Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Gulvbelægning til sundhedssektoren

Gulvbelægning til sundhedsfaciliteter

Der er installeret flere millioner kvadratmeter af vores gulvbelægninger i sundhedssektoren, og derfor er Forbo førende, når det gælder om at forstå behovene og problemstillingerne på dette marked.

Haga Juliana Hospital, Haag

Ekspertise i sundhedssektoren

Totalleverandør af alle løsninger

I sundhedssektoren er det særligt vigtigt, at gulvet kan holde til den daglige trafik med tungt udstyr, hospitalssenge, kørestole og tusindvis af gående. Ikke blot i dag eller i morgen, men også i de kommende årtier.

Uanset om det er receptioner og gangområder med meget trafik, kantiner og venteværelser, der kræver en mere afslappet atmosfære, eller områder, hvor der stilles strenge krav til effektiv infektionskontrol, har vi en række produkter, der opfylder dine behov.

Det kan vi dokumentere med eksempler på, hvordan vores produkter bruges i forskellige dele af sundhedssektoren.

Ekspertise i gulvbelægning til sundhedssektoren

Fakta: Uafhængige test foretaget af University of Glasgow har påvist, at Marmoleum er unikt egnet til en bred vifte af miljøer, hvor hygiejne og kontrol med bakterier såsom MRSA eller E. coli er en daglig udfordring.

Områder

Områder i sundhedssektoren

 • Indgang

  Indgange og receptioner

  Førstehåndsindtryk af en bygning

  Indgangen er nøglen til rene bygninger i sundhedssektoren

  Indgangsmåttesystemer spiller en vigtig rolle i sundhedsfaciliteters risikostyrings- og vedligeholdelsesstrategi, hvor det handler om at undgå, at der kommer fugt og snavs ind i bygningen, mindske risikoen for faldulykker samt reducere vedligeholdelsestid og -omkostninger.

  Personale, der møder ind døgnet rundt, og en konstant strøm af besøgende medfører stor belastning af indgangspartierne og betyder, at vand og smuds let slæbes med ind i receptionsområdet og videre ind i bygningen. Det kan ikke alene føre til skader på gulvbelægningerne, men også unødvendige sundheds-og sikkerhedsrisici.

 • Haga Juliana Kinderziekenhuis

  Gennemgangsområder

  Holdbar og sikker gulvbelægning

  Holdbar, skridsikker og let at rengøre

  Gennemgangsområder er travle og støjende steder, hvor der kræves holdbar og sikker gulvbelægning. Vi har en række produkter, der ikke alene er bæredygtige, lyddæmpende og hurtige at montere, men også meget holdbare og skridsikre.

  Hvert år monteres der mange millioner kvadratmeter gulvbelægning fra Forbo i sundhedssektoren over hele verden, og virksomheden er dermed en førende aktør, når det handler om at forstå sundhedssektorens behov og problemstillinger med hensyn til gulvbelægning.

 • RonaldMcDonald daktuin

  Venteområder

  En afslappet, indbydende atmosfære

  Områder med meget trafik

  Der kræves en afslappet, indbydende atmosfære i rum til familier og venteområder på hospitaler, men gulvet skal stadig kunne holde til en stor mængde trafik samt folk, der spiser og drikker. Den store mængde trafik og stole, der bevæges frem og tilbage, i disse områder kræver en holdbar gulvbelægningsløsning. Takket være vores brede produktsortiment kan vi levere løsninger, der passer til dine behov.

 • Kantiner

  Kantiner og restauranter

  Hygiejnisk gulvbelægning

  En vigtig del af enhver bygning i sundhedssektoren

  Kantiner og restauranter er en vigtig del af enhver bygning i sundhedssektoren, da det er her, personalet kan genoplade batterierne, og patienterne kan slappe af med venner og familie. Disse områder kræver gulvbelægninger, der er meget holdbare, lette at rengøre og skridsikre, og det er egenskaber, som man finder hos adskillige af Forbos produkter.

 • Sphera SD-550000 white | SD 550049 yellow green

  Specialområder

  Et krævende område

  Specialgulvbelægning

  Forbo har en række produkter, der opfylder kravene i de strengeste standarder, og som er beregnet til områder, hvor der kræves specialgulvbelægning med særlige egenskaber, f.eks. beskyttelse mod elektrostatisk udladning (ESD) eller optimal skridsikkerhed.

