Valitse maa

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Marmoleum oppilaitoksissa

Oppilaitokset

Marmoleum kouluissa ja päiväkodeissa

Marmoleum-lattia on läsnä lapsen ensimmäisistä vaiheista tarhasta peruskouluun ja lukioon asti aina korkea-asteen koulutukseen asti. Olipa kyse luokkahuoneesta, auditoriosta, liikuntasalista tai kirjastosta, Marmoleum tarjoaa kestävän ja hygieenisen lattiapäällysteen koulutuksen tiloihin.

Kouluympäristöt edellyttävät houkuttelevia, kestäviä, helppohoitoisia, turvallisia ja kestäviä lattiaratkaisuja. Kestävyys ja hygienia ovat erityisen tärkeitä lasten ja nuorten käyttämissä tiloissa.

Ftalaatiton. Marmoleum on valmistettu luonnollisista raaka-aineista eikä se sisällä PVC:tä tai ftalaatteja, mikä johtaa turvalliseen ja vähäpäästöiseen lattiaan. Marmoleum voi parantaa ympäristö- ja hyvinvointipisteitä rakennusten ympäristösertifioinneissa, kuten LEED-, Well- ja ILF Living Building Challenge.

Kestävä Marmoleum-lattiapäällyste tarjoaa laajan värivalikoiman sekä erinomaisen suojan naarmuuntumista vastaan.
✔ Luonnolliset raaka-aineet
✔ Ilmastopositiivinen (cradle to gate)
✔ Ftalaatiton
✔ PVC-vapaa
✔ Allergiahyväksytty
✔ Vähäpäästöinen
✔ Akustiset ratkaisut

Education

Terveellinen ja turvallinen oppimisympäristo.

Raaka-aineet ja kestävä kehitys

Marmoleum on valmistettu luonnollisista, pääasiassa uusiutuvista raaka-aineista. Marmoleum on ftalaatiton, allergiaystävällinen ja ilmastopositiivinen (cradle to gate) lattiapäällyste.

Linoleumin valmistus on kehittynyt viimeisten 150 vuoden aikana. Marmoleumin valmistaminen on taidetta, jota ei opita missään ammattikoulussa tai käsityön opinahjossa. Itse asiassa sen taidon osaa vain muutama ihminen.

Lisätietoja raaka-aineista ja kestävästä kehityksestä

raw materials

Marmoleum-mallistot

Luonnollinen voittaja! Forbon Joutsenmerkityt Marmoleum-linoleumilattiat edustavat kestävää kehitystä, kestävyyttä, laatua sekä innovatiivista designia. Linoleumi mallistomme tarjoavat ratkaisun kaikkiin ympäristöihin ja valittavanasi on yli 300 väriä ja monia eri kuoseja.

Tutustu Marmoleum-mallistoihimme

Marmoleum products

Marmoleum on ilmastopositiivinen (ilman kompensointia)

Paranna maailmaa, aloita lattiasta. Marmoleum on ilmastopositiivinen (cradle to gate) ilman hiilidioksidipäästöjen kompensointia. Marmoleumissa yhdistyy nykyaikainen design ja ekologiset arvot, jolla on tärkeä vaikutus kestävään kehitykseen.

Lisätietoja ilmastopositiivisesta Marmoleumista

CO2 neutral

Design ja inspiraatio

Marmoleumia on saatavana monissa eri kuoseissa ja väreissä niin mattona kuin laattana ja lankkuna. Marmoleum on helppo yhdistää muihin Forbo-lattioihin. Inspiroidu katsomalla referenssejämme tai kokeile FloorVisualizer-suunnitteluohjelman avulla, miltä eri lattiat näyttävät eri tiloissa.

Tutustu FloorVisualizer-suunnitteluohjelmaamme

Design

Ympäristö

Kestävyysstrategiamme mukaisesti käytämme erilaisia läpinäkyviä kolmansien osapuolien sertifiointijärjestelmiä, jotta lattiapäällysteemme tarkastetaan ja arvioidaan säännöllisesti. Marmoleumilla on useita ominaisuuksia, jotka edistävät terveellistä sisäympäristöä. Lattiaratkaisujemme avulla tavoitteemme on vaikuttaa myönteisesti terveyteesi ja hyvinvointiisi.

Lue lisää kiertotaloudesta ja Marmoleumista

Environment

Terveellinen sisäympäristö

Terveellinen sisäympäristö

Lapset viettävät suurimman osan ajastaan sisätiloissa, kotona ja koulussa. Lapset viettävät noin 35-40 tuntia viikossa ja 9 kuukautta vuodessa koulurakennuksessa. Mitattujen ilmalaatuparametrien perusteella ala- ja yläasteikäiset lapset altistuvat korkeille CO2-pitoisuuksille, korkeille hiukkaspitoisuuksille ja biologisille epäpuhtauksille.

