Välj ditt land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Golv i utbildningsmiljöer

Hälsosamt lärande.

Forbo Flooring Systems har golvlösningar för alla typer av utbildningsmiljöer. En leverantör för alla golvlösningar.

Golv i utbildningsmiljöer

Utbildning

Experter på utbildningsmiljöer

Forbo Flooring Systems har tillverkat och levererat golv till utbildningsmiljöer i över 100 år. Våra olika golv används inom många olika typer av utbildningslokaler världen över.

Alla utbildningsmiljöer – från förskolor till universitet – kräver snygga, slitstarka, lättskötta, säkra och hållbara golvlösningar. Slitstyrka och hygien är viktiga faktorer i lokaler som används av barn, ungdomar och unga vuxna. Forbo Flooring Systems har golvlösningar för nästan alla typer av utbildningsmiljöer. En leverantör för alla golvlösningar.

Golv i utbildningsmiljöer – Marmoleum

Lokaler

Utbildningslokaler

 • Coral Brush

  Entréer

  Första intrycket av en byggnad

  Entréer

  Stannar skolelever och studenter till för att skrapa av skorna när de går in i en skola eller universitetsbyggnad? Förmodligen inte, och därför är det viktigt att världen utanför stannar kvar utanför. Genom att se till att smuts och fukt blir kvar i entrén kan städkostnaderna minskas med upp till 65 %, golven längre in i byggnaden skyddas och risken för halkolyckor minimeras. Med Forbos kraftiga textilgolv Nuway och Coral skapar du en effektiv golvlösning i din entré.

 • Reception

  Reception

  Ett varmt välkomnande

  Receptionsytor

  Receptionen på en skola, ett universitet eller en högskola kan skapa ett positivt första intryck hos både studenter och besökare. Oavsett om du prioriterar hållbarhet, skräddarsydd design eller slitstyrka har Forbo Flooring Systems en produkt som tillgodoser dina behov.

 • Cirkulationsområde

  Korridorer och cirkulationsområden

  Slitstarka och säkra golv

  Korridorer och cirkulationsområden

  I korridorer rör sig många människor och ljudnivån är hög. Därför behövs ett slitstarkt och säkert golv. Vi har många olika produkter som ger god hållbarhet, har ljuddämpande effekt och går snabbt att installera samtidigt som de är otroligt slitstarka och halksäkra. Resultatet är korridorer som inte bara ser bra ut, utan också är säkra och praktiska.

 • Allmänna undervisningslokaler

  Allmänna undervisningslokaler

  Bekvämt, säkert och inspirerande

  Allmänna undervisningslokaler

  Det perfekta klassrummet är en miljö där studenterna känner sig bekväma, säkra och inspirerade. Klassrummets färger, ljus och akustik påverkar inlärningsprocessen och elevernas koncentrationsförmåga. Forbo har flera olika lösningar som uppfyller alla dessa krav.

 • Produkter för praktisk undervisning

  Lokaler för praktisk undervisning

  Halksäkra och slitstarka

  Lokaler för praktisk undervisning

  I lokaler där eleverna ägnar sig åt kreativt skapande är säkerheten det absolut viktigaste. Med rätt Forbo-golv kan du skapa en säker miljö för både personal och studenter med halkskydd och garanterad slitstyrka.

  Vid användning av kemikalier eller andra specialmaterial kan fel golvbeläggning ställa till problem för eleverna ur både inlärnings- och säkerhetsperspektiv. Forbos golv kan användas i både laboratorier och andra lokaler för specialundervisning där golvet måste vara tåligt (med tanke på kemikaliespill) och halksäkert (smutsiga eller blöta golv).

 • Matsalar

  Matsalar

  Hygieniska golv

  Matsalar

  Matsalar utsätts för hårt slitage varje dag. Gångstråk och specialområden kan markeras med hjälp av färger och/eller en blandning av produkttyper. Forbo vet att golvprodukter som används i matsalar måste

  • ha ett effektivt halkskydd som förhindrar halk- och snubbelolyckor
  • vara slitstarka så att de klarar belastningen från hundratals elever, medarbetare och besökare
  • ha mycket goda akustiska egenskaper som dämpar och isolerar ljud
  • vara hygieniska och se ut som nya efter städning.

 • Kontor för administrativ personal

  Kontor för administrativ personal

  Akustik och komfort

  Kontor för administrativ personal

  I den här delen av skolan arbetar administrativ personal och skolledning. Eftersom den här typen av lokaler måste vara placerade nära entrén kan golvet behöva anpassas efter receptionsområdets golv så att inredningen blir enhetlig.

