Velg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Verdens grønneste kontorbygning

  • The Edge – Deloitte office, Amsterdam, Photo: Ronald Tilleman
  • The Edge – Deloitte office, Amsterdam, Photo: Ronald Tilleman

The Edge er et strålende eksempel på smarte løsninger og digitale innovasjoner
Der alle har som formål å skape nye måter å jobbe på, og der medarbeiderne ikke har en fast arbeidsplass

”Atriet i The Edge er selve navet i bygningen, et kraftsenter for menneskene som jobber der.”

Arkitektene i PLP, London, deltok i designkonkurransen om Deloittes nye hovedkontor i Amsterdams forretningssentrum, Zuidas. Kravet fra oppdragsgiveren var å samle alle medarbeidere i konsulentselskapet under ett tak og skape en ”smart” arbeidsplass som også skulle fungere som en katalysator for Deloittes digitale forvandling. Vinnerforslaget fra PLP bygger på et ønske om å skape et symbolsk uttrykk av de uformelle møteplassene og tilby et mangfold av ulike arbeidsmiljøer som inspirerer til nye måter å arbeide på. Både fleksible, sosiale, fysiske og virtuelt tilkoblede.

Utgangspunktet ble en design basert på en atriumgård, en kraftkilde for bygningen, der broer og åpne heiser fungerer som knutepunkt for horisontal og vertikal aktivitet. Dette for å skape de beste forutsetningene for en ny, spesifikk arbeidskultur. Atriumgården fungerer som en stor teaterscene som er synlig fra de omgivende arbeidsplassene, og som viser frem mangfoldet i de sosiale møtene som stadig pågår i The Edge.

ArkitektPLP Architecture, London
InteriørarkitektFokkema, Delft
GulvleggerDe Kruijff BV, Amsterdam
StedAmsterdam, NL


Fleksibilitet og bærekraft kjennetegner The Edge.
Resultatet er en arbeidsplass som oppmuntrer til relasjoner, forbedrer samspillet og effektiviserer bruken av alle arbeidsflater.

Forbo i dette prosjektet

Atmosfæren i arbeidsmiljøet, der følelsen av rom og luft er viktig, ble skapt gjennom subtile forskjeller i både materiale og lyssetting, først og fremst i atriet som er den naturlige møteplassen. Følelsen skal være luftig, men rolig, og det ble stilt høye krav til bærekraft og slitestyrke også ved valg av gulvmaterialer.

Valget falt på Forbo Marmoleum Walton Cement, som består av 97 % naturlige råvarer, der 72 % av disse råvarene er raskt fornybare og 43 % av innholdet er gjenvunnet materiale.

The Edge Deloitte-office Amsterdam

Nøkkelen i denne tankegangen er å arbeide tilkoblet via mobil eller bærbar PC.
Fra tilgang til kontoret ved arbeidsdagens begynnelse, til bestilling av rom og arbeidsplass, til klima og lys i nærmiljøet.

Marmoleum Walton

Forbo Marmoleum Walton kjennetegnes ved en rendyrket, ensartet karakter med en glatt overflate og et minimalt, upretensiøst uttrykk. Det enkle visuelle uttrykket gjør Walton lett å tilpasse til omgivelsene det inngår i, og de subtile teksturene gir et mykt og nøytralt utseende. Den moderne fargepaletten inneholder både kalde gråtoner, varme jordnyanser og fyldige klassiske linoleumnyanser.

Se kolleksjon, Bestill prøver & Last ned CAD

Solpaneler på tak og vegger produserer all nødvendig energi.
Oppvarming skjer ved hjelp av oppvarmet vann under bygningen. Til og med regnvann blir tatt vare på og brukt til toaletter og vanning av grøntarealer.

Forbos arkitekt-nyhetsbrev

Gå ikke glipp av vårt nyhetsbrev med fokus på deg som arkitekt

Ønsker du flere nyheter om interessante arkitekturobjekter der Forbo deltar, og produktnyheter og innovasjoner med fokus på gulv? I vårt nyhetsbrev får du inspirasjon fra prosjekter over hele verden, der vi presenterer alt fra spektakulære kontorer og kulturbygninger til skole- og sykehusmiljøer, med funksjon og bærekraft i fokus.

Meld deg på her