Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Huygens College

  • Huygens College
  • Huygens College
  • Huygens College
  • Huygens College
  • Huygens College
  • Huygens College
  • Huygens College
  • Huygens College
  • Huygens College
  • Huygens College

Voor de nieuwbouw van het Huygens College in Heerhugowaard is ruim de tijd genomen. Dat is er aan af te zien: volgens een goed doordacht plan is een licht en inspirerend gebouw verrezen dat door iedereen wordt omarmd. De vloeren zijn een markant onderdeel van het speelse ontwerp, dat zich manifesteert in kronkelende vormen die het Noord-Hollandse landschap weerspiegelen.

Er ligt ruim 7.000 m2 Sphera. De vinylvloer loopt over de lockers heen, waardoor de gebruiker wordt aangespoord om erop te gaan zitten. ‘We wilden vloer en wand bij elkaar brengen in een harmonieus geheel’, zegt Marc de Rooij van BRT Architecten. ‘Door veel schuine en ronde vormen toe te passen, ook in de overgang van vloer naar wand, creëer je dynamiek en onderscheidende plekken. In de gangen loopt de vloer zelfs door in de lambrisering. Dat heeft ook een beschermende functie: de wanden zullen minder snel vervuilen en beschadigd raken.’

De vloer ligt er prachtig bij, mooi vlak en met keurig gelaste naden. Een staaltje vakwerk van Van der Laan stoffeerders. Heel decoratief zijn de gele driehoeken in de aula. Die verwijzen naar de wiskundige vormen van Christiaan Huygens naar wie de school vernoemd is, maar ze lijken ook op zonnestralen.’
In de trappenhuizen is gekozen voor vinyl uit onze Eternal Wood collectie.

Projectnaam Huygens College
Locatie Heerhugowaard
In opdracht van Stichting Sovon
Architect BRTArchitecten
Projectinrichter Van der Laan Stoffeerders
Fotograaf Michael van Oosten

Documenten

  • Document