Velg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Våre milepæler

2012
Fokus på å være markedsleder innen salg av lim til industrien, inkludert syntetiske polymerer, som tilhørte divisjonen Bonding Systems.

Kontinuerlig utvikling innen salg av lim til bygg- og anleggsbransjen ved å drive det som en selvstendig enhet i divisjonen Flooring Systems.

2008
Oppkjøp av Bonar Floors, en stor europeisk gulvprodusent i gulventreprenørsektoren. Med dette styrker Flooring Systems sin ledende posisjon som en leverandør av halvharde gulvløsninger i det offentlige markedet.

Forbo kjøper opp produksjonen av lette PVC-transportbånd fra Fenner Dunlop Inc. Nord-Amerika som et skritt på veien for å styrke avdelingen for mekaniske systemer.

2007
Ny merkevarebygging- og vekststrategi; tre kjerneavdelinger – gulv, lim og transportbånd – som endrer navn til Flooring Systems, Bonding Systems og Movement Systems, driver under Forbo-merket med en integrert forretningsstrategi.

2004–2006
Strategisk fokus på tre kjerneavdelinger bekreftet. Restrukturering og tiltak for å øke lønnsomheten. Oppkjøp av kinesisk limprodusent spesialisert på smeltelim og vannbasert lim.

2000–2003
Limvirksomheten blir større globalt ved oppkjøp av Swift, og drives over hele verden fra USA, Europa og Asia. Transportbåndvirksomheten utvider i Storbritannia. Linoleum- og vinylavdelingene fusjonerer for å danne Forbo Flooring. Nå med tre strategiske virksomheter: Gulv, lim og transportbånd.

2000 og 2001
Ny strategi som fokuserer på fire avdelinger: Linoleum, vinyl, transportbånd og lim. Avhendelse av industrielle aktiviteter, blant annet pressformede profiler, dekorative produkter og belagte tekstiler. Teppevirksomheten skilles ut ved at ledelsen kjøper ut virksomheten. En rekke mindre oppkjøp for å styrke limvirksomheten.

1996–1998
Avhendelse av tapet- og laminatvirksomhet.

1994
Oppkjøp av Siegling, spesialisert på prosess- og transportbåndsystemer.

1975–1994
Forbo utvikles til et globalt konsern med virksomhet på fem kontinenter: Oppkjøp av en gulvbedrift i Storbritannia; differensiering til tapeter og høytrykkslaminater.

1973 og 1974
Limvirksomheten skilles ut fra linoleumsvirksomheten for å utvikles selvstendig.
Continentale Linoleum Union får navnet Forbo for å gjenspeile den brede porteføljen av aktiviteter.

1950–1973
Differensiering til relaterte produkter som tepper og vinylgulv.

1928
Tre linoleumsprodusenter – tysk, svensk og sveitisk – danner Continentale Linoleum Union.Forbo_history_old_logo_orange