Välj ditt land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Marmoleum – Live Forward

Vägen till en koldioxidneutral byggnad är tillverkad av naturliga råvaror, inte plast. Vårt linoleumvarumärke, Marmoleum, bidrar till en hälsosam och hållbar inomhusmiljö.

Läkande miljöer

Efter att flera miljoner kvadratmeter av Forbos golv har lagts inom vårdsektorn finns det få som kan matcha vår kunskap om behoven och utmaningarna på denna marknad.

Rigshospitalet Danmark Marmoleum Aquajet blomma

Följ vår väg

Tiderna förändras...

... och, som vi alla vet, inte alltid på ett bra sätt. För idag måste vi tänka mer på morgondagen än vad vi gjorde i går. Vi är skyldiga det till såväl vår egen generation som framtida. Vi måste fundera på vad vi äter, hur vi reser, hur vi semestrar, arbetar och tänker eller med andra ord: Vi måste förändra vårt sätt att leva.

Under de senaste 125 åren har vi varit på en inspirerande Marmoleum-väg. Med toppar och dalar och de mest fantastiska färgerna och texturerna. En CO₂-neutral väg genom miljontals byggnader över hela jorden. En väg som fortfarande utvecklas, för den har ännu inte nått den där helt hållbara framtiden. Därför bjuder vi in dig att gå med oss ... välj medvetet ...

LIVE FORWARD


Så arbetar Forbo med miljö & hållbarhet

Marmoleum i vårdmiljöer

Infektionskontroll

Ett verktyg i kampen mot sjukhusinfektioner
När det gäller infektionskontroll och bekämpning av sjukhusförvärvade infektioner finns det knappast något bättre sätt än att börja från grunden, d.v.s. med golvet. Våra Marmoleum-produkter förhindrar uppkomsten och spridningen av infektioner som MRSA, Norovirus och C Difficile och bidrar därmed till en mer hälsosam och hygienisk miljö i alla delar av sjukhuset.

Forbo inom vårdsegmentet

Marmoleum Solid 3724 Aquajet korridor

En naturlig lösning

Marmoleum är förstahandsvalet inom hälso- och sjukvårdssektorn. Golvet lämpar sig för sjukhus, privata kliniker, äldreboenden och olika typer av stödboenden som behöver en hygienisk golvlösning som är lätt att sköta och hålla ren och dessutom är slitstark, säker och bekväm för både rullstolsburna och fotgängare.

✔ Infektionskontroll
✔ Ftalatfri
✔ Motverkar bakterietillväxt
✔ Allergigodkänt
✔ Låga utsläpp

Marmoleum motverkar bakterietillväxt genom en naturlig råvara som används i tillverkningen, nämligen linolja. Golvets antibakteriella egenskaper försämras inte över tid utan ger ett konstant skydd, så du kan känna dig lugn och trygg från det att golvet ligger på plats.

Oberoende tester genomförda av Glasgows universitet har visat att Marmoleum på ett unikt sätt lämpar sig för många olika miljöer där hygien och kontroll av bakterier som MRSA och E.coli är en del av det dagliga arbetet. Testresultaten avseende MRSA, Norovirus och C-DIFF kan laddas ner nedan.

Sygehus Sønderjylland Marmoleum Aquajet

Enkelt att städa

"Vid flera tillfällen råkar vi på åsikter om att linoleum är svårstädat och att man istället vill välja plastmatta. Många beställare har ofta inte den kunskap om material som vi har. Då är det viktigt att vi som arkitekter tar oss tid och förklarar, som i det här fallet, att dagens linoleumgolv städas på samma sätt som plastgolv.

Om man jämför linoleum med plastmatta är plastmatta förstås bästa valet i våtrum, duschar med golvbrunn etc. men i övriga utrymmen där man står mellan valet plast eller linoleum vinner linoleum klasserna Skötsel, Miljö, Ekonomi, Design och Funktion."


– Catharina Charlez, Arkitekt Norconsult Göteborg

Catharina Charlez, Arkitekt, Norconsult Göteborg

Hållbarhet & hälsa

Förbättra världen – börja med golvet

Sverige ska vara klimatneutralt år 2045 med netto noll utsläpp av växthusgaser. Boverkets kommande regler är en del i denna strävan där byggmaterial i alla nya hus ska klimatdeklareras i tillverknings- och installationsfasen som utsläpp av koldioxid (A1–A5).

