Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Marmoleum - klimaatpositief zonder compensatie

De duurzame vloerkeuze

Het gewogen gemiddelde van onze Marmoleum-collectie is klimaatpositief (cradle to gate) zonder compensatie. Het combineert ecologische waarden met hedendaags design en biedt een belangrijke bijdrage aan een duurzame wereld.

Marmoleum Raw Materials

Marmoleum volledig natuurlijk

Marmoleum wordt gemaakt van natuurlijke, snel hernieuwbare grondstoffen. Het maken van linoleum is een ambacht dat zich in de afgelopen 150 jaar heeft ontwikkeld. Het is een ambacht dat je op geen enkele vak- of ambachtsschool kunt leren, maar alleen in de praktijk. In feite weet slechts een handvol mensen hoe ze Marmoleum moet maken.

Marmoleum is klimaatpositief van cradle to gate zonder compensatie

Marmoleum is klimaatpositief, zonder compensatie. Compensatie betekent dat je als bedrijf zelf nog CO2 uitstoot, maar dat compenseert door te investeren in bijvoorbeeld een bomenplant project. Dit is een makkelijke manier om niet de eigen processen te verduurzamen en toch klimaatpositief te zijn. Dit maakt ons met Marmoleum zo uniek: wij compenseren niet, Marmoleum is van zichzelf klimaatpositief.

De planten en bomen die de grondstoffen voor Marmoleum leveren, zoals de vlasplant en de naaldbomen, nemen middels fotosynthese CO2op uit de lucht. Deze CO2-opname is groter dan de CO2-uitstoot door productie en transport. Daarom is Marmoleum klimaatpositief van cradle-to-gate.

Verbeter de wereld, begin bij de vloer

In de afgelopen jaren zijn er veel natuurverschijnselen ontstaan door klimaatveranderingen. Denk aan droogte in grote delen van de wereld, overstromingen en extreem krachtige orkanen. Forbo Flooring draagt met haar Marmoleum klimaatpositieve productassortiment (van cradle to gate) bij aan een beter milieu door een product te maken dat geen invloed heeft op de wereldwijde klimaatverandering.

Forbo Marmoleum is daarmee de beste vloerkeuze voor elk duurzaam interieur. Door het gebruik van duurzame materialen in uw huis, kantoor, school, trein, ziekenhuis of winkel kunt u ook bijdragen aan een beter milieu!

	Marmoleum Fresco 3259 zoomed out

Feit: Elke vierkante meter Marmoleum die we produceren, ontlast het milieu daadwerkelijk van 446 gram kooldioxide.

Webinar: Een blik in een CO2-neutrale toekomst

Innovator & kunstenaar Daan Roosegaarde en CEO van de World Green Building Council, Cristina Gamboa, deelden hun inspirerende visie op het eerste internationale webinar van Forbo Flooring Systems, getiteld Een blik in een CO2-neutrale toekomst. Tijdens het webinar drongen de twee gasten er ook op aan om eerder vroeg dan laat met veranderingen te beginnen. Gamboa: "Het bouwen van een wereld die vernietigt, is niet langer geldig".
Meer informatie over dit webinar

Environmental Product Declarations (EPD)

Om de milieuvriendelijkheid van ons linoleumproduct te bewijzen, maakt Forbo gebruik van verschillende beoordelingen. De eerste is de life cycle assessment (LCA) techniek die resulteert in een milieuproductdeclaratie (EPD). Deze verklaring, die transparant is en door derden wordt geverifieerd, is gebaseerd op een techniek om de milieueffecten van alle levensfasen van een product te beoordelen, van de winning van grondstoffen via de verwerking, de productie, de distributie, het gebruik, de reparatie en het onderhoud, tot de uiteindelijke verwijdering of recycling van het product.

Download Marmoleum EPD's

Eco labels & certificering

Verantwoordelijkheidsgevoel voor het milieu en de volgende generaties zijn belangrijke onderdelen van onze dagelijkse activiteiten. Wij werken voortdurend aan de verdere ontwikkeling van onze producten en aan het klimaatvriendelijker maken van het productieproces.

Onze producten krijgen vele wereldwijde keurmerken en certificeringen voor hun milieuvriendelijkheid. Forbo Marmoleum is de meest duurzame vloer ter wereld, dus we zijn er trots op dat milieudeskundigen deze verklaring bevestigen.

Lees meer over Eco-labels

Eco labels