Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Hoe vermijd ik een cementsluier na het voegen?

Bij het voegen wordt ook de tegel smerig. Als de voeg voldoende droog is, haal je vervuiling weg met een spons en water. Ons advies: gebruik een schone spons en ververs regelmatig je water.

Een cementsluier voorkomen is bijna niet mogelijk, maar je hebt er veel minder last van wanneer de spons schoon is en het water regelmatig wordt ververst. De glans van je tegels en je voeg is anders dof. Zonde.

Kies het juiste moment!

Ook het moment van afsponzen is heel belangrijk en luistert nauw. Wanneer is je voegwerk voldoende droog om met afsponzen te beginnen, zonder dat je de voegen eruit smeert? We geven altijd deze tip: druk het topje van je vinger op de voeg. Wanneer het voegcement niet meer aan je vinger blijft plakken, kun je afsponzen. Gebruik bij het afsponzen een lichtvochtige spons. Is je spons te nat, dan krijg je vlekken in je voeg.

Secuur werkje

Het afsponzen is de belangrijke laatste fase van het tegelzetten en, zoals uit het bovenstaande wel duidelijk blijkt, is het best een secuur werkje dat ook nog eens tijd kost. In de praktijk is die tijd er soms niet. Toch adviseren we met klem om die tijd wel te nemen.

Voorkomen beter dan genezen

Ontstaat er toch een cementsluier, dan is die maar moeilijk weg te krijgen. Probeer de cementsluier in eerste instantie te verwijderen met een droge theedoek. Bij hardnekkiger vervuiling verwijzen wij naar de producten van Moeller Stone Care (HMK). Deze fabrikant levert reinigingsproducten waarmee je een cementsluier afdoende kunt verwijderen. Maar uiteraard geldt altijd: voorkomen is altijd beter dan genezen, door zo schoon en netjes mogelijk te werken.’

Samenvattend:

• Gebruik een schone spons en schoon water
• Controleer of het voegwerk voldoende droog is
• Maak de spons niet te nat
• Neem de tijd