Turvallisissa sisätiloissa lattiat ovat myrkyttömiä, vähäpäästöisiä ja kaikkien kansainvälisten standardien mukaisia. Tämän lisäksi turvallinen lattia ehkäisee onnettomuuksia. Forbon Marmoleum- linoleumilattia on ihanteellinen koulukäyttöön. Se tarjoaa terveelliset, turvalliset ja kestävät lattiaratkaisut.

Puhtaat ja terveelliset luokkahuoneet ovat erittäin tärkeitä kouluissa ja päiväkodeissa.

Allergiahyväksytty lattia

Marmoleumin lattiapäällysteillemme on myönnetty arvostettu Allergy UK:n "Seal of Approval".

Allergy UK: n tuoreen raportin mukaan ainakin 12 miljoonaa ihmistä on ”allergisia omalle kodilleen” - 58% mainitsee kodin pölypunkit keskeisenä tekijänä. Siksi lattiapäällysteiden merkitystä paremman sisäympäristön luomisessa ei pidä unohtaa.

Se on myös ongelma, jota ei pidä jättää huomiotta opetus-, terveydenhuolto-, toimisto- tai sosiaalipalveluissa - itse asiassa missä tahansa paikassa, jossa ihmiset todennäköisesti viettävät pidempiä aikoja.

Allergy approved

Estää luonnollisesti bakteerien kasvua

Suuremmat bakteeri-infektion ja sisäympäristön terveysongelmat eivät välttämättä ole nopeita ja helppoja ratkaisuja. Hyvä ensimmäinen askel on korvata ongelmaa lisäävät tuotteet tuotteilla, jotka vähentävät riskiä luonnollisesti.

Marmoleum on valmistettu luonnollisista ainesosista, jotka luonteeltaan vastustavat mikrobien kasvua. Tuotannossa käytettävien luonnollisten raaka-aineiden (erityisesti pellavansiemenöljy) ansiosta Marmoleum kykenee estämään bakteerien kasvua. Marmoleumin luontainen antibakteerinen ominaisuus ei heikkene ajan mittaan. Tämä takaa mielenrauhan ja pysyvän suojan asennushetkestä alkaen.

Riippumattomat testit osoittavat, että MRSA ja Staphylococcus aureus -bakteerit eivät lisäänny Marmoleumilla.

Raw Materials

Ftalaatiton

Ftalaatit ovat kemiallisten yhdisteiden perhe, jota käytetään pääasiassa polyvinyylikloridin (PVC) tai vinyylin valmistamiseen joustavaksi ja taipuvaiseksi. Vinyyliä pehmentäviä laajalti valittuja ftalaatteja käytetään vahvan suorituskyvyn, kestävyyden ja vakauden vuoksi. Koska niitä käytetään vinyylin pehmentämiseen ja joustavuuden parantamiseen, niitä kutsutaan näissä sovelluksissa pehmittimiksi.

Altistuminen jonkinlaisille ftalaateille on yhdistetty tarkkaavaisuushäiriön (ADHD) nousuun. Luonnollisista, uusiutuvista materiaaleista valmistettu Marmoleum on ekologinen lattiaratkaisu. Se ei sisällä ftalaatteja, pehmittimiä eikä mineraaliöljyä.

Environment

Topshield pro

Topshield pro

Topshield pro on Forbo Flooringin erittäin suorituskykyinen UV-pintakäsittely, jota käytetään kaikissa Forbon Marmoleum -lattiapäällysteissä. Topshield pro kestää kovaa kulutusta sekä ehkäisee tahriintumista ja naarmuuntumista. Sen ansiosta lattia kestää hyvännäköisenä vuodesta toiseen ja se on helppo puhdistaa ja vaatii kunnossapitoa entistä harvemmin.

•  Ei vaadi alkukäsittelyä tai vahausta
•  Vähentää likaantumista ja lian kertymistä
•  Vähemmän naarmuja lattiassa
•  Kestää tahriintumatta mustetta, huopakyniä ja kemikaaleja
•  Luonnostaan antibakteerinen
•  Kestää käsidesinfiointiaineita
•  Helppo puhdistaa ja ylläpitää

Topshield pro

Akustinen Marmoleum

Askelääntä vaimentava linoleumi

Tehokkain tapa vaimentaa ääntä on vaikuttaa melun lähteeseen. Siksi akustiset lattiat ovat avainasemassa rakennusten melun vähentämisessä. Akustisissa linoleumilattioissamme yhdistyy erinomainen askeläänen vaimennus ja ekologisuus.

