Välj ditt land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

YTLIG. DRYG. OCH VACKER.

Världens mest hållbara golv är 170 år. Nu har det blivit ännu mer ytligt, ännu mer fläcktåligt och ännu mer lättstädat. Perfekt att lägga i en i skola, vårdmiljö eller något annat allmänt utrymme.

Avinode Group's award nominated Gothenburg Office in Sweden with custom pattern installation of Forbo Marmoleum

Insidan är viktig. Linoleumgolv är skapat av helt naturliga ingredienser. Dessa vill vi skydda och då behöver vi fokusera på ytlighet. Med andra ord, ta hand om golvet genom ett bra ytskydd och rätt skötsel.

Det beprövade golvet

1855 mixade Frederick Walton mixade sågspån, korkmjöl, linfröolja och harts till en massa. Han uppfann linoleumgolvet. Som du säker vet finns linoleumgolv idag överallt – från offentliga miljöer till lägenheter och villor. Nu har vi gjort Marmoleum ännu bättre. Tre gånger bättre faktiskt.

Läs mer om hur Marmoleum blivit 3x bättre

Se alla våra Marmoleum-kollektioner

Marmoleum Marbled detail
Ingredients marmoleum

Det uppdaterade golvet

Vi har tillverkat linoleum länge, miljoner kvadratmeter har lagts. Dagens Marmoleumgolv är anpassat för de skötselutmaningar som ställs i offentliga och privata inomhusmiljöer. Det kan vara fläckar med handsprit och andra kemikalier som är vanligt i vårdmiljöer.

Läs mer om nya Topshield pro

Det omtänksamma golvet

Linoleumgolv är fria från plast och innehåller inga skadliga ämnen. Eftersom Linoleum är fritt från emissioner som är skadliga för människor passar det utmärkt i offentliga inomhusmiljöer som exempelvis skolor och vårdmiljöer.

Bli inspirerad av våra referenser

Marmoleum Marbled school

Det skötsamma golvet

Hur är det egentligen? Är linoleumgolv lika enkelt att sköta som ett vinylgolv? Enligt våra undersökningar och städexperten Martin Månsson är det lika smidigt att sköta ett linolemgolv som ett vinylgolv. Följ nedan tips och du har ett vackert golv länge.

Rengöring och underhåll. Om du tar hand om ditt golv och rengör det vid behov kommer det att förbli vackert längre, utan behov av vax eller polish.
Stoppa smutsen i tid. Ett bra entrésystem tar hand om smuts, grus och väta innan det hinner påverka ditt golv.
Möbler ska röra sig lätt. Rätt möbeltassar för bord och stolar skyddar alltid golvet.

Cleaning linoleum

Hör av dig!

Tänk att du läst hela vägen hit ner. Jättekul. Vill du maila, prata, träffas eller kanske ta en fika för att diskutera hur vi tillsammans kan skapa bättre inomhusmiljöer? Vi är idel öra.