Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Welke voordelen levert de combinatie van de 044 en de 026 op?

‘De 044 en de 026 Euroblock Multi zijn twee onafhankelijke producten in ons assortiment’, zegt productmanager Jan Willem van Laar. ‘De 044 Europrimer Multi is ons multifunctionele voorstrijkmiddel en de 026 Euroblock Multi onze watergedragen vochtisolatie. Met de 026 bouw je op een cementgebonden poreuze ondergrond een vochtscherm op in verschillende lagen. Je brengt de eerste laag 1:1 verdund met water aan. Vervolgens, afhankelijk van het type vloerbedekking, een of twee onverdunde lagen.

Jan Willem

IJzersterke combinatie

Maar nu de voordelen wanneer je de 026 en de 044 als systeem gebruikt. Dit is namelijk echt een ijzersterke combinatie als je op een monolietbetonvloer of keramische tegelvloer een vochtisolatie wilt aanbrengen. En het heeft een paar heel fijne voordelen. Normaal gesproken breng je namelijk een epoxy aan of moet je de vloeren vooraf stralen. Dat hoeft niet meer. Gewoon schuren en stofvrij maken is voldoende.

026

Aanbrengen: welke roller?

Je vervangt de 1:1 verdunde basislaag 026 door een laag 044. Gebruik bij het aanbrengen een schuimroller. Heeft de bestaande tegelvloer verdiepte voegen, dan is het beter om eerst een vachtroller te gebruiken om goed in de voegen te komen en na te rollen met een schuimroller om overtollige primer van de tegels te halen. Breng vervolgens, afhankelijk van het type vloerbedekking, een of twee onverdunde lagen 026 Euroblock Multi aan.

Roller

Ook bij FloorColouring

De combinatie van de 044 en 026 werkt zoals boven omschreven ook goed onder vloeren die met FloorColouring worden afgewerkt. Je voorkomt daarmee nadelige effecten van de ondervloer in de eindafwerking, zoals luchtgaatjes en kleurverschillen.

FloorColouring 3d

Verwerkingsvriendelijker

Doordat je geen epoxy gebruikt, hoef je - naast het gebruik van handschoenen - niet extra beschermd te werken. De 044 en 026 zijn dispersieproducten. Ze zijn goedkoper en niet gelabeld (gevarenklassen). En dus zijn ze ook nog eens verwerkingsvriendelijker.’

044 en 026

Klik hier voor meer informatie over 044 en 026.