Velg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Marmoleum Design Konkurranse

Finske Tuominen Patels Breathe-konsept vinner Dezeen x Marmoleum Design Challenge. Et konfigurerbart pauserom med flyttbare skillevegger designet for å fremme sosialt samvær og velvære. Designet har som mål å oppmuntre brukerne til å ta det med ro og ta pauser, spesielt i travle kontor- eller utdanningsmiljøer. Det ferdige prosjektet vil bli avduket på en lanseringsbegivenhet i Nederland og vil bli presentert i løpet av de kommende ukene.

Mer informasjon på Dezeen

Jurymedlemmer

Seasonal Sanctum av Matthew Pratt, London

Seasonal Sanctum er nøye utformet for å harmonisere med de naturlige rytmene i de fire årstidene, og fremhever deres dype innflytelse på menneskers velvære. Inspirert av naturens organiske former, omfavner paviljongens design flytende kurver som gjenspeiler tidens sømløse overgang fra en årstid til en annen.

Ved å velge materialpaletter fra Marmoleum-kolleksjonen som er spesifikke for hver sesong, skaper paviljongen en omsluttende opplevelse som gjenspeiler essensen av hver årstid. Dette inviterer til refleksjon over livets sykliske natur. Paviljongens gjennomtenkte design og innovative tilnærming har som mål å løfte og nære helhetlig velvære for alle som trer inn.

Opplev Seasonal Sanctum – hvor naturens rytmer møter menneskelig harmoni.

Dezeen design konkurranse - Seasonal Sanctum
Dezeen design konkurranse - Thoughts Shell

Thoughts Shell av Liliya Dzis, New York

Dette er et 10-kvadratmeter fristed designet for å fremme mental velvære i travle miljøer som kontorer, skoler og foajeer. Forbo Marmoleum danner grunnlaget med en beroligende lysgrønn base som sømløst strekker seg fra gulv til vegg. Dette skaper en følelse av innramming og ro.

Buede vegger leder til det sentrale elementet - en innebygd benk fylt med myke rester av Forbo-produkter, som gir materialene et nytt liv. Denne flerfunksjonelle delen er innrammet med håndtak dekket av møbellinoleum, og gir komfortabel sitteplass for stille meditasjoner eller uformelle møter.

Opphengt grøntanlegg fungerer som en biofil integrasjon.

Kanso av Jonathan Tordjman og Gabriela Neyroud, Paris

Kanso er et regenereringsrom designet for å imøtekomme behovene til omsorgspersoner. Rommet kan brukes på ulike måter, inkludert meditasjon, kontemplasjon, lur, tøying og lesing. Inspirasjonen kommer fra estetikken til japanske teseremonierom for å skape et beroligende og selvforklarende rom. Den rene atmosfæren i nyanser av grønt og brunt er inspirert av naturen, et univers som gir trygghet og lar alle komme tilbake til det grunnleggende.

Marmoleum ble brukt for å etterligne japanske tatamimatter, og en kontrasterende sveising ble benyttet for å skape et mønster og ramme inn rommet. Gulvproduktet sameksisterer med andre naturlige materialer som eik i strukturen og resirkulert stoffduk. «Kanso» er et japansk ord som betyr enkel, nøktern.

Dezeen design konkurranse - Kanso
Dezeen design konkurranse - Breathe

Breathe av Terhi Tuominen og Jitan V. Patel, Helsinki

Å se en klokke er å kjenne en akselererende tempo av vår sosiale eksistens.

Pust er et rom for oss å trå inn i, ta tid ut og bremse ned. Konseptet dreier seg om geometriske former. Sirkelen spesielt. Vi ser den overalt. Fra jordkorn til stjernene. En sirkel betyr fullkommenhet og enhet. Den er demokratisk. Den er sentrum for alt.

Rommet har tre kjernelementer. Gulvet, møblene og skilleveggene. Pust omfavner kurver som tillater det å bli et sentralt rom. Det er allsidig i bruk, dens modularitet tillater en rekke aktiviteter fra lek, til læring, til arbeid til helbredelse. Det er et sted å ta en pust. De flyttbare skilleveggene muliggjør fleksibilitet og skalerbarhet. Det er mulig å arrangere pauserom av ulike størrelser. Det puster.

Marmo Tents’ av In-between Architects, Hong Kong

Denne gruppen med telt omfavner fleksibilitet og skalerbarhet, ved å bruke papprør fra midten av Marmoleum-ruller som den primære rammen, og lukke strukturen med resterende Marmoleum-banevare.

Målet er å skape et allsidig rom som kan utvides og tilpasses ulike formål. Komponenter fra Forbo Factory bidrar til paviljongens bærekraftighet. Ved å inkludere teltstrukturer i et forretningsmiljø, formidler paviljongen umiddelbart en beskjed til brukerne sine: det er et rom designet for avslapning og fornyelse. Ideen om kjæledyrstelt fremmer også følelsesmessig støtte til dyr i forretnings- og skolemiljøer.

Dezeen design konkurranse - Marmo Tents
Dezeen design konkurranse - Duinpan

Duinpan av Jelmer Reus, Zaandam - NL

"Når jeg vurderer en atmosfære som fremmer velvære, går tankene mine instinktivt mot naturens omfavnelse. Ekte avslapning kommer fra det store utendørs. Derfor, når jeg får i oppgave å skape et indre helligdom ment for å inducere velvære, avslapning, helbredelse og foryngelse, er mitt mål å sømløst smelte det ytre sammen med det indre", sier Jelmer Reus om designet sitt.

Det særegne med dette designet ligger i den sømløse overgangen av linoleum fra gulv til objekt, minner om den naturlige flyten fra strand til sanddyner. Hensikten er å plassere dette objektet i et rom der linoleum pryder det omkringliggende gulvet, for å legge til rette for en sammenhengende integrasjon mellom gulvet og objektet, som harmonisk smelter sammen med miljøet.

Marmoleum, the best natural floor

Marmoleum forbedrer innendørsrom ved å tilby en taktil og visuelt tiltalende forbindelse til den naturlige verden. Allergifri og forebygger vekst av mikrober, ftalatfri, sikrer den en sunn innendørsatmosfære. Marmoleum er laget av opptil 98% naturlige råvarer og er klimapositiv fra vugge til port, uten kompensasjon.

Ved å velge Marmoleum, gjør du ikke bare et miljøbevisst valg, men omfavner også biopilisk design, og skaper interiører som harmonerer med den menneskelige behovet for forbindelse til naturen.

Oppdag Marmoleum
Se den fullstendige Marmoleum kolleksjonen

Marmoleum Solid - 2024

Om Forbo Flooring

Forbo Flooring Systems er en pålitelig og global leverandør av høykvalitets gulvbelegg som linoleum, LVT, tepperfliser, vinyl og inngangsgulv.

Om Dezeen

Dezeen er verdens mest innflytelsesrike arkitektur-, interiør- og designmagasin, med over tre millioner månedlige lesere og mer enn syv millioner følgere på sosiale medier.