Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Insights digitale magazine februari 2023

Konden bedrijven in de lijm- en kitindustrie met name door een vol doorstomende bouwsector in de coronacrisis nog opgelucht ademhalen, inmiddels heeft de realiteit ook deze branche goeddeels in de greep.

Toenemende schaarste aan grondstoffen, nieuwe regelgeving, een levensgroot stikstofprobleem en een internationale energiecrisis laten hun sporen in toenemende mate na. Met name nieuwe regels – zo’n 90 procent van de wetgeving komt uit Europa – zorgen voor veel turbulentie. Er is sprake van veel veranderingen en voor individuele bedrijven van taaie, lastige materie.

Ook de oorlog in Oekraïne en de stikstofproblematiek eisen hun tol. Het stikstofdossier zorgt voor nieuwe vertraging bij de vergunningverlening. Dat leidt – uiteindelijk – tot stagnatie in de uitvoering. Naar verwachting daalt het aantal verleende bouwvergunningen in de utiliteitsbouw dit jaar met 17 procent ten opzichte van 2022. In de woningbouw is sprake van een vergelijkbaar beeld.

Al deze ontwikkelingen zijn aanleiding voor het redactieteam van Insights om deze branche uitgebreid te belichten. Het resultaat leest u nu. Een informatieve uitgave, die inzicht geeft in een snel veranderende markt.

MGP buiten

Klik voor het digitale magazine op de onderstaande link:
goomedia.digitaal-magazine.nl/is-eurocol/home