Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Hoe werk je het beste met de donkerste voeg van Forbo Eurocol?

‘In 2016 introduceerden wij vier nieuwe voegkleuren, speciaal ontwikkeld voor keramisch parket: Rustic, Elegant, Vintage en Silver’, zegt productmanager Dino Brouwer. ‘Die pasten helemaal bij de geldende tegeltrends in de markt. Later kwam de diepzwarte variant, de 712 Eurocolour Wood WD Graphite daarbij. Je kunt hem niet alleen gebruiken voor keramisch parket, maar voor elk tegelwerk dat een fraaie donkere voeg nodig heeft. Zowel binnen als buiten. Het is een bijzonder product qua samenstelling, mengmethode en arbovriendelijkheid.

712 1e

Voorgemengd in water

Kleurvastheid is een belangrijk kwaliteitskenmerk van elke goede voeg, ook van de donkerste voeg van allemaal. Forbo Eurocol gebruikt eersteklas grondstoffen om die kleurechtheid te garanderen en ook het vakmanschap van de tegelzetter speelt voor een optimaal eindresultaat een belangrijke rol. Netjes tegelen, het voegmiddel goed mengen, zorgvuldig voegen en nasponzen levert een mooi strakke en egale voeg op. Hoe donkerder de kleur, hoe preciezer het aankomt op deze werkzaamheden. Dat is algemeen bekend. Daarom hebben wij destijds dit speciale concept bedacht. Wij maken het je met de 712 Eurocolour Wood WD Graphite extra makkelijk: het zwarte pigment is al voorgemengd in water.

712 vloeistof

Een-op-een mengen

Een emmerverpakking is gevuld met vijf kilogram cementpoeder en een afgepaste hoeveelheid vloeibaar pigment. Als tegelzetter hoef je die componenten alleen nog maar een-op-een te mengen en er ontstaat een fraaie egale voegmassa. Omdat we in de fabriek een constante pigmentoplossing vervaardigen, wordt met elke emmerverpakking bovendien exact dezelfde kleur bereikt.

712 3e

Arbovriendelijk verwerken

De ‘donkere slurrie’, zoals wij het noemen, zorgt niet alleen voor een eenvoudiger menging. Een bijkomend voordeel is dat het pigment al is bevochtigd en dus niet kan worden ingeademd tijdens het verwerken. Samen met de stofarme eigenschappen die veel Eurocol-voegmiddelen sowieso hebben, is de 712 Eurocolour Wood WD Graphite dus ook nog eens zeer arbovriendelijk.'

712 2e

Naamswijziging
In 2022 zullen alle bestaande kleuren 712 Eurocolour Wood WD qua artikelnummer en -naam verdwijnen en voortaan worden verkocht onder de bekende naam 717 Eurofine WD. Qua kleur en samenstelling blijft het recept ongewijzigd. De kleur Silver krijgt de nieuwe kleurnaam ‘light grey’.

Bekijk hier het productinformatieblad van de 712.