Välj ditt land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Marmoleum

Skapat av naturen

Vägen till en verkligt koldioxidneutral byggnad är gjord av naturliga råvaror, inte plast. Vårt linoleumvarumärke, Marmoleum, bidrar till en hälsosam och hållbar inomhusmiljö.

Marmoleum campaign images 2021

Gå med på vår väg

Välj medvetet

Tiderna förändras och nu, som vi alla vet, inte alltid på ett bra sätt. För idag måste vi tänka mer på morgondagen än vad vi gjorde i går. Vi är skyldiga såväl oss själva som framtida generationer att överväga hur vi äter, hur vi reser, hur vi slappnar av, arbetar och tänker eller med andra ord: Vi måste förändra vårt sätt att leva.

Under de senaste 125 åren har vi varit vandrat längs en inspirerande Marmoleum-väg. Med toppar och dalar och de mest fantastiska färgerna och texturerna. En CO₂-neutral väg genom miljontals byggnader runt om i världen. En väg som fortfarande utvecklas, för den har ännu inte nått fram till den helt hållbara framtiden. Därför inbjuder vi dig att gå med oss... Välj medvetet...

Välj Marmoleum.

Marmoleum naturligt tillverkad

Tillverkat av människor

Eftersom våra Marmoleum-golv är gjorda av naturliga råvaror är vi beroende av människor som styr processen för att skörda och förbereda råvarorna för vidare transport och beredning. Först när denna process är perfekt organiserad kan våra hantverkare på fabriken tillverka högkvalitativ Marmoleum.
Se människorna bakom Marmoleum

Marmoleum tillverkat av människor

CO₂-neutral

Marmoleum är CO₂-neutral (utan kompensering)

Det vägda genomsnittet av vårt Marmoleum-produktsortiment är CO₂-neutralt (vagga till grind) utan kompensering, vilket inte påverkar den globala klimatförändringen. En produkt som kombinerar ekologiska värden med modern design och utgör ett viktigt bidrag till en hållbar värld.

Kompensering innebär att koldioxidutsläppen inte minskas i själva golvproduktionen utan genom att andra initiativ som att plantera träd för att kompensera för utsläppen. Tillverkningen av Marmoleum är CO₂-neutral (vagga till grind) i sig själv.

Upptäck varför Marmoleum är CO₂-neutralt (från vagga till grind)

Logotyp CO₂ neutral Marmoleum from cradle to gate

Cirkulär

Cirkulärt Marmoleum

Återskapandet av naturresurserna är grunden för den cirkulära ekonomin. Linoleum är i huvudsak en biologisk produkt, vilket innebär att de naturliga råvarorna i princip kan komposteras och återföras till jorden som näringsämnen till de nya snabbväxande, naturliga råvarorna.

Lär dig mer om cirkulär Marmoleum

Circular logo

Hälsa

Hälsosamma inomhusmiljöer

Golvet utgör en högst betydande del av inomhusmiljön, det är ständigt närvarande på varje kvadratmeter i våra skolor, sjukhus, arbetsplatser, fritids och bostäder. Forbos Marmoleum-golv är utformade för att bidra till en säker, hygienisk och bekväm miljö som bidrar till att förbättra din hälsa.

Läs mer om vårt arbete med hälsosamma inomhusmiljöer

Marmoleum in education

Miljömärkningar

I linje med vår hållbarhetsstrategi använder vi olika transparenta certifieringssystem från oberoende tredje part, världen över, för att våra golvbeläggningar ska kontrolleras och utvärderas regelbundet.

Detta är positivt för Forbo, eftersom det hjälper oss att uppmärksamma vår hållbarhetsstrategi och identifiera möjligheter till förbättringar.

Läs mer om hur vi blir miljöbedömda

Miljömärken

Produkter

Marmoleum-kollektioner

En naturlig vinnare! Våra golvbeläggningar av linoleum med varumärket Marmoleum är naturliga golv förknippade med hållbarhet, slitstyrka, hög kvalitet och innovativ design.

Upptäck våra Marmoleum-kollektioner

Marmoleum-kollektioner

Kännetecken för Marmoleum

Marmoleum, Forbos varumärke för linoleum, är ftalatfritt, allergivänligt och, CO₂-neutralt (vagga till grind). Ta reda på mer om alla unika egenskaper hos Marmoleum.

Lär dig mer om egenskaperna hos Marmoleum

Marmoleum Raw Materials

Hur det är tillverkat

Hantverket bakom tillverkningen av linoleum har utvecklats under de senaste 150 åren. Forbo har drivit denna utveckling genom sitt varumärke Marmoleum. Att göra Marmoleum-golv är en konst som man inte lär sig på någon yrkes- eller hantverkarutbildning. Faktum är att bara en handfull människor vet hur man gör Marmoleum.

Ta reda på hur vi gör Marmoleum

Marmoleum factory

Marmoleum och andra typer av golv

Med det enorma utbud som finns av golv kan vi föreställa oss att det inte alltid är lätt att känna till skillnaden mellan olika golvtyper. Vi förklarar vad skillnaden är mellan linoleum, vinyl, PVC, syntet och gummi.

Marmoleum och andra typer av golv

Marmoleum

Läggning & skötsel

Läggning & skötsel

Forbo erbjuder tydliga instruktioner och manualer för våra golvbeläggningar i linoleum. Installationsmaterial och verktyg kan erhållas från Forbos PLUS-sortiment. Att följa instruktionerna förlänger golvets livslängd och ger dig en hållbar utseende.

Allt om läggning och skötsel av linoleum

Städa linoleum

Segment

Marmoleum passar utmärkt för

Kontakta oss

Forbo Sign Document Icon