Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Gezondheidszorg Vloeren

Vloeren voor zorginstellingen

De miljoenen vierkante meters van onze vloerbedekkingen die in zorginstellingen liggen, zeggen genoeg: Forbo weet als geen ander welke behoeften en speciale bezorgdheden er in de gezondheidssector leven.

Haga Juliana Hospital Den haag

Expertise

EXPERTS IN DE GEZONDHEIDSZORG

Zeker in de gezondheidszorg is het belangrijk dat een vloer de impact van dagelijks druk verkeer aankan, van zwaar materiaal dat verplaatst wordt tot ziekenhuisbedden, rolstoelen en duizenden bezoekers. Niet alleen vandaag of morgen, maar nog tientallen jaren lang.

En dat niet alleen in de ontvangstruimte en gangen waar veel mensen rondlopen, maar ook in de kantines en wachtzalen waar een ontspannen sfeer heerst, en in de ruimtes waar strenge hygiëneregels gelden om infecties te voorkomen. Voor al deze omgevingen hebben wij producten die aan elke behoefte voldoen.

U hoeft ons niet zomaar te geloven: bekijk zelf de voorbeelden van hoe onze producten in zorginstellingen worden gebruikt.

Expertise in healthcare flooring

Feit: onafhankelijke tests van de universiteit van Glasgow hebben aangetoond dat Marmoleum dankzij zijn unieke eigenschappen bijzonder geschikt is voor verschillende omgevingen waar hygiëne een topprioriteit is en bacteriën zoals MRSA en E. coli zich niet mogen verspreiden.

Ruimtes

 • Entrance

  Ingangen en recepties

  De eerste indruk van een gebouw

  Een schone zorginstelling begint bij de ingang

  Een goed schoonloopsysteem speelt een belangrijke rol in het risicobeheer en de onderhoudsstrategie van zorginstellingen: het voorkomt dat vocht en vuil uit de buitenwereld in het hele gebouw worden meegenomen, verkleint het risico op vallen en uitglijden én vermindert de tijd en kosten die nodig zijn voor het onderhoud.

  De personeelsploegen die dag en nacht actief zijn en de constante stroom aan bezoekers maken van de hal een van de drukste plaatsen in het ziekenhuis. Als er vocht, aarde en vuil van buitenaf aan de schoenen van al wie binnenkomt blijft plakken, komt dit in de hal en de rest van het gebouw terecht. Daardoor kan niet alleen de vloer beschadigd raken, maar ontstaan er ook gezondheids- en veiligheidsrisico's die gemakkelijk te voorkomen zijn.

 • Haga Juliana Kinderziekenhuis

  Gangen

  Slijtvaste, veilige vloerbedekking

  Slijtvast, slipbestendig en onderhoudsvriendelijk

  Gangen zijn drukke, bruisende plaatsen waar een slijtvaste, veilige vloerbedekking geen overbodige luxe is. Wij bieden tal van producten die niet alleen duurzaam en geluiddempend zijn, maar ook snel te plaatsen, uitzonderlijk slijtvast én slipbestendig.

  De miljoenen vierkante meters van onze vloerbedekkingen die jaarlijks in zorginstellingen over de hele wereld worden geplaatst, zeggen genoeg: Forbo kent als geen ander de behoeften en speciale bezorgdheden voor vloeren in de gezondheidssector.

 • RonaldMcDonald daktuin

  Wachtzalen

  Een ontspannen, uitnodigende sfeer

  Zones met veel passage

  De wachtzalen van een ziekenhuis voelen veel gezelliger aan als er een ontspannen, uitnodigende sfeer heerst. Tegelijk moet de vloer in deze ruimtes bestand zijn tegen veel passage en mensen die er eten en drinken. Waar veel mensen rondlopen en stoelen worden verschoven, is een slijtvaste vloeroplossing een must. In ons ruime productaanbod zit vast een oplossing die bij uw behoeften past.

 • Canteen

  Kantines en restaurants

  Hygiënische vloer

  Onmisbaar in elke zorginstelling

  Kantines en restaurants zijn onmisbaar in elke zorginstelling: hier laden personeelsleden hun batterijen op tijdens een drukke werkdag en brengen patiënten samen met hun vrienden en familie een ontspannend moment door. In deze omgevingen moet dus een zeer slijtvaste, slipbestendige vloer liggen die gemakkelijk schoon te maken is. Al deze kenmerken vindt u terug bij verschillende producten in het gamma van Forbo.

