Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Student challenges

Wij dagen studenten van ontwerpacademies over de hele wereld uit om met onze meubel- en prikbord linoleumproducten te werken en te creëren wat zij denken dat ermee gemaakt kan worden. Door met jonge ontwerpers te werken, kunnen wij onze producten op een andere manier bekijken, de mogelijkheden vanuit een andere invalshoek onderzoeken en studenten de kans geven hun creativiteit te uiten en werkervaring op te doen.

Student challenges

 • Student Challenge IMIAD Stuttgart | Forbo Flooring

  Student challenge

  FORBO X IMIAD

  De veelzijdigheid van linoleum onderzocht

  Eenentwintig studenten van IMIAD, het masterprogramma voor interieurontwerp aan de Stuttgart University of Applied Sciences in Duitsland, onderzochten de functionele eigenschappen en mogelijkheden van Marmoleum, Furniture Linoleum en Bulletin Board door middel van praktische experimenten en een methodische aanpak.

 • Student Challenge Beckmans 2022

  Student challenge

  FORBO X BECKMANS V2

  Studentenuitdaging Forbo x Beckmans, tweede editie

  Na het succes van de vorige samenwerking in 2020 is in 2022 een tweede studentenuitdaging met het Beckmans College of Design gestart.

  Met Forbo Flooring's ontwerpconcept 'De dynamiek van een gebouw' als uitgangspunt was de opdracht om een vloerontwerp te maken dat het gevoel van veiligheid en welzijn in een ruimte zou versterken.

  Lees het volledige artikel
 • Student Challenge ENSCI | lamp made from Furniture linoleum

  Student challenge

  Forbo x ENSCI

  Student challenge - Forbo x ENSCI

  12 studenten van het ENSCI - les Ateliers, kregen de opdracht Furniture linoleum te verkennen en uit te proberen.
  Begeleid door Pauline Esparon, bestond deze uitdaging uit het bedenken en ontwerpen van speciale applicaties voor de werkruimten.

 • Student Challenge Willem de Kooning

  Student challenge

  Forbo x WDK

  Student challenge - Forbo x WDKA

  Furniture Linoleum is een materiaal in volle ontwikkeling. Het is dunner en flexibeler dan het gewone Marmoleum voor vloeren. Oorspronkelijk is het bestemd voor meubilair en als interieurdecoratie.

  Bij dit project werden 27 derdejaars designstudenten van de Willem de Kooning Academy in Rotterdam uitgedaagd verder te kijken dan wat voor de hand ligt en het materiaal vanuit een frisse invalshoek te benaderen.

 • Student Challenge Emily Carr

  Student challenge

  Forbo x Emily Carr University

  Student challenge - Forbo x Emily Carr University

  In september 2019 benaderde professor Christian Blyt van de Emily Carr University in Vancouver Forbo Flooring Systems en het Deense retailmerk BoConcept om gezamenlijk een project te doen met zijn derdejaars studenten Industrial Design.

  Al snel ontstond een samenwerking die zijn studenten toegang gaf tot Furniture Linoleum, een uniek en duurzaam materiaal gemaakt door Forbo, en de mogelijkheid om een multifunctionele kar voor compacte stedelijke woonruimtes te ontwerpen en te bouwen.

 • Forbo X LISAA

  Student challenge

  Forbo x LISAA

  Student challenge - Forbo x LISAA

  Twintig studenten van het Architectuur & Design Instituut LISAA in Parijs, werden uitgedaagd om ruimtes te ontwerpen door de verschillende dynamieken van een gebouw als uitgangspunt te nemen. Door gebruik te maken van de mogelijkheden die de ruime keuze aan vloeren van Forbo Flooring biedt, wisten deze creatieve studenten tot opmerkelijke resultaten te komen.

 • Forbo x Zokei

  Student challenge

  Forbo x Zokei Tokyo University

  Student challenge - Forbo x Zokei Tokyo University

  In januari 2020 heeft Forbo Flooring Systems contact opgenomen met de Zokei University in Tokyo, om een mogelijke samenwerking te bespreken. Samen met professor Toshiaki Morita werd de projectscope besproken, waarbij Furniture Linoleum het uitgangspunt zou zijn.

 • Student challenge Beckmans

  Student challenge

  Forbo x Beckmans

  Student challenge - Forbo x Beckmans

  Wat gebeurt er als je Zweedse designstudenten vraagt om in slechts drie weken nieuwe vloerpatronen te bedenken voor Flotex of Marmoleum? Het lijkt een bijna onmogelijke opdracht, maar - spoiler alert - de resultaten waren verbluffend. Een gesprek met de hoofdrolspelers van dit bijzondere project.

 • Furniture produkt

  Student challenge

  Furniture Linoleum & Bulletin Board

  Student challenge - Furniture Linoleum & Bulletin Board

  Wij dagen studenten van designacademies over de hele wereld uit om met onze meubel- en prikbord linoleumproducten te werken en te creëren wat zij denken dat ermee gemaakt kan worden. Door met jonge ontwerpers te werken, kunnen wij onze producten op een andere manier bekijken, de mogelijkheden vanuit een andere invalshoek onderzoeken en studenten de kans geven hun creativiteit te uiten en werkervaring op te doen.