Velg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

FAQ - Resirkulering og endt levetid

Vi tror ikke bare på å tilby holdbare og bærekraftige gulvløsninger, men også å sørge for at de har en ansvarlig slutt på produktets levetid. På denne FAQ-siden finner du informasjon om resirkulering- og endt levetid-alternativer for våre gulvprodukter. Hvis du ikke finner det du leter etter, nøl ikke med å kontakte oss for ytterligere assistanse.


Hvilke av produktene deres er (limfrie) løslagt?

Helt limfrie (heller ikke noen klebestoff anbefales): Coral Click, Modul'up, Allura Ease, Allura puzzle, Allura click, Colorex Plus, Enduro Click, Colorex Plus og Marmoleum Click. Eternal de Luxe og Step Fastfit kan være limfrie innen klare grenser. [Se vår raske gulvløsning her]((https://www.forbo.com/flooring/en-gl/products/fast-flooring/cm391z)

Hva er deres visjon eller fremtidsmål angående (limfri) løslegging?

Vi har som mål å ha limfri løslegging i alle våre produktkategorier (tekstil, vinyl og linoleum), slik at hver kunde har et valg.

Hva er deres resirkuleringsmål eller visjon for fremtiden?

Vi ønsker å ha minimum 20 % resirkulert innhold i alle våre produkter, i samsvar med vårt bærekraftsprogram. Vi vil også sette opp returordninger for installasjonsvfall for alle våre produkter. Vårt best ytelsesprodukt i dag er Tessera Create Space med imponerende 75 % resirkulert innhold.

Har du noen retur- eller resirkuleringsprogrammer på plass? Kan du garantere tilbaketaking av mitt nyinnkjøpte gulv?

Vi har ulike ordninger for tilbakelevering i vårt «Back to the Floor»-program. I hvilken grad disse programmene er aktive avhenger av de lokale organisasjonene; noen har hatt et returprogram i årevis, mens andre nylig har startet.

Ta kontakt med din lokale salgsorganisasjon for informasjon om landsspesifikke returprogrammer og avtaler om tilbakelevering av nylig eller nyinnkjøpte gulvbelegg.

Hva gjør du med returmaterialet?

Vi har flere gjenbruksalternativer for vårt tilbakeleverte materiale og utforsker flere alternativer. Dessverre er det ikke alltid mulig å resirkulere materiale tilbake til våre egne produkter. Gjeldende løsninger inkluderer:
• Gjenvinning i egne produkter (Vår preferanse. Etter tilbakelevering sorteres materialet).
• Resirkulering i andre produkter ved å samarbeide med eksterne partnere.
• Resirkulering av materialer som fyllstoff i andre industrier (For eksempel i sementindustrien).

Hvis ingen annen løsning er tilgjengelig, bringer vi materialet til miljøpartnere som genererer så mye energi ut av avfallet som mulig.

Resirkulerer du prøver og/eller prøvebøker?

Vi undersøker for tiden hvordan vi kan ta tilbake prøvebøker og resirkulere dem. Prøvebøker er imidlertid laget av papp med våre produkter limt på. For riktig resirkulering bør de tre separeres og resirkuleres separat. For øyeblikket har vi ikke en skikkelig gjenvinningsprosess på plass, men vi vil oppfordre deg til å sende tilbake eventuelle prøvebøker som ikke lenger er nødvendig.

Vennligst returner også eventuelle gamle prøver du måtte ha, slik at vi enten kan gjenbruke dem eller resirkulere dem.