Välj ditt land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Bostäder

Skapa en atmosfär som känns som hemma

När det gäller stora bostadsprojekt förstår vi att du behöver mer än bara en leverantör. Vår erfarenhet av samarbete och engagemang från de tidiga projektstadierna innebär att vi kan hjälpa dig att välja den lämpligaste produkten.

R/ART Clinic Antes

Expertis inom subventionerade bostäder

Dedikerad till att tjäna dig

Många aspekter spelar in när du letar efter den rätta golvbeläggningen för ditt hem: Golvbeläggningen ska passa in i boendemiljön och skapa en individuell och inbjudande atmosfär, som får dig att känna dig hemma. Men aspekter som enkel läggning, enkel skötsel, tålighet och hälsosamt boende är också viktiga när du väljer ett nytt golv.

När det gäller stora bostadsprojekt förstår vi att du behöver mer än bara en leverantör. Vår roll i större projektleverans och vårt engagemang från de tidiga stadierna innebär att vi kan tillhandahålla en specialiserad supporttjänst för sektorn för subventionerade bostäder, samarbeta med dina formgivare och golventreprenörer och hjälpa dig att välja den lämpligaste produkten för att uppfylla dina krav.

Vi vet att du söker en golvbeläggning som klarar familjelivets dagliga slitage, medan dina hyresgäster vill ha färg och form som gör deras bostad till ett hem.

Från entré till utgång, oavsett om det handlar om nybyggnation eller renovering, kan vår integrerade golvportfölj, som är särskilt utvald för sektorn för subventionerade bostäder, hjälpa dig att välja rätt golvlösningar för ditt projekt.

Novilon Bella

Lokaler

Utrymmen i subventionerade bostäder

 • Allura 62485

  Entréer

  Skyddar ytskikten på golven inne i lokalen

  Entréer

  Entrégolv är en viktig del i kontorsmiljön. Ett väl utformat entrégolv hindrar smuts och fukt från att dras in i byggnaden och förlänger därmed livslängden för den inre golvbeläggningen, reducerar kostnaderna för rengöring och underhåll samt reducerar risken för halkolyckor. Med både textila (Coral) och hårda (Nuway) entrésystem i vår portfölj kan vi erbjuda en entrélösning för varje situation.

  Välj ett golv som:
  • är lätt att hålla rent
  ● minskar risken för halk- och snubbelolyckor
  ● skyddar ytskikten på golven inne i lokalen

 • Konsumentreferens Diemen, fotograf: Micheal van Oosten

  Sovrum

  Varmt under fötterna och hygieniskt

  Sovrum

  Sovrummet är platsen för att koppla av och få en god natts sömn. Utformningen av sovrum bör bidra till detta. Att skapa en varm, lugn och avkopplande miljö är därför viktiga faktorer att tänka på för att välja rätt golv för ditt sovrum. En annan viktig faktor att tänka på är de hygieniska egenskaperna hos ett golv. Att sova i ett hygieniskt sovrum är inte bara hälsosamt, utan ger också sinnesro som hjälper dig att koppla av. I vår breda produktportfölj har vi flera golv som passar dina behov.

  Välj ett golv som:
  ● känns varmt under fötterna
  • är lätt att hålla rent och underhålla

 • Forbo_Allura_60354-60353DR5_Classic-Autumn-Oak-portrait_357x268_web.jpg

  Korridorer

  Hållbarhet och bullerreducering

  Korridorer

  I korridorer rör sig många människor och ljudnivån är hög. Därför behövs ett slitstarkt och säkert golv. Vi har många olika produkter som ger god hållbarhet, har ljuddämpande effekt och går snabbt att installera samtidigt som de är otroligt slitstarka och halksäkra. Resultatet är korridorer som inte bara ser bra ut, utan också är säkra och praktiska.

  Välj ett golv som
  • är slitstarkt
  ● minskar ljudnivån
  ● är halksäkert
  • är lätt att hålla rent och underhålla

 • Marmoleum Click

  Kök

  Minimera olycksrisken

  Kök

  I kök är säkerheten det viktigaste. I sådana här miljöer behövs golv med effektivt halkskydd, som minskar risken för olyckor. Golven måste även vara slitstarka och lätta att hålla rena i dessa utrymmen. Forbo vet vad du behöver och har därför tagit fram en serie stegsäkra golv. Våra stegsäkra golv ger ett effektivt och mycket långvarigt halkskydd och är en säker lösning för många olika användningsområden.