 • Sphera SD-550000 white | SD 550049 yellow green

  Gespecialiseerde ruimtes

  Een veeleisende omgeving

  Vakkundig ontwikkeld vloertype

  Voor ruimtes waar een speciale vloerbedekking nodig is, zoals een vloer die beschermt tegen elektrostatische ontlading (ESD) of extra slipbestendig is, ontwikkelde Forbo diverse producten die voldoen aan de strengste normen.

 • Wards and bedrooms

  Ziekenzalen en patiëntenkamers

  Gemakkelijk schoon te maken

  Slijtvast, bestand tegen inkepingen en gemakkelijk schoon te maken

  Slijtvast, bestand tegen inkepingen en gemakkelijk schoon te maken: dit zijn drie van de belangrijkste vereisten waaraan de vloer in een ziekenzaal of patiëntenkamer moet voldoen. Forbo weet welke behoeften en speciale bezorgdheden er in de gezondheidszorg leven. Met ons ruime productassortiment staan wij klaar om u te helpen.

 • Administrative offices

  Administratieve en vergaderruimtes

  Een functionele omgeving

  Comfortabel en inspirerend

  Om een ziekenhuis vlot draaiende te houden, is er in de kantoren van het gebouw een administratief team aan het werk. Textielvloeren bieden een uitstekende geluiddemping en met een modulair product past u de vloer in een handomdraai aan wanneer het kantoor een andere indeling krijgt.

 • Surestep

  Wc's, douches en kleedruimtes

  Slipweerstand

  Wc's, douches en kleedruimtes

  In zorginstellingen is slipweerstand van cruciaal belang, want waar water of andere vloeistoffen op de vloer kunnen terechtkomen, kan deze gevaarlijk glad worden. Patiënten die de badkamer kunnen gebruiken zonder te vrezen dat ze zullen uitglijden, voelen zich geruster. Ons Step-assortiment verkleint het risico op uitglijden in natte ruimtes aanzienlijk en zorgt tegelijk voor een modern, fris interieur.

  Surestep Laguna Safestep Aqua

Vloeroplossingen

VLOEROPLOSSINGEN VOOR DE GEZONDHEIDSZORG

Marmoleum - banenmateriaal

Van onze Marmoleum-vloeren is bewezen dat ze de vermenigvuldiging en verspreiding van infectie- en ziekteverwekkers zoals MRSA, norovirus en C. difficile een halt toeroepen. Zo dragen ze bij aan een gezondere, hygiënische omgeving en zijn ze een veilige oplossing in elke zone van het ziekenhuis.

De unieke Topshield pro-afwerking van Marmoleum vermindert vervuiling en is bestand tegen de vlekken die desinfecterende producten kunnen veroorzaken. Marmoleum is goedgekeurd door Allergy UK, want op het gladde oppervlak van deze vloer kunnen huisstofmijten niet overleven. Bovendien hebben Marmoleum 2,0 mm en 2,5 mm nu allebei een EPD-goedkeuring: beide types zijn CO2-neutraal in het 'cradle to gate'-stadium van hun levenscyclus. Marmoleum is bekroond met twaalf onafhankelijke ecolabels. Dat zijn er meer dan welke andere vloerbedekking ter wereld ook.

Bekijk onze Marmoleum collectie

Prinses Maxima center
Sphera Element

Sphera - homogeen vinyl

Dankzij de afwerking met een SMART-top PUR-laag is Sphera zeer goed bestand tegen chemicaliën, krassen en vlekken. Dit op de productielijn gecoate en daarna gebosseleerde product ziet er prachtig uit en is uiterst slijtvast. Door de speciale, geavanceerde perstechniek met stalen riemen en de Thermofix-technologie is de kwaliteit van de vloer gegarandeerd constant. Bovendien gebruiken we groene energie en 'zero waste'-technologie om ons productieproces zo efficiënt en duurzaam mogelijk te maken.

Bekijk onze Sphera collectie

Colorex - houdt statische elektriciteit onder controle

Colorex is ons assortiment geleidende vloeren. Deze producten hebben een poriënvrij oppervlak om een maximale hygiëne te garanderen en voldoen aan alle normen voor ESD-vloeren en cleanrooms. Ze voorkomen elektrostatische ontladingen die storingen kunnen veroorzaken in zeer gevoelige medische apparaten. Colorex is uiterst vlekbestendig en verkleurt niet door de regelmatige schoonmaak- en desinfectiebeurten die de vloer in een ziekenhuisomgeving moet ondergaan.

