Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Webinar

Neurologie en binnenruimtes

In ons webinar over neurowetenschap bespreken Colin Ellard en Kay Sargent het menselijk brein en de technische methoden van de neurowetenschap om betere binnenomgevingen te creëren.

Webinar Neuroscience

Webinar Hoe neurologie mensen positief beïnvloedt in binnenruimtes

We spenderen gemiddeld bijna 90% van onze tijd binnenshuis, zowel thuis als op kantoor en in openbare ruimtes. De fysiologische impact van deze ruimtes kan dus ook gevolgen hebben voor onze gezondheid en ons welzijn. Onze werk- en leefomstandigheden moeten daarom perfect afgestemd zijn op onze individuele, zintuiglijke ervaringen.

Maar hoe weten we nu wat werkt voor de ene persoon, en wat werkt voor iemand anders? Hoe vinden we de gemene deler voor een binnenklimaat waarin bijna iedereen zich kan vinden? En wat zijn de belangrijkste aspecten van het designproces als ieders hersenen anders reageren op externe stimuli of invloeden?

In ons meest recente webinar bespreken deskundigen Colin Ellard (neurowetenschapper, auteur & design consultant) en Kay Sargent (directeur Werkplek, HOK Architects) het menselijk brein en de technische methoden van de neurowetenschap die nuttige inzichten geven om betere binnenomgevingen te creëren.

Neuroscience in indoor spaces | Darlby Skole | Photography: Anette Roien / Niels Rosenvold

'Architectonische sfeer heeft gevolgen voor gedrag. [...] Natuurbeelden bijvoorbeeld roepen positieve emoties op en herstellen ons vermogen om ons te concentreren.'

Colin Ellard, neurowetenschapper, auteur & design consultant

Bekijk ons webinar
Hoe neurowetenschap mensen positief beïnvloedt in binnenruimtes

Over Colin Ellard

Colin Ellard is cognitief neurowetenschapper aan de University of Waterloo en directeur van het Urban Realities Laboratory. Hij richt zich op de combinatie van stads- en architecturale vormgeving en experimentele psychologie. Hij ontwikkelde een nieuwe reeks methoden aan de hand waarvan de menselijke reactie op de gebouwde omgeving gemeten kan worden met behulp van een toolkit van zowel traditionele, psychologische methoden als sensormetingen van de fysiologie en de hersenfunctie.

Hij reist de hele wereld rond (of toch tot voor kort!) voor lezingen aan groepen met een interesse in architectuur, design en planning. Ellard is lid van het adviescomité voor de Academy of Neuroscience for Architecture, een Urban Design and Mental Health Fellow, een Salzburg Global Fellow en een actieve speler van het Europese initiatief dat de Baukultur promoot, dat begon bij de Verklaring van Davos van 2018 en hierop verder bouwt met internationale inspanningen om ervoor te zorgen dat gebouwen volop inzetten op welzijn.

Ellards meest recente boek kreeg de titel 'Places of the Heart' (Bellevue Literary Press, 2015).

MEER OVER COLIN ELLARD
VOLG COLIN OP LINKEDIN

Colin Ellard | Photograph by Diana Fleming

Over Kay Sargent

Met 35 jaar ervaring op de teller is Kay een vermaard expert in werkplekvormgeving en strategische kwesties. Bovendien werd ze als designer met meerdere awards bekroond. Ze is de wereldwijde co-manager van HOK's WorkPlace-team en lid van de raad van bestuur van HOK. In 2020 werd ze benoemd tot ASID's Designer of Distinction.

Kay maakt momenteel deel uit van de raad van bestuur van AVIXA, ASID's Foundation Research Taskforce, de adviesraad van de George Washington University, het adviesteam van IWBI Mind en de adviescomités voor de magazines I+S en WorkDesign. Daarnaast zetelde ze in de internationale raden van CoreNet Global, IFI - International Federation of Interior Designers/Architect, ASID, NCQLP en de adviesraden van de Virginia Tech School of Architecture and Design en NVCC. Ze is ook medeoprichter van de IFMA Workplace Evoluntionaries en zetelt er in het uitvoerend comité.

OVER HOK ARCHITECTS
VOLG KAY OP LINKEDIN

Kay Sargent