Valitse maa

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Marmoleum - linoleumilattiamme

Kestävin luonnollinen lattiaratkaisu

Marmoleum on valmistettu luonnon omista raaka-aineista ja se on ilmastopositiivinen (cradle to gate). Marmoleum-lattia antaa kauniin ilmeen tilaan kuin tilaan ja Topshield pro -pintakäsittelyn ansiosta lattia pysyy hyvännäköisenä monien vuosien ajan.

Main image - Marmoleum

ERINOMAINEN LATTIARATKAISU

Marmoleum on erinomainen lattiaratkaisu monella tapaa. Marmoleum on suunniteltu tiloihin, joissa voit työskennellä, oppia, leikkiä, parantua, hoitaa, rentoutua tai seurustella. Marmoleum-linoleumilattioita on asennettu miljoonia neliömetrejä ympäri maailmaa ja se on todistanut kestävyytensä lukemattomissa kohteissa. Marmoleum on markkinoiden paras joustava ja luonnollinen lattiaratkaisu.

Marmoleum-kuosit ovat kauniita ➔
✔ Loputtomat väri- ja kuosivaihtoehdot

Marmoleum on ympäristöystävällinen ➔
✔ Valmistettu luonnollisista raaka-aineista
✔ Ilmastopositiivinen ilman päästöjen kompensointia
✔ Kierrätettävä
✔ Edistää terveellisiä sisätiloja

Marmoleum on kestävä
✔ Topshield pro -pintakäsittely tarjoaa erinomaisen kestävyyden
✔ Kestävä ja upea ulkonäkö
✔ Alhaiset käyttökustannukset
✔ Helppo puhdistaa ja hoitaa
✔ Kestää vettä
✔ Antibakteerinen ja allergiahyväksytty

MARMOLEUM ON KAUNIS - upeat kuosit

Marmoleum on suunniteltu tiloihin, joissa voit työskennellä, oppia, leikkiä, parantua, hoitaa, rentoutua tai seurustella. Haluatko nähdä, miten muut ovat käyttäneet Marmoleumia? Klikkaa 'Inspiraatio ja referenssit' osioon kotisivuillamme.

Tutustu Marmoleum-linoleumilattioiden luonnolliseen kauneuteen. Valittavanasi on yli 300 väriä ja kuosia, aina marmorikuvioista lineaariseen ja betonikuoseihin. Marmoleumia on saatavana mattona, laattoina ja lankkuina. Lisäksi kuosi- ja väriyhdistelmät voidaan räätälöidä tarpeidesi mukaan.

TILAA ILMAINEN MALLIPALA

Saat ilmaisen mallipalan, jotta voit tutustua luonnolliseen Marmoleum-lattiaan. Huomaa, että alla olevat mallit ovat vain murto-osa saatavilla olevista väreistä ja kuoseista.

1. Valitse kuosi ja väri alla olevasta yleiskatsauksesta
2. Sinut ohjataan tuotesivulle
3. Klikkaa "Lisää mallipala koriin"
4. Täytä tietosi saadaksesi mallipalan

MARMOLEUM ON KESTÄVÄ JA HELPPOHOITOINEN

Marmoleum on erinomainen lattiapäällyste monella tapaa. Parannettu Topshield pro -pintakäsittely on kehitetty uusimpien teknologioiden avulla ja se perustuu vuosien kokemukseen. Tämän ansiosta lattia säilyttää ulkonäkönsä pidempään ja tekee lattiasta sileämmän ja helpommin puhdistettavan.

3x parempi – kestävämpi lattia

Uusimman Topshield pro innovaatiomme myötä voimme ylpeydellä sanoa, että Marmoleum on paras luonnollinen lattiapäällyste. Tämän on todistanut TÜVRheinland, yksi maailman johtavista testauspalveluntarjoajista.
Lataa testiraportti
Kestää paremmin kulutusta - Paksumman pintakäsittelykerroksen ansiosta Marmoleum kestää kulutusta entistäkin paremmin ja säilyttää upean ulkonäkönsä pidempään.

Parempi suoja tahroja vastaan - Uuden ja parannetun pintakäsittelytekniikan ansiosta Marmoleum ehkäisee entistä paremmin tahroja ja sen kemikaalikestävyys soveltuu terveydenhuollon vaativiin kohteisiin.

Helpompi puhdistaa ja hoitaa - Topshield pro -pintakäsittelyn innovatiivinen levitysmenetelmä ja Marmoleumin entistäkin sileämpi pinta takaavat tasaisen ja yhtenäisen suojan lattiallesi. Tämän ansiosta pinnalle kertyy vähemmän likaa ja se on helpompi puhdistaa.

