Velg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Data beskyttelse

Generell informasjon
Internett-presentasjonen under forbo-flooring.no («Nettstedet») drives av Forbo Holding Ltd («Forbo»). Denne Erklæringen om beskyttelse av personlige data styrer måten Forbo innhenter, bruker og vedlikeholder informasjon om brukere av Nettstedet på.

Hvis du bruker dette Nettstedet, samtykker du automatisk til Forbos innhenting, behandling og bruk av dine personlige opplysninger som er oppført nedenfor, til formålene som er beskrevet i dette dokumentet. Du kan når som helst trekke tilbake dette samtykket til eventuell fremtidig bruk av det tidligere nevnte.


Informasjon som Forbo innhenter
Forbo kan innhente personlige brukerdata på ulike måter, for eksempel hvis du besøker Nettstedet, abonnerer på et nyhetsbrev eller i forbindelse med andre aktiviteter, tjenester, funksjoner eller ressurser som Forbo gjør tilgjengelig på Nettstedet.

Forbo skal ikke prøve å identifisere deg, og skal bare innhente dine personlige data hvis du frivillig deler slik informasjon med Forbo. Du kan velge å besøke Nettstedet anonymt. Likevel kan Forbo innhente informasjon om deg hver gang du samhandler med Nettstedet eller svarer på nyhetsbrev eller utsendelser sendt av Forbo. Hvis du skulle registrere deg for et beskyttet område, kan Forbo be deg om å sende enkelte personlige opplysninger, slik at Forbo kan administrere brukerforholdet.

Av tekniske årsaker vil også enkelte data bli automatisk registrert av Forbos server mens du besøker Nettstedet. I den forbindelse kan IP-adressen din bli lagret, eller serveren kan registrere hvilket operativsystem du bruker, hvilke språkinnstillinger du har, hvilken nettleser du bruker, eller hvilke av sidene på Nettstedet du besøker. I hovedsak registrerer Forbo hvilket nettsted som fører deg til Nettstedet.

Informasjonskapsler
For å kunne tilby deg Forbos tjenester må Forbo bruke informasjonskapsler på Nettstedet.

Du kan velge å forhindre lagring eller installering av informasjonskapsler ved å endre serverinnstillingene dine. Forbo understreker imidlertid at du i så fall kanskje ikke får fullt utbytte av alle funksjonene på Nettstedet. Mer informasjon om informasjonskapsler finnes i erklæringen om informasjonskapsler nedenfor.


Bruk av informasjonen som Forbo innhenter
Forbo skal bruke informasjonen som innhentes fra deg, utelukkende til å tilby sine varer og tjenester, til å tilpasse Nettstedet etter dine behov og for å kunne optimalisere det kontinuerlig. Enkelte opplysninger blir også innhentet for statistiske formål, også dette med fokus på optimalisering av Nettstedet og den videre utviklingen av det.

Deling av personlige opplysninger
Forbo skal ikke selge, utveksle eller dele noe av den innhentede informasjonen til/med tredjeparter uten ditt uttrykkelige samtykke. Forbo forbeholder seg imidlertid retten til å dele den innhentede informasjonen med tredjeparter i følgende omfang: (i) Deling med tilknyttede eller kontrollerte selskaper samt underleverandører som er underlagt denne Erklæringen om beskyttelse av personlige data, eller som følger prinsipper som minst gir den samme beskyttelsen som denne Erklæringen om beskyttelse av personlige data; (ii) Deling med tjenesteleverandører som administrerer Nettstedet eller leverer andre tjenester, for eksempel overvåking av nettrafikk eller statistiske analyser (analysetjenester som Google Analytics). Forbo forplikter seg imidlertid til bare å videreformidle generell informasjon som ikke gjør det mulig å identifisere våre kunder; (iii) For å beskytte Forbo og tredjeparter kan innhentet informasjon deles med tredjeparter hvis en relevant rettslig ordre krever det, eller hvis slik deling er nødvendig for å håndheve Bruksbetingelsene eller beskytte rettighetene til Forbo eller tredjeparter.

