5 tips voorkom je een ongelijkmatige voegkleur bij donkergekleurde voegen zoals antraciet, (basalt)grijs en buxy.
Lees meer

tegelwerk 3a