Velg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

FAQ - Produktutvikling og design

Her finner du svar på noen av de vanligste spørsmålene om utvikling og design av våre gulvprodukter og sirkulære gulvløsninger. Hvis du ikke finner det du leter etter, ikke nøl med å kontakte vårt kundeserviceteam for ytterligere hjelp.


Hva er Forbo Floorings visjon eller fremtidige mål når det gjelder innendørs luftkvalitet?

Fordi folk tilbringer mer enn 90% av livet innendørs, er kvaliteten på innemiljøet kritisk. Vi tar sikte på å gi et positivt bidrag ved å levere produkter som er trygge og ufarlige og ved å holde våre TVOC-nivåer godt innenfor de nødvendige standardene. For eksempel er all vår vinyl ftalatfri. Og våre løslagte varianter krever ikke lim (som også avgir under den første installasjonsfasen). Alle våre produkter er godt innenfor normene som er satt for innendørs utslipp.

Tilbyr dere et PVC-fritt alternativ til vinyl?

Vi tilbyr ikke PVC-fri vinyl, slik som polyolefin eller et PUR-lignende alternativ. Vi bruker ikke såkalte biobaserte myknere siden vi ikke mener at palme- eller ricinusolje er et egnet miljøalternativ. Mange av de alternative vinylløsningene for PVC resulterer i produkter som er vanskelige å resirkulere til slutt. Linoleum er vårt beste alternativ til vinyl når PVC-fritt er påkrevd.

Hvor finner jeg informasjon om VOC-innhold og VOC-utslipp per produkt?

De nyeste utslippstestrapportene per produkt (gruppe) kan forespørres via vårt online kontaktskjema.

Hvorfor bruker dere bitumen som underlag for teppefliser (som Tessera)?

Alle produktene våre er i samsvar med REACH-listen over forbudte stoffer, og de alle består de essensielle utslippstestene i samsvar med europeiske og nordamerikanske standarder. Hos Forbo Flooring bruker vi modifisert bitumen. Dette er ikke den tradisjonelle "tjære" -versjonen, men en av høyere kvalitet og med mindre miljøpåvirkning. Vi lager teppeflisene våre av bitumen fordi det er det vanligste materialet som brukes på det europeiske markedet. Det er også her vi finner vår produksjon og hvor hoveddelen av våre teppeflisprodukter selges.

Utsteder dere formaldehyddeklarasjoner?

Denne informasjonen er oppgitt i vår ytelseserklæring (DOP) dokumenter, som er obligatoriske for CE-merking av våre produkter i henhold til EN 14041. Disse dokumentene finner du i nedlastingssenteret på nettstedet vårt.