  Välj ett golv som
  ● är halksäkert
  • är slitstarkt
  • är lätt att hålla rent och underhålla

 • Allura Decibel 8WSM03 Dune Smooth Oak

  Bostadsutrymmen

  Som hemma

  Bostadsutrymmen

  Bostadsutrymmet är ofta den enda privata tillflyktsorten i en boendeanläggning. De boendes vardagsrum och sovrum är de ytor som de kan kalla sina egna. Rummen ska utformas för att skapa en varm och välkomnande miljö och utstråla igenkänning och lugn. Utöver aktiviteter i de gemensamma utrymmena kan de boende här fokusera på sig själva och sina intressen och hitta lugn och ro.

  Välj ett golv som:
  ● erbjuder snygg estetik
  • är lätt att hålla rent och underhålla
  ● känns behagligt och varmt under fötterna

 • TermaLife Quarz & TermaStar Show Nordic Spirit Forbo våtrumskollektion

  Badrum och våtrum

  Säkerheten först

  Badrum och våtrum

  I badrum, där vatten och spill kan påverka säkerheten under fötterna, är stegsäkerheten en viktig faktor vid val av rätt golv. De boende ska inte behöva oroa sig för halka eller snubbla när de går in i badrummet. Våra Step-golv minskar risken för halkolyckor i våtutrymmen samtidigt som de har ett fräscht och modernt utseende.

  Välj ett golv som
  ● är halksäkert
  ● är vattentätt
  ● är slitstarkt
  ● är lätt att hålla rent och underhålla

Produkter

Använda produkter i subventionerade bostäder

Marmoleum – linoleumgolv på rulle

Våra Marmoleum-produkter förhindrar uppkomsten och spridningen av infektioner som MRSA, norovirus och C difficile och bidrar därmed till en mer hälsosam och hygienisk miljö.

Marmoleums unika ytbehandling Topshield pro minskar nedsmutsningen och motverkar fläckar från handsprit. Tack vare sin släta yta stöter Marmoleum bort dammkvalster och är godkänt av det brittiska allergiförbundet (Allergy UK). Genom oberoende EPD-bedömningar har Marmoleum 2,0 mm och 2,5 mm bekräftats vara koldioxidneutrala[ i tillverkningsfasen. Marmoleum har 12 olika miljömärkningar, vilket är mer än något annat golv i världen.
Gå till Marmoleum-kollektionen

Marmoleum house
Sarlon Modul'up 337 Indigo blue canvas

Sarlon – akustikgolv i vinyl

Minskade bullerföroreningar är avgörande för att minska stressen och främja människors välbefinnande och komfort. Vår samling av Sarlon akustiska vinylgolv på rulle minskar stegljud med mellan 15 och 19 dB, vilket hjälper till att minimera bullernivån i livligt frekventerade gemensamma utrymmen och minska risken för att hyresgäster i närheten störs.
Gå till Sarlon-kollektionen

Allura – vinylplattor med lyxig känsla

Det modulära formatet hos Allura plattor och plankor ger snabb och enkel läggning med mindre slöseri än traditionella material på rulle, vilket gör det idealiskt för nybyggnads- och renoveringsprojekt, där tiden är av avgörande betydelse. Våra fantastiska Allura LVT-serier erbjuder också stegsäkerhet R10 under fötterna, utan att kompromissa med stil eller design. Våra Allura Flex plattor för lösläggning är också utformade för att användas tillsammans med våra Tessera textilplattor, medan vårt Click-format ger snabb och enkel limfri läggning.
Gå till Allura-kollektionen

Cityden Amstelveen
Eternal de Luxe 3018

Eternal – vinylgolv för universalbruk

Designvinyl på rulle

Golvbeläggningen Eternal kan förvandla gemensamma ytor genom att ge ett naturligt, hemtrevligt utseende, samtidigt som dess yta är mycket praktisk och enkel att rengöra. Använd Eternal för att få ett golv som känns som hemma, samtidigt som det är tåligt och kemikaliebeständigt.