Bekijk onze Colorex collectie

Haga Juliana Den Haag - Colorex EC 250234 , SD 150222
Sarlon Sparkling

Sarlon - akoestisch vinyl

Forbo Flooring heeft meer dan dertig jaar ervaring en gespecialiseerde kennis over deze sector. In die tijd hebben we al meer dan 100 miljoen m² aan geluiddempende vloerbedekkingen geproduceerd. Sarlon bevat geen ftalaten en is verkrijgbaar in een ruim assortiment kleuren en designs.

Sarlon is een geluiddempende vloer die op elk vlak uitstekend presteert. Ideaal voor wachtzalen dus, waar geluidshinder een probleem kan zijn. Deze vloeroplossing vermindert het contactgeluid met 15 tot 19 dB. Sarlon heeft slechts een minimum aan reiniging en onderhoud nodig en is verkrijgbaar in een ruim assortiment kleuren en designs.

Ontdek onze Sarlon collectie

Eternal - algemeen toepasbaar vinyl

Deze veelzijdige vinylvloer is perfect voor wachtzalen waar een slijtvaste oplossing gewenst is. Eternal is verkrijgbaar met realistische houteffecten, steen- en abstracte designs, in een prachtig kleurenpalet en zelfs met een aantal inspirerende, digitaal geprinte ontwerpen.

Bekijk onze Eternal collectie

 Eternal
Step safety vinyl

Step - antislip vinyl

Step is ideaal voor zones waar vloeistoffen kunnen worden gemorst, want deze collectie biedt een slipweerstand van R10 tot R12. Dankzij de PUR-parelafwerking is Step bestand tegen krassen en gemakkelijk te reinigen en onderhouden. De deeltjes in de slijtlaag van alle Forbo Step-veiligheidsvloeren garanderen dat ze tijdens hun volledige levenscyclus duurzaam en slipbestendig blijven. Step is verkrijgbaar in meer dan 60 designs met een hout- of steeneffect.

Bekijk onze Step collectie

Surestep Laguna - veiligheidsvloeren

Surestep Laguna wordt vaak geplaatst in toilet- en kleedruimtes. Deze vloer is speciaal ontwikkeld om blootsvoets én met schoenen te worden bewandeld. Bovendien is hij geschikt voor rolstoelen. Het subtiele, vuilcamouflerende design is verkrijgbaar is vijftien kleuren en ideaal voor omgevingen waar patiënten met dementie aanwezig zijn.

Bekijk onze Surestep Laguna collectie

Surestep Laguna 181482 Greige Cleaning
Safestep Aqua misty 180012

Safestep Aqua - vloeren voor natte ruimtes

Dankzij een Safestep Aqua-vloer kunnen personeelsleden én patiënten zich veilig voelen in natte ruimtes. Safestep Aqua is ontwikkeld voor ruimten waar mensen op blote voeten en op schoenen met zachte zolen lopen of een rolstoel gebruiken. De vloer is verkrijgbaar in acht kleuren en voldoet aan alle vereisten voor omgevingen zoals natte ruimtes, kleedruimtes en wc's.

Bekijk onze Safestep Aqua collectie

Allura - luxe vinyl tegels

De Allura-collectie ziet eruit als een realistische, natuurlijke houten of stenen vloer, maar heeft de voordelen van een sterke, slijtvaste vinylvloer. Allura is praktisch en gemakkelijk te reinigen, straalt kwaliteit uit en is erg budgetvriendelijk qua onderhoud. Bovendien is Allura ftalaatvrij en voldoet het gamma aan de REACH-vereisten.

Bekijk onze Allura collectie

Allura 60280
Caudwell Children's Hospital Flotex Penang

Flotex - gevlokte vloer

Flotex is de perfecte oplossing voor wachtzalen waar een slijtvaste vloer nodig is die bestand is tegen veel passage en stoelen die vaak worden verschoven. De vloer biedt de warme, comfortabele uitstraling van vasttapijt, maar is dankzij het gevlokte design veel duurzamer. Flotex draagt het Allergy UK Seal of Approval™ en is verkrijgbaar in een ruim assortiment kleuren en stimulerende designs.

