Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Marmoleum stories

The space maker

Sony building photo by Peter Tijhuis

Remi Versteeg - Pure logica

Remi Versteeg is architect en oprichtingspartner van het Nederlandse architectenbureau Beyond Space, dat gevestigd is in Amsterdam. Zij ontwerpen gebouwen, interieurs, producten en alles wat daarbuiten valt. In hun projecten willen ze iets creëren wat extreem logisch is, zodat het resultaat weer onderscheidend is. Een voorbeeld van hun unieke signatuur is de lancering van de Boring Collection in 2016 tijdens de Salone del Mobile in Milaan.

Remi versteeg

Onopvallend spectaculair

In 2016 werd de Boring Collectie gepresenteerd, als resultaat van een samenwerking tussen Beyond Space en Lensvelt Contract furniture. Het concept voor de collectie is ontstaan uit een verlangen naar eigentijdse en betaalbare projectmeubelen die passen bij hun omgeving. Een discrete meubellijn in archetypische vormen werd samengesteld op basis van een zorgvuldig geselecteerde, neutrale grijstint.

Het resultaat was een reeks onopvallende, spectaculaire meubelontwerpen die zich aanpassen in hun omgeving waardoor het kantoor zelf de aandacht krijgt die het nodig heeft en niet het meubilair. De Boring Collection pretendeert niet om mooi te zijn, de focus moet juist af van het meubilair en moet de aandacht vestigen op de dingen die er echt toe doen.

Remi Versteeg is creatief directeur van de Boring Collectie.

Peter Tijhuis, Image of Sony Boring
Lernert & Sander stacked furniture pieces

Het creëren van zuiverheid op natuurlijke wijze

In het najaar van 2020 bezoekt Remi de Forbo linoleumfabriek waar op dat moment Marmoleum Solid wordt geproduceerd in een bescheiden zachtgrijze kleur die past bij de Boring Collectie.

In het interview legt Remi uit hoe het woord 'saai' voor hem een kwaliteit vertegenwoordigt en hoe goed deze bijzondere Marmoleum-kleur in deze mindset past. Hij vertelt over zijn fascinatie voor het productieproces van Marmoleum en de unieke eigenschappen van Marmoleum. Hij beschrijft de zuiverheid, diepte en warmte van het materiaal en hoe het materiaal een natuurlijk vermogen heeft om goed te verouderen.

De speciale grijze Marmoleum-kleur maakt deel uit van de Boring-collectie. Meer informatie over de Boring-Collectie vindt u op:
beyond-space.eu/project/boring-collection
boringcollection.com

Met speciale dank aan:

Remi Versteeg
Gal Keshet | regie, filmen en montage
Simone de Vries | consultant
Gena Haensel | transcriptie
Het Forbo Flooring linoleum productie team

Foto's op deze pagina zijn gemaakt door:
©Reinier RVDA| portret Remi Versteeg,
Peter Tijhuis | SONY interior
Lernert & Sander | stacked Boring Collection