Gå till Eternal-kollektionen

Novilon dämpad vinyl på rulle

Forbo Novilon erbjuder en rad vackra och inspirerande dämpade vinylgolv i olika utföranden, som trä, betong, sten och kakel. Novilon är ett bekvämt golv som är trivsamt att leva på eftersom det är ljudabsorberande och varmt under fötterna. Novilon är både tåligt och lätt att underhålla tack vare funktioner som Aquagrip, Diamond Seal & Noviclean. Novilon erbjuds i två kvaliteter: Novilon Viva och Novilon Prima.
Gå till Novilon-kollektionen

Novilon Bella
Allura 62522 | Flotex 546001, 546002, 546005

Flotex – flockade golv

Flotex ger subventionerade bostäder fördelarna med både en matta och ett tåligt golv. Det är behagligt att gå på och värmer fötterna, enkelt att rengöra och tåligt – samtidigt som det är mycket halksäkert och har god ljuddämpande förmåga. Om en olycka skulle inträffa har bakterier och andra mikrober inte en chans mot Flotex flockade golv. Tack vare de upprätta fibrerna är det oerhört snabbt och enkelt att rengöra. Om ett desinfektionsmedel används vid rengöring avlägsnas mer än 99 % av bakterierna. Flotex kombinerar enkel rengöring med ett textilgolvs värme och komfort för fötterna.
Gå till Flotex-kollektionen

Tessera – textilplattor

Våra Tessera textilplattor och -plankor erbjuder modulär flexibilitet och är idealiska för projekt där korta leverans- och läggningstider är viktiga. Textilplattor genererar inte bara mindre spill vid läggning än traditionell heltäckningsmatta – de kan också bidra till att minska de löpande underhållskostnaderna, eftersom enskilda plattor kan lyftas och bytas ut efter behov.
Gå till Tessera-kollektionen

Nytt studentboende i Bridewell Nytt studentboende i Bridewell
Sarlon | Modul'up 2021

Modul'up – limfri vinyl på rulle

Forbos nya kollektion Modul'up limfri vinyl på rulle är en banbrytande golvbeläggning. Produkten är lämplig för både nybyggnation och renoveringstillämpningar. Modul'up-kollektionen med vinyl på rulle är en teknisk innovation i form av en golvbeläggningslösning som ”ligger platt, förblir platt” och inte behöver limmas. Detta gör att mängden material och energi som går åt för golvläggningen minskar, såväl som att produkten kan avlägsnas på ett enkelt och säkert sätt när den väl tjänat ut.
Gå till kollektionen Modul'up

Våtrumsgolv

För de boende är ett stegsäkert våtrumsgolv en trygghet, så att de kan använda badrummet utan att behöva oroa sig för att halka.

Forbo erbjuder en komplett badrumslösning med Step stegsäkert golv och Onyx vinyltapeter. Step är ett stegsäkert, partikelförbättrat golv som ger långvarigt skydd och optimal hygien. Onyx+ ger en jämn, hygienisk vägg i moderna färger.
Gå till Våtrumslösningar

våtrum
Fast Fit Flooring-logotyp

Fast Flooring

Fast Flooring är Forbos kollektion av golvprodukter för äkta lösläggning, inklusive entréprodukter och interiörgolv på rulle eller som plattor och plankor – för maximal flexibilitet. Alla Forbos Fast Flooring interiörprodukter är perfekta för ombyggnadsprojekt, särskilt där det är viktigt med snabb läggning och så få störningsmoment som möjligt.

Golven kan användas direkt efter läggning, så man behöver inte vänta 48 timmar innan golven kan beträdas. I de flesta fall behövs inget lim och ingen beredning av undergolvet, vilket gör att kraven på klinisk rengöring sänks och att ingen lukt dröjer kvar, vilket förbättrar personalens och de boendes välbefinnande.
Gå till vår kollektion Fast Flooring

Nuway och Coral – entrésystem

Det kontinuerliga flödet av besökare innebär att entréer och cirkulationsområden är områden som verkligen får stryk. Tyvärr stannar inte alla upp för att torka av fötterna ordentligt innan de går vidare in i byggnaden, så vatten och smuts kan dras in i receptionsområdet och längre in. Detta kan försämra utseendet på golven inuti byggnaden och framförallt utgöra halkrisker för alla som använder lokalerna.

Faktum är att enligt Cleaning Research International kan fukt och smuts som dras in med skor och hjul från personer och transporter stå för upp till 95 % av all smuts som förekommer i en byggnad. Därför är det viktigt att ta sig tiden att välja ett effektivt golvsystem till entrén, eftersom det kommer att ge boende och besökare en trygg övergång in i lokalerna.
Gå till entrésystemskollektionen

Allura 63444, 63440 | Coral 5741

Fast Flooring

Minska stilleståndstider, välj Fast Flooring

I miljöer i subventionerade bostäder kan snabb läggning vara en viktig faktor när du väljer golv. Med vår Fast Flooring-kollektion kan vi byta ditt golv på nolltid. Fast Flooring-kollektionen är snabb, enkel och ekonomisk.

