Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Recycleprogramma snijrestanten

Met het Recycleprogramma voor Marmoleum en vinyl biedt Forbo de mogelijkheid om snijrestanten van Marmoleum en vinyl te recyclen. Deze service van Forbo bestaat uit het retourhalen van snijrestanten en loslegvloeren en het opnieuw verwerken van deze restanten in de productie van Marmoleum en vinyl.

Help ons verder in onze circulaire ambities en onderneem zelf ook duurzamer door Marmoleum en vinyl snijrestanten en vinyl loslegvloeren te verzamelen!

Direct een Recycle container bestellen

recycle container

Forbo is de eerste fabrikant die Marmoleum snijrestanten direct in een nieuw product hergebruikt. Hiervoor is een speciale installatie gebouwd waarmee de snijrestanten vermalen kunnen worden.

Hoe werkt het recyclingprogramma?

Hoe werkt het recycling programma?

De speciale containers kunnen door project- en woninginrichters bij Forbo besteld worden. In samenwerking met de firma Rondo wordt de container afgeleverd op het gewenste adres. Na melding zal de volle container ook weer opgehaald worden en indien gewenst wordt er direct een lege container geplaatst.

Bij Forbo wordt de container geleegd en geïnspecteerd. De snijrestanten worden fijngemalen en de gemalen restanten worden in nieuwe banen Marmoleum en vinyl verwerkt.
Direct een Recycle container bestellen

Zijn er kosten verbonden aan de containers?

Zijn er kosten verbonden aan de containers?

Ja, we vragen een vergoeding van €75,- per container. Bij bestelling van de container ontvangt u het registratienummer van de betreffende container.

Hoe kan ik een container bestellen?

Hoe kan ik een container bestellen?

Wilt u een container bestellen? Vul dan dit dit formulier in of neem contact met de afdeling Customer Services via telefoonnummer 075-647880.

forbonline

Wat is de inhoud van de container?

Wat is de inhoud van de container?

De inhoud van 1 container is 750 liter; gemiddeld past er ongeveer 100 m2 snijafval in de container.

Rekening houdend met een snijverlies van 10%, is één container geschikt om snijrestanten van een installatievolume van 1.000m2 kwijt te kunnen.
Wanneer het gaat om een volledige loslegvloer, kunt u een installatievolume van 100m2 kwijt in de container.

Waar kan de container geleverd worden?

Waar kan de container geleverd worden?

In overleg wordt de container op elk gewenst adres in Nederland afgeleverd. Dit kan bijvoorbeeld zijn op een project waar Marmoleum of vinyl op dat moment geïnstalleerd wordt of bij het magazijn van de project- of woninginrichter.

Na melding kan de container hier ook weer opgehaald worden. Het ophalen gebeurt binnen 4 werkdagen na melding.

Wat mag er in de container?

Wat mag er in de container?

In de Marmoleum container mogen alle Marmoleum collecties met een jute rug.

Let op: er mag geen ander snijafval in de container terechtkomen. Corklinoleum, Bulletin Board, Touch, Marmoleum Acoustic, Decibel en Ohmex kunnen nog niet verwerkt worden. Bij inname van de container vindt een zorgvuldige controle plaats, omdat de restanten direct in het Marmoleum productieproces terecht komen.

In de vinylcontainer mogen alle snijresten en loslegvloeren gemaakt van vinyl. Let er op dat er geen plakmiddelen aan het vinyl mogen zitten, dat het materiaal van Forbo afkomstig is en zorg ervoor dat het materiaal niet nat wordt.

recyclebaar Marmoleum

Wat is de levertijd van de container?

Wat is de levertijd van de container?

De levertijd van de container is circa 4 werkdagen.
De container wordt afgeleverd op het gewenste adres. Na melding zal de container weer worden opgehaald en kan er direct een lege container geplaatst worden.

Hoe ziet de container eruit?

Hoe ziet de container eruit?

De Marmoleum containers zijn duidelijk herkenbaar door de groene kleur en voorzien van stickers met daarop "Recyclebaar Marmoleum". De vinylcontainers zijn geel en bevatten een sticker van de firma Rondo. Elke container heeft een registratienummer. Dit nummer is belangrijk in de communicatie met Forbo.

De groene containers hebben deksels en vorkensleuven. De gebruiker kan de container afsluiten door middel van een ketting en hangslot. Deze worden niet meegeleverd.

afvalcontainer snijresten vinyl rondo