Selecteer je taal

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Naast tegel- en vloertechniek, voortaan ook surface finishing-producten

Door de jaren volgden nieuwe ontwikkelingen binnen Forbo Eurocol elkaar steeds sneller op. Enerzijds hadden die te maken met het voortschrijden van de technologie, anderzijds spelen we steeds proactief in op behoeften en trends uit de markt, waar onze klanten en relaties hun voordeel mee doen. De afgelopen tien jaar brachten we hierdoor vrijwel jaarlijks iets nieuws. Enkele hoogtepunten.

2013 Introductie Tegelklus- en Vloerenapp

Deze handige apps bieden tegelzetters en project- en woninginrichters allerlei nuttige informatie en functies, waarmee zij hun projecten eenvoudiger kunnen uitvoeren. Via overzichtelijke keuzemenu's zie je hoe je stap voor stap te werk gaat en met welke producten. Door projectgegevens in te voeren, weet je vooraf hoeveel je van een product nodig hebt en grijp je onverhoopt toch mis, dan vind je met de locator-functie direct het dichtstbijzijnde Eurocol-verkooppunt.

app

2014 Eurocol wordt Forbo Eurocol, Eurovisie gaat digitaal

- Het bedrijf 'Eurocol' gaat binnen Forbo Group voortaan als 'Forbo Eurocol' door het leven. Vanwege de krachtige merknaam en marktpositie blijven alle producten de naam 'Eurocol' dragen, ook internationaal.

- Na dertig jaar lang als gedrukt relatiemagazine te zijn verschenen, wordt Eurovisie in 2014 een digitale nieuwsbrief. Eerst nog autonoom, enkele jaren later geïntegreerd in de website van Forbo Eurocol.

35 jaar Eurovisie

2015 Introductie BetonDesign

In dit jaar presenteert Forbo Eurocol zijn eerste surface finishing-product: BetonDesign . Een kant-en-klare pasta voor het realiseren van een betonlook-vloer of -wand. Dit succesvolle product is tegenwoordig leverbaar in tien stijlvolle kleuren.

BetonDesign 6

2016 Introductie LiquidDesign

Met dit tweede surface finishing-product wordt een nieuwe markt aangeboord. Dankzij zijn warme look & feel, natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen en veerkrachtige en geluiddempende eigenschappen vindt LiquidDesign zijn weg naar vele toepassingen. In 2022 werd LiquidDesign vernieuwd (zie het productartikel in deze Eurovisie) en het kleurenpalet aangepast naar 22 eigentijdse kleuren.

liquiddesign

2018 Introductie FloorColouring

'Een egalisatie en fraaie, industriële vloerafwerking in één'. Hiermee wordt FloorColouring geïntroduceerd, een egaliseermiddel dat met pigmentatiepoeder op de gewenste kleur wordt gebracht. Leverbaar in drie kleuren die elk in drie verschillende intensiteiten kunnen worden uitgevoerd.

5 tips FloorColouring

2020 Introductie DecoDesign

Een bijzondere afwerking voor vloer en wand is DecoDesign . Een coating, 330 ColourCoat, leverbaar in acht basiskleuren, die na droging wordt opgespoten met een pixelspray, 331 SprayCoat, en vervolgens wordt afgelakt. Voor vloeren en wanden met een unieke uitstraling.

DecoDesign 7

2021 Uitbreiding poederfabriek en magazijn gereed product

Om aan de toenemende vraag te kunnen blijven voldoen, wordt in 2021 de poederfabriek uitgebreid en gemoderniseerd. Dit komt niet alleen de productiecapaciteit voor de klant ten goede, ook arbotechnisch worden diverse verbeteringen doorgevoerd. Tegelijkertijd wordt het magazijn gereed product uitgebreid, voor nog meer leveringszekerheid voor de klant.

poederfabriek

Heden en toekomst

Met dit laatste artikel in de serie '50 jaar Eurocol' komt een einde aan het terugblikken. We zijn alweer volop bezig met de uitdagingen die voor ons liggen, nu en in de toekomst. Deze hebben onder meer betrekking op de ontwikkeling van nieuwe en verbeterde producten, CO₂-reductie en circulaire economie. Hierover zullen we steeds in Eurovisie berichten, zodat u steeds optimaal geïnformeerd blijft.