Snabbt
Många av produkterna kan läggas över befintliga golv och eftersom de inte behöver limmas kan läggningstiden minskas med över 50 %. Golvet är klart för användning omedelbart efter läggning, du behöver inte vänta 48 timmar innan det belastas med tung trafik.

Lätt
Fast Flooring-plattor och -plankor klickas enkelt samman med hjälp av en klubba och eftersom inget lim krävs är produkterna enklare att lägga. De efterlämnar ingen störande limlukt, innebär färre avbrott och mindre damm, och golven kan beträdas direkt efter läggning.

Ekonomiskt
Minskning av stilleståndstiden kan innebära betydande besparingar för kunden, och eftersom det inte finns något behov av lim finns det potential för besparing på läggningskostnader.

Gå till vår kollektion Fast Flooring

Fast Flooring-logotypen

Fast Flooring Entré

Coral Click är ett exceptionellt mångsidigt, modulärt entrémattesystem som kan monteras på plats. Coral Click kan användas på egen hand eller tillsammans med våra rengöringbara Coral textilsortiment för att ge ett integrerat entrésystem.
Gå till kollektionen Fast Flooring Entré

Coral Click
Ingram Micro

Fast Flooring plankor och plattor

Letar du efter realistiska trä- eller stenmönster som är enkla att lägga? Våra kollektioner Allura Click, Ease och Puzzle erbjuder just det. Plankor från Allura Click & Allura Ease är lätta att installera utan att det behövs lim, och är därmed också lätta att ta bort, återanvända och återvinna. Som namnet redan beskriver så pusslas Allura Puzzle-plattorna ihop. Så enkelt är det. Ditt golv skyddas av vårt exklusiva lackeringssystem och kommer inte bara att se bra ut, utan det kommer även att hålla länge.
Gå till kollektionen Fast Flooring plankor
Gå till kollektionen Fast Flooring plattor

Fast Flooring på rulle

Forbos kollektion Modul'up limfri vinyl på rulle är en banbrytande golvbeläggning. Produkten lämpar sig för både nybyggnation och renovering av i vårdinrättningar, skolor och kontor samt bostadshus.

Modul'up-kollektionen med vinyl på rulle är en teknisk innovation i form av en golvbeläggningslösning som ”ligger platt, förblir platt” och inte behöver limmas. Detta gör att mängden material och energi som går åt för golvläggningen minskar, såväl som att produkten kan avlägsnas på ett enkelt och säkert sätt när den väl tjänat ut.

Dessutom slipper man störningsmoment som annars brukar förknippas med lim, såsom torktider och kvardröjande lukter.
Gå till kollektionen Fast Flooring på rulle

Modul'up

Hälsa

Hälsosam inomhusmiljö

Vi tillbringar större delen av vår tid inomhus, och därför är det viktigt att inomhusmiljön är säker och hälsosam. Att välja rätt golv kan bidra till en säker och hälsosam inomhusmiljö. I säkra inomhusmiljöer är golven giftfria, har låga utsläpp och överensstämmer med alla internationella standarder. Ett säkert golv förebygger dessutom olyckor. Forbos Marmoleum-golvbeläggningar (på rulle och som plattor) innehåller inga lösningsmedel, är idealiska och gör att du kan skapa hälsosamma och säkra golvlösningar som håller längre.

Ljudkomfort

God akustisk prestanda skapar en lugn atmosfär i projekt för subventionerade bostäder, så att de boende inte störs av grannar.

