Kies uw land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

3. Productie en distributie

Koolstofneutrale en afvalvrije productie

Scroll om te ontdekken

Te veel vloeren hebben een koolstofvoetafdruk

Wij richten ons erop om vloeren te maken zonder een spoor achter te laten.

Theme 3 intro image

KOOLSTOF-NEUTRALE EN AFVALVRIJE PRODUCTIE

We concentreren ons op het creëren van producten met een afvalvrije productiecyclus en die zijn gemaakt met 25% of meer gerecyclede producten die zo groen mogelijk zijn, van ontwerp tot installatie, en die, waar beschikbaar, worden geproduceerd met 100% groene elektriciteit.

70% minder CO2-uitstoot

Circulaire oplossingen

Geen greenwashing

Natuurlijke grondstoffen

Linoleum produceren

Assendelft (NL) en Kirkaldy (VK)

We maken in Assendelft (NL) linoleum vloerbedekking, prikborden en afwerkingsmaterialen voor (kantoor)meubels. Onze fabriek in Kirkcaldy maakt linoleum vloerbedekkingen zoals Marmoleum Modular.
Marmoleum, ons linoleummerk, is een echte ecologische evergreen. De productie van deze vloerbedekking, die is gemaakt van natuurlijke grondstoffen en geproduceerd in een moderne en efficiënte productieomgeving die draait op groene stroom, is feitelijk klimaatpositief van cradle to gate.

In onze linoleumfabrieken wordt het overgrote deel van het linoleumafval hergebruikt in Marmoleum-vloerproducten. Andere waardevolle stromen, zoals reststoffen van jute of meubellinoleumpapier, worden aangeboden aan partijen die deze opwaarderen tot zeer waardevolle of maatschappelijk verantwoorde producten. Installatierestanten worden ook verzameld en toegevoegd aan het recyclingsysteem op onze locaties, wat bijdraagt aan de 43% gerecyclede inhoud in Marmoleum.

Linoleumband duurzaamheid 590 x 884

Vinyl produceren

Coevorden (NL), Reims (FR) en Giubiasco (CH)

Ons vinyl wordt geproduceerd in ultramoderne en energiezuinige productie-installaties. In Coevorden maken we vinyl voor toepassingen in woon- en bedrijfsruimten. Forbo Sarlino in Reims ontwikkelt en produceert akoestische projectvinyl en naaldvilt vloerbedekkingen. Onze fabriek in Giubiasco is gespecialiseerd in de productie van homogene vinyltegels zoals Colorex en is een toonaangevende wereldwijde leverancier van ESD-vloerbedekkingen.

Vinyl vloerbedekkingen maken deel uit van een veelzijdig assortiment producten waarvan de technische en duurzame eigenschappen in de loop der jaren een metamorfose hebben ondergaan. Naast het toevoegen van veel circulaire constructies gaat het om het verbeteren van gerecycleerde of hergebruikte inhoud, geavanceerde lakken en kleurstoffen, die tegenwoordig watergedragen zijn, terwijl productemissies zijn teruggebracht tot bijna nul en schadelijke stoffen zijn geëlimineerd. We bieden een commercieel portfolio van volledig ftalaatvrij vinyl.

Forbo Coevorden 2020

Coral entreevloer

Krommenie (NL)

Forbo Flooring Coral in Krommenie is de fabriek waar we onze Coral schoonloopsystemen produceren. Goed ontworpen schoonloopsystemen bieden niet alleen een duurzame oplossing op zich, ze dragen ook bij aan de duurzaamheid van het gebouw waarin ze worden gebruikt, gedurende de hele levenscyclus van dat gebouw.

Onze schoonloopsystemen kunnen voorkomen dat tot 95% van het vuil wordt binnengelopen in het gebouw. Op deze manier kan een schoonloopsysteem de kwaliteit van een interieur beschermen, het gebruik van een vloer verlengen en de schoonmaak- en onderhoudskosten en het gebruik van reinigingsmiddelen verminderen. We gebruiken voor een groot aantal van onze Coral-collecties garens die zijn gerecycleerd van oude visnetten. De primaire achterkant van onze Coral Welcome-schoonloopsystemen is gemaakt van gerecycleerde PET-flessen.

Visnet Coral duurzaamheid 590 x 886

Tessera tapijttegels

Bamber Bridge (VK)

Onze getufte tapijttegelcollectie Tessera wordt geproduceerd in Bamber Bridge. We kunnen met hoogwaardige Infinity-machines gespecialiseerde tapijttegels ontwikkelen en produceren, die niet eenvoudig zijn te maken.

Met een minimaal gerecycleerd gehalte van 56% behoren onze Tessera-tegels tot de tapijttegelproducten met het hoogste gerecyclede gehalte in de industrie. Sommige van onze assortimenten, bijvoorbeeld Create Space 1, hebben zelfs een gerecyclede inhoud van 70%.

Tijdens het vloerontwerp creëren we willekeurig gelegde tegels, zodat de delen van de vloer die intensief worden gebruikt, kunnen worden vervangen zonder dat dit het algehele ontwerp beïnvloedt. We experimenteren ook met oplossingen voor het einde van de levensduur, vooral die waarbij de textiellaag van de tegels wordt gescheiden van de achterkant.

Teressa tapijttegels duurzaamheid 590 x 886

Flotex gevlokte vloer-bedekking

Ripley (VK) en Chateau Renault (FR)

In onze fabriek in Ripley produceren we Flotex nylon tapijtrollen en -tegels. In 2001 hebben we ons gebruik van stortplaatsen bijna volledig geëlimineerd door de eerste recyclingfabriek in zijn soort te installeren om afval vóór consumptie om te zetten in hoogwaardige tapijttegelruggen. Deze faciliteit verwerkt momenteel bijna 50 ton afval per week.

In onze fabriek in Chateau Renault produceren we onze Flotex Vision en op maat gemaakte vloercollecties. Onze fabriek in Chateau Renault beschikt over twee digitale printers die op maat gemaakte ontwerpen afdrukken op witte Flotex-vellen.

Chateau Renault

Hoe we omgaan met bouwuitdagingen

FAQ

Heb je een vraag over productie en distributie?

Bekijk hier de veelgestelde vragen