Google Analytics
Dette Nettstedet bruker Google Analytics, som er en tjeneste for webanalyse levert av Google Inc. («Google»). Google Analytics bruker såkalte informasjonskapsler (cookies), som er tekstfiler som lagres på datamaskinen din og gjør det mulig å analysere din bruk av Nettstedet. Informasjonen som informasjonskapselen genererer om din bruk av Nettstedet (sammen med IP-adressen din), sendes til en Google-server i USA, der den blir lagret. Google bruker denne informasjonen til å analysere din bruk av Nettstedet, til å lage rapporter til innehaveren av Nettstedet om aktiviteten på Nettstedet, og til å yte andre tjenester i forbindelse med bruken av Nettstedet og Internett. Google kan også overføre informasjonen til tredjeparter ved behov, forutsatt at dette er tillatt i henhold til gjeldende lovverk. Ifølge Google blir IP-adressen din aldri forbundet med andre Google-data. Du kan velge å forhindre installasjon av informasjonskapsler ved å gjøre endringer i nettleserens innstillinger. Vi må imidlertid understreke at dette kan hindre deg i å bruke alle funksjonene på Nettstedet i sin helhet. Ved å bruke dette Nettstedet godtar du at Google kan behandle informasjonen som innhentes om deg, slik det er beskrevet ovenfor og til nevnte formål. Vil du forhindre at dine data brukes av Google Analytics, kan du installere en utvidelse i nettleseren som deaktiverer dette.
Ønsker du flere opplysninger, kan du gå til:
Google link

Hvis Google AdSense, en nettreklametjeneste fra Google Inc., USA («Google»), publiserer annonser på dette Nettstedet (tekstannonser, bannere osv.), kan nettleseren din lagre en informasjonskapsel sendt av Google eller en tredjepart. Informasjonen som er lagret i denne informasjonskapselen, kan blir registrert, innhentet og analysert av Google eller tredjeparter. Videre innhenter Google AdSense informasjon ved hjelp av såkalte sporingsbilder (web beacons), som er små, usynlige bildefiler som gjør det mulig å registrere, innhente og analysere enkle aktiviteter, for eksempel besøkstrafikken til Nettstedet. Informasjonen om bruken av dette Nettstedet som genereres av informasjonskapselen og/eller sporingsbildet, overføres til en Google-server i USA, der den blir lagret.

Google bruker den innhentede informasjonen til å gjennomføre en analyse av brukermønstrene dine med hensyn til AdSense-annonsene. Google kan overføre informasjonen til tredjeparter, forutsatt at dette er tillatt i henhold til gjeldende lovverk. Google vil ikke sammenstille IP-adressen din med andre data Google måtte ha i sin besittelse. Du kan forhindre lagring av informasjonskapsler på harddisken din og visning av sporingsbilder. For å gjøre dette må du blokkere alle informasjonskapsler i nettleserinnstillingene (Internet Explorer-brukere kan gå til «Verktøy / Alternativer for Internett / Personvern / Innstillinger»; Firefox-brukere kan gå til «Åpne meny / Innstillinger / Personvern / Historikk / Bruke egne innstillinger for historikk»).

Sosiale bokmerker
Forbos Nettsted omfatter sosiale bokmerker som identifiseres av sine respektive logoer. Brukere av enkelte plattformer for sosiale medier kan bruke disse sosiale bokmerkene til å legge lenker til utvalgte Forbo-sider inn i profilene sine for det formål å markere dem eller å dele sidene med sine kontakter. Hver gang du klikker på sosiale bokmerker, sender du identifiserende data til den aktuelle sosiale medieplattformen. Hvis du ikke vil gjøre dette, bør du ikke aktivere de sosiale bokmerkene. Hvis du vil vite mer om innhenting av data og hvordan plattformer for sosiale medier behandler og bruker data, kan du se de individuelle plattformenes retningslinjer for personvern.

Sikkerhetstiltak
De innhentede personlige opplysningene skal beskyttes i henhold til gjeldende standarder for personvern. Den relaterte informasjonen oppbevares på Forbos driftssteder, med mindre den formidles til tredjeparter i samsvar med de ovennevnte bestemmelsene.

Eventuelle innhentede personlige opplysninger blir bare beholdt av Forbo i en rimelig periode eller så lenge Forbo er pålagt ved lov å beholde den. Innhentet informasjon som ikke er personlig, er ikke underlagt noen begrensninger.

Endringer i Erklæringen om beskyttelse av personlige data
Forbo forbeholder seg retten til når som helst å endre Erklæringen om beskyttelse av personlige data. Forbo anbefaler at du regelmessig leser gjennom denne Erklæringen om beskyttelse av personlige data, slik at du alltid er oppdatert på Forbos tilnærming til beskyttelse av dine personlige data. Når du besøker Nettstedet, erkjenner du samtidig at det er ditt ansvar å lese gjennom denne Erklæringen om beskyttelse av personlige data regelmessig samt å finne ut om det er gjort noen endringer.

Gjeldende lovgivning
Alle eventuelle konflikter som oppstår i forbindelse med bruken av dette Nettstedet, skal styres av sveitsisk lov og skal avgjøres utelukkende av domstolene i Baar (Sveits), der Forbo har sitt hovedkontor, herunder utelukkelse av prinsipper i lovkonflikter.

Spørsmål om Erklæringen om beskyttelse av personlige data
Hvis du har spørsmål tilknyttet Erklæringen om beskyttelse av personlige data, kan du når som helst ta kontakt med oss via e-post: communications@forbo.com.

August 2014