  Et krævende område
  Følsomme hospitalsområder såsom operationsstuer, intensivafdelinger og billeddiagnosticeringsafsnit har nogle helt særlige udfordringer, når det gælder gulvbelægning. Den skal ikke blot opfylde strenge hygiejnekrav for at forebygge hospitalsinfektioner, men også demonstrere, at den opfylder alle relevante sikkerhedskrav. Fremfor alt skal den forebygge al elektrostatisk udladning, da det kan medføre funktionsfejl og svigt i meget følsomt medicinsk udstyr.

  De strengeste hygiejnestandarder på området
  Colorex opfylder alle disse krav. Gulvbelægningens ledende egenskaber gør det muligt at undgå negative følger af statisk elektricitet. Samtidig beskytter den kompakte, porefri overflade mod bakterier og dannelse af mug, hvilket bidrager til at overholde de strengeste hygiejnestandarder på området.

 • Hospitalsafdelinger og -stuer

  Hospitalsafdelinger og -stuer

  Nem rengøring

  Holdbarhed, indtryksbestandighed og nem rengøring

  Holdbarhed, indtryksbestandighed og nem rengøring er vigtige faktorer ved montering af gulve på hospitalsafdelinger og -stuer. Hos Forbo forstår vi sundhedssektorens behov og problemstillinger. Vi står klar til at hjælpe med vores brede produktsortiment.

 • Kontorer

  Kontorer/mødelokaler

  Et funktionelt område

  Behageligt og inspirerende

  Effektiv hospitalsdrift kræver personale, der normalt arbejder på kontorer på hospitalet. Tekstilprodukter har fremragende akustiske egenskaber, og hvis der anvendes modulopbyggede formater, kan de hurtigt tilpasses ændringer i layout.

 • Surestep

  Toiletter, brusebade og omklædningsrum

  Skridsikkerhed

  Toiletter, brusebade og omklædningsrum

  I sundhedssektoren er skridsikre gulvbelægninger af afgørende betydning på steder, hvor vand og spildte væsker kan påvirke sikkerheden. Patienter, der bruger toiletter og badeværelser, vil føle sig mere trygge, når de ikke er bange for at glide, og vores Step-serie reducerer ikke alene risikoen for at glide i vådområder markant, men giver samtidig rummet et frisk og moderne udtryk.

  Safestep Aqua Surestep Laguna

Produkter

Produkter til sundhedssektoren

Marmoleum – linoleum (banevare)

Vores Marmoleum produkter har dokumenteret hæmmende egenskaber på bakterier som MRSA, norovirus og clostridioides difficile, og bidrager dermed til et sundere og mere hygiejnisk miljø i alle hospitalsområder.

Marmoleums unikke Topshield pro finish reducerer tilsmudsning og er modstandsdygtig over for pletter fra hånddesinfektionsmidler. Marmoleum er godkendt af den britiske allergiforening Allergy UK, da dets glatte overflade giver meget dårlige betingelser for støvmider. En uafhængig tredjepart har nu udarbejdet en miljøvaredeklaration (EPD) for Marmoleum 2,0 mm og 2,5 mm, som viser, at gulvbelægningen er CO2-neutral fra "vugge til port" i produktets livscyklus. Marmoleum har opnået 12 uafhængige økomærker, hvilket er flere end nogen anden gulvbelægning i verden.
Gå til Marmoleum kollektionen

Prinses Maxima Centrum
Sphera Element

Sphera – homogen vinyl (banevare)

SMART-top PUR-overfladefinish sikrer Sphera høj modstandsdygtighed over for kemikalier, ridser og pletter. Den integrerede belægning og efterfølgende prægningsproces giver fremragende udseende og holdbarhed. En avanceret stålbåndspresse- og termofix-teknologi sikrer ensartet kvalitet. Teknologi med grøn energi og ingen spild betyder effektiv og bæredygtig fremstilling.
Gå til Sphera kollektionen

