Choose your country

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Wanneer gebruik je welk wandegalisatiemiddel?

‘Zoals je van ons mag verwachten, bieden wij onze klant de keuze uit verschillende wandegalisatiemiddelen en reparatiemortels’, zegt productmanager Dino Brouwer. ‘De 658 Wandoforte mag je gerust een klassieker noemen, een prima cementgebonden basis. Die hoort al jaren bij de top en wordt bijvoorbeeld veel gebruikt als ondergrond bij tunnels en zwembaden.

Dino

Snelle reparatiemortels

Daarnaast hebben we de 957 Wandoquick en de 955 Wandostuc, onze snelle renovatiemortels. De technische specificaties van die producten lijken op elkaar, maar verschillen ook enigszins. En dus hebben ze vaak net een wat andere eigenschap of toepassing.

Welke ondergronden?

Alle drie de producten kun je gebruiken voor het egaliseren en herstellen van cementgebonden en andere steenachtige wanden, zoals cellenbeton en kalkzandsteen. Alleen kun je de 957 en 955 ook toepassen op voorbehandelde, gipsachtige ondergronden, zoals gipsplaat en gipsblokken. De 957 Wandoquick is een heel compleet product. Het is namelijk ook geschikt voor het egaliseren van buitenwanden, het repareren van vloeren en het maken van afschotlagen. Ook is de 957 de meest geschikte basis voor betonlook-afwerkingen, zoals BetonDesign.

957 wand

Welke laagdiktes?

Er zijn natuurlijk ook verschillen in de toepasbare laagdiktes. Bij de 658 ligt die tussen de 2 en 10 mm, bij de 955 en 957 tussen de 2 en de 50 mm en bij betonnen inkassingen zelfs tot 70 mm. Gebruik je de 957 buiten of voor het egaliseren van een vloer, houd dan een laagdikte aan van minimaal 10 tot maximaal 30 mm. De 955 en 957 kun je ook verwerken met een spuitmachine, zodat snel heel veel meters gemaakt kunnen worden. Wel op tijd het schoonmaakballetje door de slang spoelen, want anders zit ie dicht!

Wanneer toepassen?

Ook de toepassingen verschillen. Zo kun je de 658 en de 957 zowel binnen als buiten gebruiken, terwijl de 955 Wandostuc bij uitstek geschikt is voor renovatieprojecten, waar naast kwaliteit ook de prijs doorslaggevend is. Misschien kan ik dat het beste uitleggen met een voorbeeld. Kijk, als je even snel een wandje wilt afwerken voor je gaat tegelen, pak je de 957 Wandoquick. Wil je bijvoorbeeld een complete badkamer strak maken, dan kan de 955 een betere keuze zijn. Die werkt wat trager onder koudere omstandigheden en dus sta je rustiger te werken.

658 955 957

Snelle droogtijd

De 957 bevat extra componenten, waardoor die, zoals de naam al doet vermoeden, snel doorhardt, op vrijwel iedere ondergrond, ook bij lage temperaturen. Prima dus als je meters wilt maken onder wat minder gunstige omstandigheden. De tegelzetter kan vaak al na twee tot drie uur aan de slag, ongeacht de temperatuur.’

Samengevat: de 658 en 957 gebruik je voor binnen en buiten. De 955 uitsluitend voor renovatie in binnentoepassingen. De 955 en 957 zijn ook prima geschikt voor gipsachtige ondergronden. Kijk op de website voor alle specificaties.