  Kontors- och mötesrum bör vara bekväma men samtidigt inspirerande lokaler där medarbetare, besökare och studenter kan uttrycka sig och utbyta tankar och idéer. Komfort och estetik är därför viktiga faktorer som bör beaktas när man skapar en miljö med kontor och mötesrum.

 • Bibliotek

  Bibliotek

  minimera ljudföroreningarna

  Bibliotek

  Golvets akustikegenskaper och design har stor betydelse i föreläsningssalar och bibliotek, där studenterna måste kunna fokusera och koncentrera sig. Forbo tillhandahåller lösningar som minimerar ljudföroreningarna och går i en dämpad färgskala som främjar elevernas inlärning vid egna studier.

 • Omklädningsrum

  Omklädningsrum

  Halkskydd

  Omklädningsrum

  I omklädningsrum har säkerheten största betydelse. I den här typen av miljöer behövs ett golv med effektivt halkskydd som minskar risken för olyckor. I omklädningsrum måste golven också vara slitstarka och lätta att hålla rena. Forbo vet vad du behöver och har därför tagit fram en serie stegsäkra golv. Våra stegsäkra golv ger ett effektivt och mycket långvarigt halkskydd och är en säker lösning för många olika användningsområden.

 • Sporthall Marmoleum Sport

  Idrottsanläggningar

  Minimera skaderisken

  Idrottsanläggningar

  Marmoleum Sport tillhör kategorin elastiska (fjädrande) golv och uppfyller kraven i den senaste europeiska standarden för idrottsgolv. Elastiska golv minimerar risken för skador. Marmoleum Sport finns i 13 smutsdöljande färger som ofta används i idrottshallar. Golvet är slitstarkt, halksäkert och – tack vare sina naturliga beståndsdelar – det mest hållbara idrottsgolvet.

 • Möbler och väggar

  Möbler och väggar

  design och funktion

  Möbler och väggar

  Att använda linoleum till annat än golv kanske inte är det första du tänker på. På väggar använder vi dock en särskild pinboard-linoleum och på bordsskivor en särskild möbellinoleum.

  Möbler och väggar är viktiga inslag i skolan, där inredningen måste vara både stimulerande och tålig. Forbos specialprodukter för väggar och möbler kan användas till allt från anslagstavlor där elevernas arbete visas upp till att skapa en varm och inbjudande klassrumsinredning med möbellinoleum på bänkskivorna.

Produkter

Produkter för utbildningssektorn

Marmoleum – linoleumgolv på rulle och plattor

Våra Marmoleum-produkter är naturliga golv som kännetecknas av hållbarhet, slitstyrka, hög kvalitet och innovativ design. Marmoleum är därmed ett perfekt golv för utbildningsmiljöer.

Marmoleum tillverkas av naturliga råvaror och är det mest hållbara golvalternativet. Det är koldioxidneutralt sett till tillverkningsfasen. Med över 300 färg- och mönsteralternativ kan du skapa många vackra och färgglada inredningar.

Alla Marmoleum-golv har ytbehandlingen Topshield pro, som förebygger repor och sulmärken och gör att golven är lättskötta och behåller sitt utseende under lång tid.

Gå till Marmoleum-kollektionen

Marmoleum Real 3173
Sarlon

Sarlon Modul Up – akustikgolv i vinyl

Forbo Flooring har mer än 30 års erfarenhet och stort kunnande inom det här specialområdet och har tillverkat över 100 miljoner kvadratmeter akustikgolv. Sarlon innehåller inga ftalater och finns i många olika färger och mönster som passar perfekt för utbildningsmiljöer.

Sarlon är ett mycket bra universalgolv med ljuddämpande egenskaper som passar perfekt i klassrum där hög ljudnivå kan vara ett problem. Sarlon minskar ljudnivån med 15–19 dB.

Gå till Sarlon Modul Up-kollektionen

eternal creche

Eternal – vinylgolv för universalbruk

Eternal är ett vinylgolv på rulle med många olika användningsområden. Eternal passar perfekt för lärandemiljöer där golvet måste vara lättskött och slitstarkt och behålla sitt fina utseende år efter år. Tack vare det stora urvalet färger och mönster kan du skapa önskad känsla i varje del av byggnaden, oavsett om det handlar om klassrum, matsalar eller entréer.

