Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Wanneer gebruik je welk wandegalisatiemiddel?

De 658 Wandoforte is een prima cementgebonden basis. Die wordt veel gebruikt als ondergrond bij tunnels en zwembaden.

Snelle reparatiemortels

Daarnaast hebben we de 955 Wandostuc, onze snelle renovatiemortels. De technische specificaties van die producten lijken op elkaar, maar verschillen ook enigszins. En dus hebben ze vaak net een wat andere eigenschap of toepassing.

Welke ondergronden?

Alle twee de producten kun je gebruiken voor het egaliseren en herstellen van cementgebonden en andere steenachtige wanden, zoals cellenbeton en kalkzandsteen. Alleen kun je de 955 ook toepassen op voorbehandelde, gipsachtige ondergronden, zoals gipsplaat en gipsblokken.

Welke laagdiktes?

Er zijn natuurlijk ook verschillen in de toepasbare laagdiktes. Bij de 658 ligt die tussen de 2 en 10 mm, bij de 955 tussen de 2 en de 50 mm en bij betonnen inkassingen zelfs tot 70 mm. De 955 kun je ook verwerken met een spuitmachine, zodat snel heel veel meters gemaakt kunnen worden. Wel op tijd het schoonmaakballetje door de slang spoelen, want anders zit ie dicht!

Wanneer toepassen?

Ook de toepassingen verschillen. Zo kun je de 658 zowel binnen als buiten gebruiken, terwijl de 955 Wandostuc bij uitstek geschikt is voor renovatieprojecten, waar naast kwaliteit ook de prijs doorslaggevend is. Misschien kan ik dat het beste uitleggen met een voorbeeld. Wil je bijvoorbeeld een complete badkamer strak maken, dan kan de 955 een betere keuze zijn. Die werkt wat trager onder koudere omstandigheden en dus sta je rustiger te werken.

Samengevat: de 658 gebruik je voor binnen en buiten. De 955 uitsluitend voor renovatie in binnentoepassingen. De 955 is ook prima geschikt voor gipsachtige ondergronden.
Ga hier naar alle egalisaties toe.