Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

4. Duurzaam en gemakkelijk te onderhouden

Zeer duurzame en voor het doel geschikte oplossingen

Scroll om te ontdekken

Vloeren ontworpen met een doel

Zeer duurzame en doelgerichte oplossingen

Theme 4 intro image

ZEER DUURZAME EN FIT-FOR-PURPOSE OPLOSSINGEN

Duurzaamheid en lange levensduur gaan hand in hand: hoe minder energie we besteden aan het maken, installeren, verwijderen, repareren en recyclen van producten, hoe minder energie we in totaal gebruiken. Wij bieden een ruime keuze aan vloeren die met een doel zijn ontworpen. Van vloeren die gemaakt zijn voor kortstondig gebruik tot vloeroplossingen die ontworpen zijn om meer dan 25 jaar te presteren.

Maak kennis met de circulaire economie

Fast Flooring

Fast Flooring is Forbo's collectie van echt lijmvrije vloerbedekkingen, inclusief vloeren voor entrees en binnenvloeren, in baan-, tegel- en plankformaat voor maximale flexibiliteit. Snel, gemakkelijk en voordelig. Het maakt Fast Flooring ideaal om te voldoen aan de behoeften van een circulaire economie.

Bekijk ons assortiment Fast Flooring

Fast Flooring-oplossingen

  • 50 %

    Installatie van Fast Flooring kan meer dan 50% uitvaltijd besparen als er geen nieuwe ondervloer nodig is. Hiermee bespaar je een aanzienlijk bedrag.

  • 48 uren

    De vloer is direct klaar voor gebruik na installatie; je hoeft geen 48 uur te wachten voor gebruik met veel verkeer.

  • 1 miljoen m²

    Bewezen systeem met meer dan 1 miljoen m² geïnstalleerd van enkele Fast Flooring-producten zoals Modul'up.

Op maat gemaakte vloeren

Geschikt voor het doel en beperkt afval

We begrijpen dat sommige vloeren een designstatement met een persoonlijk tintje nodig hebben. Met ons Custom Flooring-programma kan je een vloer ontwerpen met zebraprint, een vloer maken met een bedrijfslogo passend bij de huisstijlkleuren of speciale patronen uitsnijden op de vloer. Op maat gemaakte vloeren die zijn ontworpen om te passen en kunnen zelfs het installatieafval verminderen.

We bieden een grote bibliotheek aan ontwerpen waarvan sommige zelfs naar keuze kunnen worden ingekleurd. Daarnaast bieden wij je de mogelijkheid om vormen te snijden om een uniek vloerontwerp te creëren met bijvoorbeeld signering, randen, bewegwijzering en leuke elementen. Als je echt iets persoonlijks wilt, kunt je ook je eigen ontwerp maken. Samen met ons kan je jouw ultieme droomvloer kiezen en ontwerpen met vele soorten vloeren.

Om je een idee te geven van alle mogelijkheden, hebben we ons tijdschrift Maatwerkvloeren gemaakt. Klik op onderstaande link om de brochure te bekijken.

Lees meer over vloeren op maat
Allura-vloeren

Langer een betere vloer

Al onze producten hebben lage emissie-eigenschappen, wat bijdraagt aan een goed binnenklimaat. Het is belangrijk om enkele eenvoudige richtlijnen te volgen die ervoor zorgen dat je vloer langer mooi blijft.

Een belangrijk element in de Forbo-driehoek is de vloeroplossing voor inkomhallen. Wanneer je gebruik maakt van een hoogwaardige entreevloer zoals onze Coral schoonloopsystemen, heb je minder vuil op de vloer en kan je jouw schoonmaak- en onderhoudskosten mogelijk met 65% verlagen.

Wanneer je alle elementen van de driehoek in beschouwing kunt nemen, doet Forbo vloerbedekking de rest.

Meer informatie

Transparantie in elke stap

Inclusief door derden beoordeelde EPD's voor textiel, vinyl en linoleum

Transparant zijn is een van de belangrijkste elementen van onze duurzaamheidsstrategie en daarom willen we graag bewijzen dat onze vloeren echt duurzaam zijn, zowel voor de planeet als voor onze gezondheid. Er zijn voor dit doel meerdere verslagen gemaakt.

LCA
Een levenscyclusanalyse (Life Cycle Assessment) meet de milieuprestaties van een product.

EPD
Een milieuproductverklaring (Environmental Product Declaration) bevat de LCA voor een bepaald product.

HPD
Een gezondheidsproductverklaring (Health Product Declaration) specificeert de gezondheidseffecten van onze producten.

Lees meer over LCA, EPD en HPD
Betere omgevingen creëren

Hoe we omgaan met bouwuitdagingen

FAQ

Heb je een vraag over gebruik en onderhoud?

Bekijk hier de veelgestelde vragen