Gå till Eternal-kollektionen

Allura – vinylplattor med lyxig känsla

Letar du efter ett golv som har trä- eller stengolvets naturligt vackra utseende men vinylplattornas slitstyrka och komfort? Kolla in våra NYA Allura LVT-kollektioner! Varmt och skönt under fötterna, mycket god måttstabilitet, lätt att lägga och sköta. Eftersom våra LVT-golv finns i flera olika utföranden finns det garanterat ett alternativ som passar ditt användningsområde.

Gå till Allura-kollektionen

allura i utbildningsmiljöer
flotex klassrum

Flotex – textilgolv

Textilgolvet Flotex är den perfekta lösningen för klassrum där många människor kommer och går och stolar flyttas vilket innebär att golvet måste vara mycket slitstarkt. Det är tåligt, bekvämt och har en ljudabsorption på upp till 20 dB. Flotex finns i många olika färger och stimulerande mönster och kan fås på rulle, som plattor eller i plankformat. Flotex also holds the Allergy UK Seal of Approval™ and it contains up to 52% recycled content.

Gå till Flotex-kollektionen

Tessera – textilplattor

Våra textilplattor Tessera kan fås med olika luggtyper som skapar specifika estetiska och prestandamässiga fördelar. De här textilplattorna har mycket hög kvalitet och behåller sitt vackra utseende även i intensivt trafikerade områden som receptionsytor och entréer. Tesseras plattformat passar perfekt för klassrum eftersom plattorna är lättskötta och kan bytas ut om de skadas. Tessera dämpar ljudnivån med 22–30 dB vilket gör det lättare för eleverna att koncentrera sig i klassrummet. Golvet finns i många olika stimulerande mönster och fina färger som gör det möjligt att skapa inspirerande lärandemiljöer.

Gå till Tessera-kollektionen

Tessera

Step – stegsäkert vinylgolv

Step-kollektionen omfattar ett heltäckande golvsortiment som uppfyller säkerhetskraven i lokaler där mycket spill eller nedskräpning kan förväntas, till exempel hemkunskaps-, teknik- och bildsalar. Golven ger ett garanterat halkskydd under hela sin livslängd, uppfyller alla arbetsmiljökrav och europeiska säkerhetskrav och förbättrar säkerheten med minsta möjliga kompromiss. Våra Step-golv har ett pendeltestvärde på ≥36 och lämpar sig därmed perfekt för områden där det kan förekomma kemikaliespill eller skräp.

Gå till Step-kollektionen

Step
Sphera Element 50030 moleskin

Sphera – homogena vinylgolv

Tack vare SMART-ytbehandlingen har Sphera hög motståndskraft mot kemikalier, repor och fläckar och är därmed en perfekt golvlösning för högtrafikerade miljöer och klassrum med hög risk för nedsmutsning. Sphera är ett ftalatfritt homogent vinylgolv som är lätt att hålla rent och därmed ger en hygienisk inomhusmiljö. Lackeringen och den efterföljande präglingen gör golvet otroligt snyggt och slitstarkt.

Gå till Sphera-kollektionen

Nuway och Coral – entrésystem

Genom att se till att smuts och fukt blir kvar i entrén kan städkostnaderna minskas med upp till 65 %. Vår Nuway-kollektion är marknadsledande inom tekniskt avancerade entrégolv. Entrésystemet Nuway utgör en effektiv första försvarslinje som förhindrar att smuts och fukt kommer in i byggnaden via skosulor och däck på t.ex. rullstolar och rullatorer. På så sätt hålls golvet inne i byggnaden torrare och renare samtidigt som risken för halkolyckor minskar.

Vår Coral-kollektion har varit marknadens ledande textilgolvet för entréer i 50 år. Nu erbjuder vi fler valmöjligheter än någonsin i form av attraktiva och hållbara avskrapningssystem i ett stort antal modeller och utföranden för olika tillämpningar, budgetar och estetiska preferenser. Entrégolvet Coral kan förlänga dina golvs livslängd och minska både städkostnaderna och halkrisken.

Gå till entrésystem

Coral Brush 5705

Hälsa

Hälsosam inomhusmiljö

Barn tillbringar det mesta av sin tid inomhus, antingen hemma eller i skolan. 9 månader om året tillbringar barnen ca 35–40 timmar per vecka i olika skolbyggnader. Mätningar av inomhusluftens kvalitet har visat att grundskolebarn utsätts för höga halter koldioxid och förhöjda nivåer av flyktiga organiska ämnen och biologiska föroreningar.

