Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Integraal Kindcentrum Magenta

  • IKC Magenta
  • IKC Magenta
  • IKC Magenta
  • IKC Magenta
  • IKC Magenta
  • IKC Magenta

IKC Magenta kiest voor duurzame vloer met houtlook

Het Integraal Kindcentrum Magenta, winnaar van de Duurzaam bouwen award 2020, is een van de gezondste en duurzaamste scholen van Europa, een volledig bio-based gebouw. Het Kindcentrum is klimaatneutraal en gasloos en wordt verwarmd en gekoeld met geluidsgolven. Dat is uniek in de wereld. Het systeem maakt gebruik van zonnewarmte uit de panelen op het dak van de school en zet deze met behulp van thermo-akoestiek om in koeling.
Het gebouw voldoet aan Frisse Scholen klasse A en (deels) B, behaalt een gemiddelde GPR-score van 9,0 en is opgebouwd uit zoveel mogelijk circulaire en biologische materialen. Denk aan verduurzaamde houten gevels, bio-based isolatiemateriaal, houten vliesgevels en wanden die zijn afgewerkt met gerecyclede spijkerbroeken.

Het hele gebouw ademt een sfeer uit van natuurlijke materialen, waarbij hout de boventoon voert. Zo ook de vloer. In eerste instantie viel de keuze op Impressa, ons zeer duurzame strokenmateriaal dat uit 85% natuurlijke grondstoffen wordt geproduceerd met een sterke polyester rug voor dimensiestabiliteit. Deze kon door de Corona perikelen helaas niet op tijd geleverd worden.
Uiteindelijk is gekozen voor Allura Wood, de meest duurzame keuze uit het productspectrum van pvc stroken. De wens was om een houtlook vloer te installeren die door het hele gebouw zou lopen, zonder onderbrekingen. Daarnaast zorgt deze houtlook voor de gewenste warme en huiselijke uitstraling. Alles versterkt elkaar; de vloer, de inrichting, de goede akoestiek en het onderhoudsgemak!

In de gymzaal ligt Marmoleum Sport Move.

Projectnaam Ìntegraal Kindcentrum Magenta
Locatie Delden
In opdracht van Gemeente Hof van Twente
Aannemer KlaassenGroep
Architect RoosRos Architecten
Vloerenleverancier Abeln Projectstoffering
Fotograaf Michael van Oosten

Documenten

  • Document