Bekijk onze Flotex collectie

Tessera - tapijttegels

Tessera is een ruim assortiment tapijttegels met verschillende constructietypes. Ze zijn verkrijgbaar in een hele reeks formaten waarmee u creatief een vloer ontwerpt, van planken tot XL-tegels. Deze vloer biedt een contactgeluiddemping tot 30 dB. Er zijn ook richtingloze producten verkrijgbaar waarmee u het plaatsingsafval vermindert tot slechts 2%.

Bekijk onze Tessera collectie

Tessera
Coral welcome

Coral - schoonloopsystemen

Door ervoor te zorgen dat vuil en vocht niet verder dan de ingang raken, kunt u de schoonmaakkosten met wel 65% verlagen. Coral is al vijftig jaar marktleider op het vlak van schoonloopsystemen in textiel en biedt meer opties dan ooit aan met mooie, duurzame schoonloopsystemen in tal van stijlen en structuren. Ideaal voor elke toepassing, elk budget en elke uitstraling. De Coral-schoonloopsystemen laten uw vloer langer meegaan, verlagen uw schoonmaakkosten gevoelig én verkleinen het risico op uitglijden.

Bekijk onze Coral collectie

Infectiebeheersing

INFECTIEBEHEERSING

Win de strijd tegen ziekenhuisinfecties
In een zorginstelling is het belangrijk dat infecties, en zeker ziekenhuisinfecties, tot een minimum worden beperkt. En die preventie begint bij de vloer. Van onze Marmoleum-vloeren is bewezen dat ze de vermenigvuldiging en verspreiding van infectie- en ziekteverwekkers zoals MRSA, norovirus en C. difficile een halt toeroepen. Zo dragen ze bij aan een gezondere, hygiënische omgeving en zijn ze een veilige oplossing in elke zone van het ziekenhuis.

infection control

Marmoleum

Marmoleum wordt beschouwd als de beste vloeroplossing voor zorg- en herstelinstellingen op dit moment. In ziekenhuizen, privéklinieken, rusthuizen en assistentiewoningen worden de voordelen van Marmoleum duidelijk: deze hygiënische vloeroplossing is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, slijtvast, veilig én comfortabel voor zowel voetverkeer als rolstoelgebruikers.

✔ Infectiebeheersing
✔ Ftalaatvrij
✔ Voorkomt de groei van bacteriën
✔ Allergievrij
✔ Lage uitstoot

Marmoleum remt de groei van bacteriën dankzij de natuurlijke grondstoffen waarmee de vloer wordt gemaakt, met name lijnzaadolie. Die inherente antibacteriële werking neemt niet af na verloop van tijd. U kunt dus gerust zijn: u bent altijd beschermd, vanaf het moment dat de vloer is geplaatst.

Onafhankelijke tests van de universiteit van Glasgow hebben aangetoond dat Marmoleum dankzij zijn unieke eigenschappen bijzonder geschikt is voor verschillende omgevingen waar hygiëne een topprioriteit is en bacteriën zoals MRSA en E. coli zich niet mogen verspreiden. De testresultaten voor MRSA, norovirus en C. diff kunt u hieronder downloaden.

The Christie radiotherapy facility - marmoleum
Linoleum

Neurodiversiteit

De invloed van vloerbedekking op mensen met autisme

Ongeveer 1% van de wereldbevolking heeft een autismespectrumstoornis (ASS), wat neerkomt op meer dan 75.000.000 mensen. Als vloerbedrijf erkennen we het belang van het creëren van ruimtes die voldoen aan de behoeften van iedereen, inclusief mensen in het autismespectrum. In ons digitale magazine "De invloed van vloerbedekking op mensen met autisme" geven we informatie over onderwerpen als kleur en patroon van de vloer, lichtreflectiewaarde (LRV), verlichting en akoestiek, die allemaal een aanzienlijke invloed kunnen hebben op het welzijn en comfort van mensen in het spectrum.

Door rekening te houden met deze factoren kunnen we zorgomgevingen creëren die neurodiversiteit bevorderen en de algehele kwaliteit van leven voor mensen met ASS verbeteren. Klik op de link naar ons digitale magazine voor meer informatie over hoe we een positieve impact kunnen hebben op het leven van mensen met autisme.