Lue lisää Topshield prosta

Marmoleum - Topshield pro - 3x better

Muita etuja:

Alhaiset käyttökustannukset – Marmoleumilla on erittäin pitkä käyttöikä.

Kestää vettä myös pitkäaikaisesti, ilman hitsaustarvetta.

Ei kemikaaleja – Vahaa tai kiillotusaineita ei tarvita optimaalisen ulkonäön varmistamiseksi vuosien ajaksi.

Hygienia – Marmoleum ei tarjoa kasvualustaa MRSA:n kaltaisille bakteereille. Marmoleumin sileä pinta tekee siitä myös helposti puhdistettavan.

Terveys – Topshield pro -pintakäsitelty Marmoleum on luonnostaan antibakteerinen, allergiatestattu, vähäpäästöinen, myrkytön luonnolle ja ihmisille sekä muoviton.

Marmoleum concrete 3725

Marmoleumin innovaatiot

Vanhemmat Marmoleum-lattiat (+25 vuotta vanhat) ovat usein perusta Marmoleumin ominaisuuksia koskeville ennakkoluuloille. Nämä lattiat toimivat edelleen hyvin kestävyytensä vuoksi, mutta ne ovat eri sukupolvea eivätkä ole verrattavissa nykyiseen Marmoleumiin.

Aikojen saatossa Marmoleum on käynyt läpi tuoteinnovaatioita, jotka ovat parantaneet merkittävästi sen ominaisuuksia yhdeksi kestävimmistä ja ekologisimmista lattioista. Liimojen, pintakäsittelyn ja linoleumiteknologian innovaatiot tarkoittavat, että Marmoleum on nykyään yksi markkinoiden parhaista naarmuuntumista, tahroja ja vettä hylkivistä lattiapäällysteistä.

MARMOLEUM ON LUONNOLLINEN - kestävän kehityksen mukainen lattiapäällyste

Marmoleum-linoleumilattiat on valmistettu luonnon omista raaka-aineista. Marmoleum on ilmastopositiivinen (cradle to gate).

Luonnostaan luonnollinen

Marmoleum, Forbon linoleumibrändi, on luonnollisista raaka-aineista valmistettu lattia. Tärkeimmät linoleumin valmistuksen raaka-aineet ovat pellavansiemenöljy, joka tulee pellavan siemenistä, tuotantojätteenä valvotuilta metsäviljelmiltä saatu puujauho ja juuttikasvin kuiduista valmistettu juuttitaustasta, johon linoleumi kalanteroidaan.

Nämä raaka-aineet saadaan niiden luonnollisesta elinympäristöstä, jossa ne kasvavat ja uusiutuvat usein vuosittain.

Marmoleum on ilmastopositiivinen

Marmoleum-lattiapäällyste on luonnostaan ilmastopositiivinen. Linoleumin valmistuksessa käytetyt raaka-aineet sitovat niin suuren määrän hiilidioksidia kasvien, puiden ja satojen kasvun aikana, että kyseinen määrä hiilidioksidia ylittää tuotteen valmistuksen aikana syntyvän CO2-määrän. Biopohjaisten raaka-aineiden ja jatkuvien elinkariparannusten ansiosta, jokainen Marmoleum neliömetri (cradle to gate) poistaa 446 grammaa CO:ta ilmakehästä ilman päästöjen kompensointia.

Marmoleum on kierrätettävä

Luonnonvarojen palauttaminen on kiertotalouden perusta. Pohjimmiltaan linoleumi on biosyklinen tuote, mikä tarkoittaa, että luonnolliset raaka-aineet voidaan periaatteessa kompostoida ja palauttaa maahan ravinteiksi uusille, nopeasti kasvaville luonnonraaka-aineille.

Tämä on ainoa tapa sitoa hiilidioksidi tuotteeseen ja välttää kompensoinnin tarve. Kierrätettyjen (esim. kaakaonkuoret ja mäntyöljy) ja uudelleenkäytettyjen materiaalien käyttö on kiertotalouden periaate, jota on sovellettu Marmoleumissa jo pitkään.

Circular economy

Edistää terveellisiä sisätiloja

Lattia on olennainen osa jokaista sisätilaa. Se on läsnä kouluissa, sairaaloissa, työpaikoilla, vapaa-ajalla ja kotona. Tänä päivänä yli puolet maailman väestöstä asuu kaupunkialueilla. Vietämme keskimäärin 80-90 % ajastamme sisätiloissa ja tämä osuus tulee vain kasvamaan. Ei siis ihme, että sisäympäristön laatuun, vihreään arkkitehtuuriin ja rakennusten terveyteen kiinnitetään entistä enemmän huomiota.