Kouluissa oikea akustiikka luo hiljaisen ilmapiirin ja auttaa lapsia oppimaan.

Acoustic - Turn down the volume

Miten askeläänen vaimennus toimii?

Tehokkain tapa vaimentaa ääntä on vaikuttaa melun lähteeseen. Siksi akustiset lattiat ovat avainasemassa rakennusten melun vähentämisessä.

Henkilön kävellessä huoneessa, askelten ääni kulkeutuu lattian läpi alapuolella olevaan huoneeseen. Lattianpäällysteen askeläänen vaimennuksen mittauksessa askeläänet tuotetaan vasarakoneella, jonka iskut kohdistuvat ns. emissiohuoneen betonilattiaan. Melutaso (S1) rekisteröidään sen alapuolella olevassa huoneessa.

Tämän jälkeen lattianpäällyste sijoitetaan betonilaatan päälle ja yllä esitetty iskukoe toistetaan. Rekisteröidään uusi melutaso (S2). Askeläänen vaimennus (EN ISO 717-2) on kahden melutasomittauksen välinen ero desibeleinä.

Forbon akustisten linoleumimallistojen askeläänen vaimennus on 14–18 dB.

Sarlon acoustic flooring

Askelääntä vaimentava Marmoleum

Akustisissa linoleumilattioissamme yhdistyy erinomainen askeläänen vaimennus ja ekologisuus. Tarjoamme kaksi askelääntä vaimentavaa linoleumimallistoa:

Marmoleum Acoustic
Marmoleum Acousticin askeläänen vaimennus on 14 dB (ISO 717-2). Marmoleum Acoustic koostuu 2 mm paksusta Corkment-alustasta ja 2 mm Marmoleum-kerroksesta. Marmoleum Acousticin käyttö vähentää asennuskuluja, koska tuotteen voi asentaa kerralla sen sijaan, että Corkment-alusta ja Marmoleumpäällyste asennettaisiin erikseen.

Marmoleum Decibel
Marmoleum Decibelin askeläänen vaimennus on erinomainen, 18dB.
Tuotetta on saatavana 3,5 mm (2,5 mm linoleumpäällyste on laminoitu 1 mm paksuiselle polyolefiinivaahtoalustalle), sekä 3,0 mm (jolloin linoleumin paksuus 2,0 mm).

Marmoleum Decibel 3,5 mm on saatavana 27 värissä.
Marmoleum Decibel 3,0 mm on saatavana 9 värissä.
Lisäksi tarjoamme mahdollisuuden tilata muita värejä erikoistilauksena.

Corkment-alusta
Corkment-alustaa voi käyttää tavallisen Marmoleumin kanssa, jolloin askeläänen vaimennus on vähintään 14 dB (ISO 717-2-standardin mukaan).

Yksilölliset kuosit

Yksilölliset kuosit

Huippuluokan digitaalisen teknologian ansiosta Forbo tarjoaa mahdollisuuden luoda räätälöityjä kuoseja linoleumilattioihin, jotka soveltuvat erinomaisesti koulutusympäristöihin.

Erittäin tarkka Aquajet-leikkaustekniikkamme mahdollistaa viimeisteltyjen yksityiskohtien suunnittelun kuoseihin ja se on täydellinen, kun haluat luoda oman identiteettisi lattiaan - logon, tekstin, taideteoksen. Voit myös valita räätälöidyn laserkaiverruksen, jolloin oma mallikuviosi voidaan laserkaivertaa linoleumiin.

Marmoleum, Waterjet

Aquajet-leikkaustekniikka

Pystymme luomaan Aquajet-tekniikallamme kaikkein viimeistellyimmät ja yksityiskohtaisimmat lattiakuosit. Erittäin tarkka leikkaustekniikka tarjoaa hienostuneet yksityiskohdat kuvioihin. Se on täydellinen, kun haluat luoda oman identiteetin lattiaasi - logon, taideteoksen tai vaikka muotokuvan.

Aquajet Marmoleum

Kaunis ja toiminnallinen

Koristeellinen lattianpäällyste voi olla kaunis ja toiminnallinen samanaikaisesti. Ajattele reittiopastusta lattiassa esimerkiksi käytävillä, tai jakoa vyöhykkeisin rakennuksen eri alueiden tunnistamiseksi.

Routing Marmoluem

Lattia, joka erottuu muista

Koristeellinen lattiapäällyste on kutsuva ja tehokas tapa luoda autenttinen ilme. Forbo Marmoleum -mallisto tarjoaa yli 300 väriä, aina värillisestä marmorikuvioinnista hienovaraisesti betonia muistuttaviin kuvioihin. Tutustu loputtomiin designmahdollisuuksiin!

Let the floor stand out