LEES ONS DIGITALE MAGAZINE OVER VLOERONTWERP VOOR MENSEN MET ASS

Digital magazine 'The influence of floor coverings on people with autism | Forbo Flooring Systems

Referenties

Laat u inspireren door onze referenties

Overal ter wereld hebben al tal van zorginstellingen vloeren van Forbo Flooring Systems geplaatst. Bekijk onze referenties en laat u inspireren door een brede waaier aan Forbo vloeroplossingen in de gezondheidssector. In ons overzicht met referenties ziet u hoe de producten dagelijks worden gebruikt en hoe ze worden geplaatst.
Bekijk onze referenties in de gezondheidszorg

Reference in healthcare

Vloerontwerp

Vloerplanner

Met onze tools en diensten ontwerpt u gemakkelijk zelf uw vloer en krijgt u een helder beeld van welke look het best bij uw omgeving past. Met onze vloerplanner visualiseert u al onze vloeren in een onderwijsomgeving. U kunt zelfs elementen combineren om te bekijken of ze bij elkaar passen.
Ontwerp met onze vloerplanner

FloorVisualizer

Ontwerpservice

Onze ontwerpservice gaat zelfs nog verder, want we helpen u met plezier uw vloer te ontwerpen. Ons ontwerpteam staat voor u klaar: neem contact op, vertel wat u wilt en stuur foto's van de huidige situatie of de gewenste oplossing. Vervolgens bezorgen onze ontwerpers u een reeks vloerplannen en stellen ze de geknipte producten voor.
Contacteer ons design team

Custom flooring

Globale partner

WERELDWIJDE PARTNERSHIPS

De taak om wereldwijde partnerships met belangrijke klanten aan te gaan en te versterken, vertrouwen we toe aan onze ervaren Key Account Managers. Klantvriendelijkheid zit in hun DNA en ze doen alles om ervoor te zorgen dat Forbo een vloer levert die perfect op uw behoeften aansluit.

• We kunnen internationale offertes opstellen en hebben ervaring met internationale bestelprocessen en lokale regelgevingen.
• Wij leiden het internationale transport in goede banen.
• We werken al twintig jaar lang samen met klanten over de hele wereld.

We zijn een globale speler, maar staan ook als lokale partner aan uw zijde. Ons ontwerpteam geeft u met plezier advies en helpt u waar nodig. Onze technici zitten op dezelfde golflengte als onze plaatsers, zodat het hele team vlot op elkaar inspeelt.

Wereldwijd toonaangevende producent

• Forbo Flooring Systems maakt deel uit van de Zwitserse Forbo Group.

• Kerncijfers Forbo Group 2019:
> Nettoverkoop: 1282,2 miljoen CHF
> Aantal werknemers: 5600

• Wereldwijd aanwezig:
> 25 fabrieken en distributievestigingen
> 6 assemblagecentra
> 48 verkooporganisaties in 38 landen verspreid over de hele wereld

• Europees producent met fabrieken in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland, Zwitserland, Duitsland en Rusland

• Europese logistiek en snelle reactietijden

Atalanta International School
earth environment

Leider in duurzaamheid

Wij geven om u en om het milieu

• Forbo is lid en medeoprichter van de World Green Building Council.
• We hebben verschillende labels en certificeringen behaald voor onze producten en/of productievoorzieningen.
• Al onze fabrieken zijn ISO-gecertificeerd. Onze grondstoffen worden efficiënt gebruikt en we recycleren zo veel mogelijk afval.
• We zijn een maatschappelijk verantwoord bedrijf: de Forbo-sites zijn gecertificeerd conform SA8000.

Betrouwbare service

Wij bieden u:
• Eén leverancier voor al uw vloerbenodigdheden
• Lokaal advies, ondersteuning en internationaal projectmanagement
• Schaalvoordelen, een gegarandeerde voorraad en een snelle levering

Bovendien heeft u één contract en één contactpersoon, zodat u tijd en geld bespaart.

Forbo Design service
Sales team

Think global, act local

Lokale teams werken samen met lokale vertegenwoordigers

Tijdens elk project is uw Forbo Key Account Manager uw enige contactpersoon. Bij hem of haar kunt u terecht met al uw vragen, waar ter wereld u zich ook bevindt.

We zijn ervan overtuigd dat deze aanpak u tijd bespaart, minder moeite kost, meer zekerheid biedt en consistentie en betrouwbaarheid garandeert – hoe complex uw project ook is.