I säkra inomhusmiljöer är golven giftfria, har låga utsläpp och överensstämmer med alla internationella standarder. Ett säkert golv förebygger dessutom olyckor. Forbos Marmoleum-golv (på rulle och som plattor) innehåller inga lösningsmedel och passar perfekt för skolmiljöer. Med våra produkter kan du skapa hälsosamma, säkra och hållbara golvlösningar i lokaler där elever och personal vistas.

Ljudkomfort

Med rätt akustik kan man skapa lugna och tysta miljöer som underlättar barnens lärande, även när det springs i korridorerna utanför.

Det bästa är att minska ljudnivån vid källan. Akustikgolv fyller en viktig funktion när det gäller att minska ljudnivån i byggnader. Våra akustikgolv bidrar till hälsosamma miljöer genom att kombinera hållbarhet med effektiv ljuddämpning. Forbo Flooring är specialister på akustikgolv med mer än 30 års erfarenhet. Bland våra akustikgolv hittar du linoleum- och vinylgolv som sänker ljudnivån med upp till 19 dB.

Utforska alla våra akustikgolv

Sarlon akustikgolv i vinyl

Allergigodkänt golv

Tack vare sin släta yta stöter Marmoleum bort dammkvalster och kvalitetsstämplats av det brittiska allergiförbundet (Allergy UK). Genom korrekt och regelbunden rengöring kan inomhusmiljöer förbättras.

Marmoleums allergigodkännande

Flotex har kvalitetsstämplats av det brittiska allergiförbundet (Allergy UK) eftersom allergenerna, tack vare den unika nylonkonstruktionen, hålls kvar inne i de täta fibrerna vilket innebär att mängden allergener i luften minskar.

Flotex allergigodkännande

Allergigodkänt golv

Skräddarsytt golv

Skapa ett eget golv

Ett bra sätt att verkligen sticka ut är att skapa ett skräddarsytt golv. Vi kan skräddarsy skolgolv med t.ex. skolans färger eller emblem. Tack vare vår otroligt flexibla, toppmoderna digitaltrycksteknik kan vi skapa vinyl- och textilgolv med skräddarsydda mönster anpassade för utbildningsmiljöer.

Skräddarsytt logotypgolv

Unikt vinylgolv med digitaltryck

Med vår avancerade digitaltrycksteknik är det möjligt att skapa originella golveffekter som inte kan uppnås med konventionella trycktekniker. Vi hjälper dig att skapa en unik design av högsta kvalitet på vårt heterogena vinylgolv.

Välj bland våra tusentals licensierade, tryckfärdiga bilder eller designa ett eget golv. Oavsett designens typ, storlek, skala eller komplexitet blir bilderna superskarpa och livfulla tack vare vårt digitaltryck med 6 färger och 600 dpi (hög upplösning).

Mer information om digitaltryck

Vinylgolv med digitaltryck

Flotex Vision

Eftersom textilgolvet Flotex har över 70 miljoner fibrer per kvadratmeter har det en unik tryckyta med hög densitet. Därmed är det möjligt att trycka sprakande mönster och verklighetstrogna visuella effekter med mycket hög upplösning. Alla färgnyanser och toner kan skapas.

Med digitaltryck blir möjligheterna obegränsade. Du kan skapa allt från abstrakta mönster med invecklade färgkombinationer till realistiska bilder av gräs, sand eller vatten. Eller varför inte trycka en bild på golvet? Du kan också skapa ett golv med 3D-perspektiv eller trompe l’oeil-effekter.

Gå till flotex vision-sidan och botanisera bland alla olika mönster

Flotex Vision

Marmoleum Aquajet

Med skärtekniken Aquajet kan du reproducera även de mest invecklade mönster och ge kreativiteten fritt spelrum. Du kan skapa ditt eget golv utifrån egendesignade standardmodeller. Möjligheterna är oändliga, oavsett om det handlar om tematiska golv, ett konstverk eller en företagslogotyp. Du kan välja dina favoritfärger från Marmoleum-sortimentet för varje Aquajet standardmodell.

Botanisera bland våra Aquajet-alternativ

Marmoleum Aquajet

*Coral Logo entrégolv

Ett snyggt och välkomnande utseende. Forbo erbjuder skräddarsydda tryck och infällningar till dig som vill skapa en egen unik entrématta. Forbos entrématta Coral Logo ser snygg och fräsch ut under många år samtidigt som den stoppar smuts och fukt.

