Velg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Marmoleum Stories

Grunnleggerne

Grunnleggerne

Trees Verster Kaars Sijpesteijn

8. juni 1929 ble Trees født som den første datteren til Ernst Kaars Sijpesteijn, som var sønn og barnebarn av grunnleggerne av de Nederlandsche Linoleumfabriek – den nederlandske linoleumfabrikken. Trees studerte engelsk litteratur ved universitetet i Amsterdam i to år. Etter at hun giftet seg med den anerkjente nederlandske arkitekten Jan Verster, viet hun seg til familien sin. I 40 år bodde Trees i Ouderkerk aan de Amstel i en nydelig villa ved elven Amstel som var tegnet av mannen hennes. Trees bor nå i Haarlem.

Trees Verster Kaars Sijpesteijn

Digna Verster

Digna Verster, som ble født i 1997 i Amsterdam, er barnebarn av Trees Verster. Hun studerte jus ved universitetet i Utrecht og ved Queen Mary University of London. Etter å ha fått en bachelorgrad i 2019, flyttet Digna til Milano for å gå på et forretningskurs i bærekraftig mote. I Genève jobbet hun for FN med et prosjekt som gikk ut på å sikre sporbarhet og åpenhet i forsyningskjeder i moteindustrien. Hun gjør seg for tiden klare for veien videre i karrieren.

Digna Verster

Grunnleggerne

I 1898 skrev Pieter Hendrik Kaars Sijpesteijn under på en avtale med Frederick Walton, den skotske oppfinneren av linoleum, om å få rettighetene til å produsere linoleum i Nederland. I 1899 startet Pieter Hendrik «de Nederlandsche Linoleumfabriek», NLF, i Krommenie sammen med de to sønnene Willem og Pieter Hendrik junior. I 1927 ble Ernst og fetteren hans, Jan, direktører for NLF. Tidlig på 1900-tallet endret «NLF» navnet til Linoleum Krommenie, og senere, i 1968, endret de det igjen og fikk sitt nå så velkjente navn Forbo.

Kolleksjonsbøker

Samtalene

Sommeren 2019 presenterte Digna Verster oss for bestemoren, datter av Ernst Kaars Sijpesteijn. Dette møtet ble begynnelsen på en inspirerende serie med samtaler, der Trees delte barndomsminnene sine om faren Ernst, bestefaren Pieter Hendrik og om da hun besøkte den gamle linoleumsfabrikken i Krommenie, med oss. Vi viste Trees and Digna en historisk kolleksjonsbok fra tilbake til 1935 og den nyeste Marmoleum-kolleksjonsboken som ble lansert i 2019, og ba dem si deres mening.

En spesiell takk til:

Trees Verster og Digna Verster Gal Keshet | regi, filming og redigering Simone de Vries | konsulenttjenester Gena Haensel | oversettelse Frank Hoogveld | dronefilmklipp Vi vil anerkjenne følgende fotografer og designere for bildene som er brukt i denne filmen: Matthias Groppe, Rene Mesman, Studio Daphna Laurens, Phil Procter, Ronald Smits, Studio Maarten Kolk & Guus Kusters, Herman de Winter/Studio de Winter, Chikako Harada, Bodil Bergqvist, White Arkitekter AB, Floor Knaapen, Monique van der Reijden, @trendcompass.nl @eigenhuiseninterieur, Hemmo Honkkonen, Kristoffer Heikkinen og Thomas Eurlings.