Välj ditt land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Marmoweld

Marmoweld är en svetstråd specifikt utvecklad för svetsning av Marmoleum. För varje Marmoleum-färg finns det en matchande Marmoweld-tråd.


Uni eller Flerfärgad

Uni vs Flerfärgad

Marmoweld är en svetstråd specifikt utvecklad för svetsning av Marmoleum. För varje Marmoleum-färg finns det en matchande Marmoweld-tråd. Marmoweld finns i enfärgat (rund tråd) och i flerfärgat (fyrkantig tråd).

Du kan även välja att lägga Marmoleum-mattorna utan att svetsa, så kallat "Net fit". Mer info om hur du gör detta kan du läsa här: Att svetsa eller inte svetsa Linoleum

Svetstråd uni vs flerfärgad

Ny eller gammal Marmoweld

Ny eller gammal Marmoweld

Vi är mitt i lanseringsprocessen av vårt nya Marmoweld-recept med förbättrad smutsresistens. För tillfället gäller detta enbart för enfärgad Marmoweld.

Rullarna med det nya receptet är märkta med "NEW recipe".

Ny svetstråd

Svetsning

Manuell svetsning

Den manuella svetsningsprocessen är densamma för båda recept. Det finns en skillnad i hur de olika trådarna smälter, som kan märkas av. På bilden nedan kan du se skillnaden på hur det ser ut om svetsmaskinen är inställd på för kall, för varm eller rätt temperatur.

Maskinsvetsning

Vid maskinsvetsning med både den nya och gamla Marmoweld kan det hända att svetstråden fastnar på maskinhjulet. Det kan lösas genom att stänga två av rören, antingen genom att stänga locket eller genom att skruva i skruvar i de två första rören, som illustreras på bilden nedan.

Temperature welding
Machine welding