Marmoleum är ett CO₂-neutralt golv tillverkat golv (A1–A3) med många fördelar som lång livslängd, god design och städbarhet – egenskaper som tål att jämföras med andra alternativ. Gällande klimatpåverkan, enligt Boverkets kommande regler, finns ingen likvärdig produkt inom kategorin halvhårda golv.

Marmoleum tillverkas av naturliga, förnybara och återvunna råvaror som linolja, tallolja, trämjöl, kalksten, jute och naturliga färgämnen. Tillverkning sker i moderna fabriker inom EU. Produktionen har hög återvinningsgrad av spillprodukter och drivs av förnyelsebar, grön el.

Genom att använda hållbara material i ditt hem, kontor, skola, tåg, sjukhus eller butik bidrar du också till ett bättre klimat.

Svanen

Inspiration

... Varför vänta?

Med vårt smidiga och kostnadsfria onlineverktyg Floorplanner kan du visualisera våra golv i din miljö på några sekunder.

1. Ta ett kort (eller välj ett befintligt)
2. Ladda upp
3. Välj golv

Till Floorplanner

Hitta ditt Marmoleumgolv

Vad väljer du?

 • Marmoleum Fresco 3891

  Marmoleum Marbled

  Definierar naturliga ytor

  Definierar naturliga ytor

  Upptäck den naturliga skönheten hos ett CO2-neutralt golv (cradle-to-gate). Vårt nya Marmoleum Marbled-golv utökar det klassiska marmormönstret med 5 intressanta organiska strukturer i flera olika färger. Blandningen av färger ger en mångsidig golvdesign som kan kombineras perfekt med andra ytor som trä och sten. Läs mer om vår Marbled-serie Real, Fresco, Vivace, Splash och Terra.

 • Marmoleum Concrete 3369-3733-3741

  Marmoleum Solid

  Definierar rena ytor

  Definierar rena ytor

  Låt oss presentera linoleumets rena natur. Vi presenterar stolt vår förnyade Marmoleum Solid-kollektion som kombinerar attraktiva, moderna golvmönster med överlägsen mångsidighet och innovation.

 • Marmoleum Striato Original-Colour_5221_5242_3575_5232_kids detail

  Marmoleum Linear

  Definierar rummet

  Definierar rummet

  Den helt naturliga Marmoleum Striato-kollektionen består av linjära mönster i moderna neutrala toner. Den naturliga känslan i Striato textura och Striato original skapar en levande och ombonad känsla. De präglade mönstren i Striato textura skapar ett mer livfullt golv som leker med skuggor och ljus.

 • John Paul College Kindergarten - Marmoleum 2707, 2767, 3174

  Marmoleum Decibel

  Sänk volymen

  Sänk volymen

  Våra linoleumkollektioner med akustikegenskaper uppnår lägre dB-värden tack vare det speciella isoleringsskikt som fästs på linoleummattans baksida. På så sätt kan en stegljudsreduktion med upp till 18 dB uppnås.

 • Marmoleum Real 3173

  Marmoleum Ohmex

  Ledande linoleum

  Ledande linoleum

  Marmoleum Ohmex är linoleum som möter de höga kraven för elektrisk ledningsförmåga. Det elektriska motståndet är förbättrat till > 1-10 8 Ω (EN1081), vilket säkerställer personlig säkerhet och skyddar utrustning som är känslig för statisk elektricitet.

 • Marmoleum Solid

  Marmoleum Tailor made

  Skräddarsydd Marmoleum

  Skräddarsydd Marmoleum

  Med Marmoleum kan du skapa de mest förfinade golvmönster du kan tänka dig. Vår precisa Aquajet-skärteknik möjliggör detaljerade teckningar, perfekt för dig som vill skapa din egen identitet i golvet; en logotyp, en text eller varför inte ett konstverk? Eller välj en skräddarsydd lasergravyr, som gör att din alldeles egen design kan skäras in i linoleumet med laser.

Vill du veta mer?