• Hög visuell kvalitet och skarpa färger
• Perfekt för komplicerade mönster i flera färger
• Välj bland våra standardfärger för Coral
• Pantone- och RAL-färger kan matchas
• Ligger plant på golvet och minskar snubbelrisken tack vare den kraftiga vinylbaksidan
• Den tryckta Logo-mattan finns i 7 standardstorlekar

Gå till Coral Logo

Coral logo entrégolv

Trender och referenser

Magasin: Trender i utbildningsvärlden

I den moderna skolan eftersträvas ett klassrum som uppmuntrar till kreativitet, samarbete och flexibilitet. I takt med att skolorna lägger allt större fokus på öppenhet, flexibilitet och samarbete omformas klassrummen enligt samma principer. Själva rummet kan anpassas på ett flexibelt sätt för att tillgodose lärarens eller elevernas behov. Forskning har gång på gång visat att klassrummets utformning – färg, belysning, akustik och möblering – påverkar elevernas inlärning.

Gå till magasin

Temple Carrig-skolan

Låt dig inspireras av vår referenser

Forbos golv används i många utbildningslokaler världen över, allt från förskolor och grundskolor till universitet. Kolla in våra referenser och låt dig inspireras av referensprojekt i utbildningsmiljöer världen över.

Kolla in våra referenser från utbildningssektorn

Referenser inom utbildningssektorn

FloorVisualizer

FloorVisualizer och designförslag

Vi har flera olika verktyg och tjänster som hjälper dig att skapa ditt golv och hitta det som passar bäst. Med vår FloorVisualizer kan du placera ut våra golv i en utbildningsmiljö, eller kombinera flera olika produkter så att du ser hur de ser ut tillsammans.

Börja skapa med vår FloorVisualizer

Med vår designtjänst kan du göra ännu mer. Vi hjälper dig att designa ditt golv. Våra designers hjälper dig gärna, så kontakta dem och berätta om dina behov. Skicka bilder på den befintliga inredningen eller önskad lösning så tar de fram en planritning och produktförslag.

Kontakta vårt designteam

FloorVisualizer

Global aktör

Globala partnerskap

Ansvaret för våra globala partnerskap med stora kunder ligger i händerna på våra mest erfarna Key Account Managers. De fokuserar på kundvård och har som enda uppgift att se till att Forbo tillhandahåller golvlösningar som är perfekt anpassade efter varje kunds behov.

• Vi kan skapa offerter för olika länder och har erfarenhet av internationella beställningsprocesser och lokala föreskrifter i olika länder
• Vi hanterar internationell logistik
• Vi har samarbetat med kunder världen över i 20 år

Vi är en global partner som står vid din sida på lokal nivå. Vårt designteam ger dig den vägledning och hjälp du behöver. Våra tekniker talar samma språk som golvläggarna, vilket underlättar processen.

Världsledande tillverkare

• Forbo Flooring Systems ingår i schweiziska Forbo Group

• Nyckeltal för Forbo Group 2019:
> Nettoomsättning CHF 1 282,2 mn
> 5 600 medarbetare

• Global närvaro:
> 25 produktionsanläggningar och distributionsföretag
> 6 monteringsanläggningar
> 48 renodlade säljorganisationer i totalt 38 länder världen över

• Europeisk tillverkning på fabriker i Storbritannien, Frankrike, Nederländerna, Schweiz, Tyskland och Ryssland.

• Europeisk logistik och kundtjänst

Atalanta International School
Miljö

Ledande inom hållbarhet

Vi värnar om både människa och miljön

• Forbo är medgrundare till World Green Building Council.
• Våra produkter och anläggningar har tilldelats många olika märkningar och certifieringar.
• Alla våra tillverkningsanläggningar är ISO-certifierade. Råvaror används effektivt och avfall återvinns när det är möjligt.
• Vi värnar om det hållbara samhället; Forbos anläggningar är certifierade enligt SA8000.

creating better environments

Pålitlig tjänsteleverantör

Vi erbjuder:

• En helhetsleverantör som tillgodoser alla dina golvrelaterade behov
• Lokal rådgivning och support – gränsöverskridande leveranser
• Storskalighetens effektivitetsvinster, leveranssäkerhet och snabbhet

Framför allt ett enda avtal och en enda kontaktperson vilket innebär att du sparar både tid och pengar.

Forbos designtjänst
Säljteam

Tänk globalt, agera lokalt

Lokala team samarbetar med lokala representanter

Under hela projektets gång fungerar din Key Account Manager på Forbo som din enda kontaktperson, oavsett vilka frågor som uppstår och oavsett var i världen du befinner dig.

Vi tror att ett sådant upplägg sparar tid, minskar krångel och ovisshet samt ökar konsekvensen och tillförlitligheten, oavsett hur komplicerat ditt projekt är.