Valitse maa

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

3 - Tuotanto ja jakelu

Hiilineutraali ja jätteetön tuotanto

Lue lisää ja vieritä alas

Valmistamme tuotteemme kestävästi

TAVOITTEEMME ON VALMISTAA LATTIAT JÄLKIÄ JÄTTÄMÄTTÄ

Theme 3 intro image

HIILINEUTRAALI JA JÄTTEETÖN TUOTANTO

Emme ainoastaan pyri käyttämään tuotteissamme vain kestäviä materiaaleja. Pyrimme myös tekemään tuotteistamme mahdollisimman kestäviä. Siksi pyrimme kohti jätteetöntä tuotantosykliä ja tuotteita, jotka on valmistettu mahdollisimman
pitkälle kierrätysmateriaaleista. Valmistamme lattiaratkaisuja, jotka ovat mahdollisimman vihreitä suunnittelusta käyttöiän loppuun asti ja jotka on valmistetettu mahdollisuuksien mukaan 100-prosenttisesti vihreillä energialähteillä ja nopeasti uusiutuvilla raaka-aineilla. Näin valmistamme tuotteita, jotka ovat aidosti hiilineutraaleja ilman tarvetta päästökompensoinnille.

70% vähemmän CO2-päästöjä

Kiertotalouden mukaiset ratkaisut

Ei viherpesua

Luonnolliset raaka-aineet

Linoleumin valmistus

Assendelft (NL) ja Kirkaldy (UK)

Valmistamme Assendelftissä (NL) linoleumilattiapäällysteitä, Bulletin Boardia ja Furniture linoleumia. Kirkcaldyn tehtaamme valmistaa linoleumilattiapäällysteitä kuten Marmoleum Modularia.
Linoleumibrändimme Marmoleum on ikivihreä ympäristöystävällinen lattiapäällyste. Marmoleum valmistetaan luonnollisista raaka-aineista modernissa ja tehokkaassa vihreällä sähköllä toimivassa tuotantoympäristössä. Tämän ansiosta 2,5 mm Marmoleum on itse asiassa ilmastopositiivinen (cradle to gate).

Linoleumitehtaillamme valtaosa linoleumijätteestä uudelleenkäytetään Marmoleum-lattiapäällysteiden valmistuksessa. Muut arvokkaat tuotannon oheistuotteet, kuten juuttijäämät tai huonekalulinoleumin taustapaperijäämät, tarjotaan osapuolille, jotka kierrättävät ne arvokkaiksi tai yhteiskuntavastuullisiksi tuotteiksi. Myös asennusjätteet kerätään ja lisätään toimipaikkojen kierrätysjärjestelmään, mikä myötävaikuttaa Marmoleumin 43 %:n kierrätysmateriaalikoostumukseen.

Linoleumi ja kestävä kehitys 590 x 884

Vinyylin valmistus

Coevorden (NL), Reims (FR) ja Giubiasco (CH)

Vinyylimme valmistetaan huippumoderneissa ja energiatehokkaissa tuotantolaitoksissa. Valmistamme Coevordenissa vinyylilattioita asuin- ja julkitiloihin. Forbo Sarlino Reimsissä kehittää ja valmistaa askelääntä vaimentavia vinyyli- ja neulahuopalattiapäällysteitä. Giubiascon tehtaamme on erikoistunut homogeenisten vinyylilaattojen, kuten Allura Colourin, tuotantoon, ja se onkin maailman johtava ESD-lattiapäällysteiden toimittaja.

Vinyylilattiapäällysteet ovat osa monipuolista tuotevalikoimaa, jonka tekniset ja ekologisesti kestävät ominaisuudet ovat muuttuneet vuosien varrella. Monien kiertotalouden periaatteiden mukaisten rakenteiden lisäämisen ohella muutokset ovat keskittyneet kierrätetyn tai uudelleenkäytetyn materiaalin lisäämiseen sekä nykyään vesioheisten pintakäsittelyjen ja väriaineiden parantamiseen samalla, kun tuotteiden päästöt on saatu lähes nollaan ja haitalliset aineet on eliminoitu tuotannosta kokonaan. Vinyylimallistomme onkin täysin ftalaatiton.

Coevorden

Coral-sisäänkäynti-järjestelmät

Krommenie (NL)

Coral-sisäänkäyntituotteemme valmistetaan Krommeniessa sijaitsevalla Forbo Flooring Coralin tehtaalla. Sisäänkäyntien huolellisessa lattiasuunnittelussa ei huomioida vain itse lattian ekologista kestävyyttä vaan tavoitteena on edistää myös rakennuksen ekologisuutta sen koko elinkaaren ajan.

Sisäänkäyntijärjestelmät voivat estää jopa 95 % liasta kulkeutumasta sisälle rakennukseen. Näin sisäänkäyntijärjestelmät voivat suojata sisätiloja, pidentää lattioiden käyttöikää ja pienentää puhdistus- ja ylläpitokustannuksia sekä pesuaineiden käyttötarvetta. Monissa Coral-mallistoissamme käytetään vanhoista kalastusverkoista kierrätettyjä lankoja. Coral Welcome -sisäänkäyntijärjestelmien välipohja valmistetaan kierrätetyistä PET-pulloista.

Kalastusverkot Coralin ekologisena raaka-aineena 590 x 886

Tessera-tekstiililaatat

Bamber Bridge (UK)

Tuftatut Tessera-tekstiililaatat valmistetaan Bamber Bridgessä. Huippulaadukkaiden koneidemme ansiosta voimme kehittää ja valmistaa erikoistekstiililaattoja, joita ei ole helppo tuottaa.

Kierrätysmateriaalin osuus Tessera-laattojen painosta on vähintään 56 %, mikä onkin alan korkeimpia tekstiililaattojen kierrätyspitoisuuksia. Osassa mallistoistamme, kuten Create Space 1:ssä, kierrätysmateriaalin osuus painosta on jopa 75 %.

Lattiasuunnittelun aikana luomme satunnaisen asennuskuvioinnin, jotta raskaalle käytölle altistuvat lattian osat voidaan vaihtaa ilman, että se vaikuttaa lattian yleiseen ulkoasuun. Teemme myös kokeiluja erilaisilla käyttöiän päättymisratkaisuilla ja erityisesti laattojen tekstiilikerroksen alustasta irrottamiseen keskittyvillä ratkaisuilla.

Teressa-tekstiililaatat ja kestävä kehitys 590 x 886

Flotex-lattia

Ripley (UK) ja Chateau Renault (FR)

Ripleyn tehtaallamme valmistetaan Flotex-mattoja ja -laattoja. Vuonna 2001 saimme eliminoitua kaatopaikkojen käytön lähes kokonaan asentamalla tehtaalle lajinsa ensimmäisen kierrätyslaitoksen, joka muuntaa esikulutusjätteen korkealuokkaiseksi tekstiililaattataustaksi. Nykyään tämä laitos käsittelee lähes 50 tonnia jätettä viikossa.

Chateau Renaultin tehtaallamme valmistetaan Flotex design -mallistoja sekä ja räätälöityjä lattiaratkaisuja. Chateau Renaultin tehtaassamme on kaksi digitaalista tulostinta, joilla Flotex-matolle voidaan tulostaa kuoseja mittatilaustyönä.

Chateau Renault

MITEN KÄSITTELEMME RAKENTAMISEN HAASTEITA