Forbon Marmoleum-lattiat on suunniteltu edistämään turvallista, hygieenistä ja miellyttävää sisäympäristöä. Missiomme on suunnitella ja tarjota tuotteita, joilla on myönteinen vaikutus ihmisten terveyteen ja mukavuuteen.

Marmoleum - Benefits for health

Marmoleumin valmistus on taidetta

Linoleumin valmistus on kehittynyt viimeisten 150 vuoden aikana. Marmoleum-tavaramerkin kehittänyt Forbo on johtanut tätä kehitystä. Marmoleumin valmistaminen on taidetta, jota ei opita missään ammattikoulussa tai käsityön opinahjossa. Itse asiassa sen taidon osaa vain muutama ihminen.

Oikean seossuhteen määrittäminen, raaka-aineiden oikean sekoittumisajan valvominen, oikean lämpötilan ja paineen asettaminen ovat kaikki Marmoleum-asiantuntijalta edellytettyjä taitoja. Olemme ylpeitä asiantuntijoistamme, ja he ovat ylpeitä jokaisesta valmistamastaan Marmoleum-lattianpäällysteestä.

Inspiroivia Marmoleum-kohteita:

 • Dalby School atrium pattern marmoleum marbled

  Dalby koulu, Tanska

  Lisätietoa

  Dalby koulu, Tanska

  Arkkitehtuuritoimiston Nova5 Arkitekter suunnitteli Dalby-koulun laajennuksen Koldingissa, joka erottuu poikkeuksellisella värikkyydellään. Värikäs 3000 m²: n lattiapinta-ala luo valon ja ilon, turvallisuuden ja heijastuksen ilmapiirin. "Koulutusportaikko" koostuu kahdeksasta vihreästä Marmoleum-sävystä. Siinä käsitellään kasvua ja terveyttä sekä oppimisprosessin eri vaiheita. Pienemmille lapsille portaikko perustuu sinisiin sävyihin, mikä symboloi rauhaa ja harmoniaa.

  Projektiin valittiin Forbon Marmoleum sen laajaan värivalikoiman ansiosta.

 • Antoine de Ruffi_France_Marmoleum Fresco

  Antoine de Ruffi koulu, Ranska

  Lisätietoa

  Antoine de Ruffi koulu, Ranska

  Adrien Garcin, Tautem Architecturesta:
  "Antoine de Ruffin kouluun asennettiin Forbon Marmoleum-linoleumia peräti 2 980 m². Päätimmekin käyttää tätä materiaalia koko rakennuksessa, lukuun ottamatta ulko- ja märkätiloja (siivoustilat, pukuhuoneet, keittiö, jne.) Marmoleumin luontaiset edut tekevät siitä erityisen sopivan materiaalin lapsiystävällisiin tiloihin (joustava lattia, helppohoitoinen jne.).

  Lisäksi tämän materiaalin avulla saavutimme projektin kunnianhimoiset ympäristötavoitteet: Mediterranean Sustainable Building hopeatason merkin ja pilottirakennus uudelle E+C- säännökselle, joka on saavuttanut E3C1 -tason."

 • Green Marmoleum in lounge area office building HVEG Fashion Group

  HVEG Fashion Group

  Lisätietoa

  HVEG Fashion Group - THE sustainable flooring choice

  The HVEG Fashion Group is a group of globally operating fashion and fashion related companies specialised in the development, design, purchase and sale of Private Label articles for clothing and accessories.

  Lotte Helmig of Your Tailormate is responsible for the beautiful refurbishment of the offices as well as the company restaurant and the individual showrooms. The client wanted an industrial, sleek look. "I could have achieved that with a cast floor, but I prefer to work with Marmoleum because of the beautiful matt look and the versatility of colours," says Lotte. The fact that Marmoleum is 100% biodegradable was also an important argument for the choice of floor. After all, sustainability is high on the HVEG Fashion Group's corporate strategy.

  In the Fashion Ling clothing showroom a light grey floor has been chosen for the ladies department (colour titanium from the Marmoleum Walton collection) and in the men's department there are dark clothing racks and a dark grey floor (colour lead from the Marmoleum Walton collection).

  Marmoleum Rosemary Green in the entrance area creates a wow effect. The green is a nice soft counterpart of the glass and the anthracite elements in the stairs and window frames. The desired "green" atmosphere is sought in both colour and durable material.

  The customer is very satisfied with the final result. The floor scores not only on durability but also on ease of maintenance and versatility.

Haluatko nähdä, miten muut ovat käyttäneet Marmoleumia? Tutustu 'Inspiraatio ja referenssit' osioon kotisivuillamme.