Velg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Linoleum

Leggeteknikk

Leggeteknikk

For å få et perfekt gulv, er det viktig å sikre at de rette forholdene eksisterer og man må være oppmerksom på leggingen av gulvet. Derfor må du lese leggingsanvisningene nøye før installasjon.

Forbo tilbyr også en rekke kvalitetsprodukter og verktøy som hjelper deg med å oppnå ønsket resultat.

De viktigste faktorene når man legger et gulv er leggingsplanen og utarbeidelsen av undergulvet.

Linoleum Läggningsteknik

Leggeplan

Det er viktig å planlegge arbeidet før installasjonen starter. Rom, materialer og undergulv må være minst 18 ° Celsius. Det er viktig at materialet får akklimatisere seg i minst en natt før legging. Forbo tilbyr spesialdesignede leggeverktøy.

Marmoleum Modular floorplan

Forberedelse av undergulvet

Plassering av gulv begynner med undergulvet, som må være tørt, fast, flatt og glatt. Gulvtoleranser skal oppfylle kravene i norsk standard. Husk at det ferdige gulvet aldri blir bedre enn overflaten tillater. Det er derfor viktig å forberede og glatte undergulvet på riktig måte. Forbo Quick-Fit er et raskt alternativt undergulvsystem, som også gir en veldig god trinnlyd lydreduksjon - 23 dB.

Quickfit

Leggeanvisninger

Leggeanvisninger

Renhold

Slik renholder du et linoleumsgulv

Stopp smuss og skitt allerede ved inngangen! Derfor skal du alltid ha en skikkelig avskrapningsmatte ved inngangsdøren og helst også utenfor. Sandkorn og småstein vil fort kunne lage riper og skader på gulvene. Din beste forsikring for å ha flotte gulv i mange år er inngangsmatter av beste kvalitet.

Bruk primært renseprosesser (støvsuging, feiing, mopping). Gjør det til en daglig rutine å fjerne synlig smuss. Ved fukttørking tilsettes vann med et nøytralt rengjøringsmiddel (pH 6-8, oppvaskmiddel). Ikke bruk varmt vann, sterke alkaliske rengjøringsmidler eller sterke løsningsmidler.

Sveising

Å sveise eller ikke sveise?

I de fleste tilfeller så er det ikke krav til sveising av Marmoleum. Erfarne gulvleggere kan legge belegget med perfekte skjøter uten at man benytter sveisetråd. I de tilfeller der lokale lover og regler krever sveising så gjøres det.

For begge situasjoner tilbyr Forbo Flooring den beste løsningen. Ta en titt på våre leggeanvisninger, videoer der sveising av skjøter, med sveisetråd spesielt utviklet for Marmoleum gulvbelegg.
Les mer på våre sider på for mer informasjon.

Les mer på våre sider på Net fit og sveising for mer informasjon.

Multi colour welding rod

Marmoweld

Marmoweld en sveisetråd som er spesielt utviklet for å sveise Marmoleum. For alle Marmoleum fargene har vi utviklet en matchende Marmoweld sveisetråd. Den er tilgjengelig i ensfarget tråd (rund tråd) og i flerfarget tråd (firkantet tråd).

Marmoweld kan du finne mer informasjon om disse produktene.

Welding rod uni vs multi

Video

Marmoleum Modular - Installasjonsguide

Marmoleum - Innledende rengjøring

Marmoleum - Regelmessig rengjøring

Marmoleum - Periodisk rengjøring

Hvordan lime linoleum banevare

Manuell hulkil med linoleum
Leggefilm

Hvordan reparere linoleum
Leggefilm

Hvordan legge Quick-Fit
Leggefilm