Det bästa är att minska ljudnivån vid källan. Akustikgolv fyller en viktig funktion när det gäller att minska ljudnivån i byggnader. Våra akustikgolv bidrar till hälsosamma miljöer genom att kombinera hållbarhet med effektiv ljuddämpning. Forbo Flooring är specialister på akustikgolv med mer än 30 års erfarenhet. Bland våra akustikgolv hittar du linoleum- och vinylgolv som sänker ljudnivån med upp till 19 dB.
Utforska alla våra akustikgolv

Sarlon akustikgolv i vinyl

Allergigodkänt golv

Tack vare sin släta yta stöter Marmoleum bort dammkvalster och kvalitetsstämplats av det brittiska allergiförbundet (Allergy UK). Med korrekt och regelbunden rengöring kan detta bidra till att förbättra inomhusmiljön.
Marmoleums Allergy UK-certifikat

Flotex har kvalitetsstämplats av det brittiska allergiförbundet (Allergy UK) eftersom den unika nylonkonstruktionen håller kvar allergenerna inne i de täta fibrerna, vilket innebär att mängden allergener i luften minskar.
Flotex Allergy UK-certifikat

Allergy UK

Referenser

Låt dig inspireras av vår referenser

Golv från Forbo är populära i subventionerade bostäder världen över. Kolla in våra referenser och låt dig inspireras av befintliga Forbo-golv i miljöer i subventionerade bostäder. På referensöversikten ser du vilka produkter som har valts och hur de används.
Se referenser

SPR!NG, huset med många hem

Golvdesign

FloorVisualizer

Vi har flera olika verktyg och tjänster som hjälper dig att hitta och skapa det golv som passar dig bäst. Med vår FloorVisualizer kan du placera något av våra golv i en butiksmiljö, eller kombinera flera olika produkter så att du ser hur de fungerar tillsammans.
Testa vår FloorVisualizer

FloorVisualizer
Skräddarsytt golv

Skräddarsytt golv

Med vår designtjänst kan du göra ännu mer. Vi kan hjälpa dig att designa ditt golv. Våra designer hjälper dig gärna, så kontakta dem och berätta om dina behov. Skicka bilder på befintlig inredning eller önskad lösning, så tar de fram en planritning och produktförslag.
Kontakta vårt designteam

Global aktör

Globala partnerskap

Ansvaret för våra globala partnerskap med stora kunder ligger i händerna på våra mest erfarna Key Account Managers. De fokuserar på kundvård och har som enda uppgift att se till att Forbo tillhandahåller golvlösningar som är perfekt anpassade efter varje kunds behov.

• Vi kan skapa offerter för olika länder och har erfarenhet av internationella beställningsprocesser och lokala föreskrifter i olika länder
• Vi hanterar internationell logistik
• Vi har samarbetat med kunder världen över i 20 år

Vi är en global partner som står vid din sida på lokal nivå. Vårt designteam ger dig den vägledning och hjälp du behöver. Våra tekniker talar samma språk som golvläggarna, vilket underlättar processen.

Världsledande tillverkare

• Forbo Flooring Systems ingår i schweiziska Forbo Group

• Nyckeltal för Forbo Group 2019:
> Nettoomsättning CHF 1 282,2 mn
> 5 600 medarbetare

• Global närvaro:
> 25 produktionsanläggningar och distributionsföretag
> 6 monteringsanläggningar
> 48 renodlade säljorganisationer i totalt 38 länder världen över

• Europeisk tillverkning på fabriker i Storbritannien, Frankrike, Nederländerna, Schweiz, Tyskland och Ryssland.

• Europeisk logistik och kundtjänst

Atalanta International School
Marmoleum människotillverkad

Ledande på miljöområdet

Vi värnar om både människa och miljö

• Våra produkter och anläggningar har tilldelats många olika märkningar och certifieringar.
• Alla våra tillverkningsanläggningar är ISO-certifierade. Råvaror används effektivt och avfall återvinns när det är möjligt.
• Vi värnar om det hållbara samhället; Forbos anläggningar är certifierade enligt SA8000.

skapa bättre miljöer

Pålitlig tjänsteleverantör

Vi erbjuder:
• En helhetsleverantör som tillgodoser alla dina golvrelaterade behov
• Lokal rådgivning och support – gränsöverskridande leveranser
• Storskalighetens effektivitetsvinster, leveranssäkerhet och snabbhet

Framför allt ett enda avtal och en enda kontaktperson vilket innebär att du sparar både tid och pengar.

Forbos designtjänst
Försäljningsregioner

Tänk globalt, agera lokalt

Lokala team samarbetar med lokala representanter

Under hela projektets gång fungerar din Key Account Manager på Forbo som din enda kontaktperson, oavsett vilka frågor som uppstår och oavsett var i världen du befinner dig.

Vi anser att ett sådant upplägg sparar tid samt minskar krångel och ovisshet. Det ökar även konsekvensen och tillförlitligheten, oavsett hur komplext ditt projekt är.