Colorex – gulvbelægning til modvirkning af statisk elektricitet

Vores Colorex serie af ledende gulvbelægninger har en porefri overflade, der sikrer optimale hygiejneegenskaber samt opfyldelse af alle ESD-standarder (ESD – elektrostatisk udladning) og renrumsstandarder. Gulvbelægningen forhindrer elektrostatiske udladninger, der kan forårsage funktionsfejl i meget følsomt medicinsk udstyr. Colorex er meget modstandsdygtig over for pletter og misfarves ikke af den hyppige rengøring og desinfektion, der er bydende nødvendig på hospitaler. Colorex fås i 21 farver.
Gå til Colorex kollektionen

Haga Juliana, Haag – Colorex EC 250234, SD 150222
Sarlon Sparkling

Sarlon – akustisk vinyl (banevare)

Forbo Flooring har over 30 års erfaring og branchekendskab inden for dette specialiserede område og har produceret over 100 millioner m2 akustisk gulvbelægning. Sarlon er ftalatfri og fås i en bred vifte af farver og design.

Sarlon er en fremragende allroundbelægning, der er ideel til venteområder, hvor støjgener kan være et problem. Sarlon har en trinlydsdæmpning på 15-19 dB. Gulvbelægningen kræver minimal rengøring og vedligeholdelse og fås i et væld af farver og design.
Gå til Sarlon kollektionen

Eternal – allroundvinyl (banevare)

En allroundvinyl, der er perfekt til venteområder, hvor det er nødvendigt med en holdbar løsning. Eternal fås med design, der ligner ægte trægulv, design inspireret af stenmaterialer, abstrakte design i en bred palet af farver og med inspirerende visuelle virkemidler skabt med digitalprint.
Gå til Eternal kollektionen

Eternal
Step – skridsikker vinyl

Step – skridsikker vinyl (banevare)

Step-kollektionen er perfekt til områder, hvor der ofte sker spild af væsker og andet og omfatter gulvbelægninger i forskellige skridsikkerhedsklasser fra R10 til R12. PUR Pearl-finish betyder, at Step er modstandsdygtig over for ridser og gør gulvet lettere at rengøre og vedligeholde. Partikler i slidlaget på ALLE Forbos skridsikre Step-gulve garanterer skridsikkerhed i hele produktets levetid. Step fås i over 60 design med træ- og steneffekt.
Gå til Step kollektionen

Surestep Laguna – skridsikker gulvbelægning

Surestep Laguna bruges typisk på toiletter og i omklædningsrum og er udviklet specielt til steder, hvor man færdes med bare fødder og sko, men er også velegnet til kørestolsbrug. Lagunas enkle design, der camouflere snavs, fås i 15 farvekombinationer, og gulvbelægningen er ideel til steder med demensramte brugere.
Gå til Surestep Laguna

Rengøring af Surestep Laguna 181482 Greige
Safestep Aqua misty 180012

Safestep Aqua – gulvbelægning til vådrum

Både personale og patienter kan føle sig trygge, når de bruger vådrum med gulvbelægningen Safestep Aqua. Safestep Aqua er designet til steder, hvor man færdes med bare fødder, fodtøj med bløde såler og kørestol. Gulvbelægningen fås i otte farver. Safestep Aqua kan monteres i for eksempel vådrum, omklædningsrum og toiletter, da den opfylder de krav, der stilles til sådanne steder.
Gå til Safestep Aqua

Allura – luksusvinylfliser

Allura-kollektionen har samme smukke realistiske udseende som træ- og stengulve, men alle fordelene ved stærk og holdbar vinyl. Allura er praktisk og let at rengøre og giver et æstetisk gulv i høj kvalitet med lave vedligeholdelsesomkostninger. Allura er desuden ftalatfri og opfylder REACH-kravene.
Gå til Allura kollektionen

Allura 60280
Caudwell Children's Hospital Flotex Penang

Flotex – gulvbelægning med flokluv

Flotex er den perfekte løsning til venteområder, hvor en stor mængde trafik og stole, der bevæges frem og tilbage, kræver en holdbar gulvbelægningsløsning. Den har gulvtæppets komfort og varme kombineret med større holdbarhed takket være dens design med flokluv. Flotex har fået tildelt Seal of approval™ fra den britiske allergiforening Allergy UK og fås i en bred vifte af farver og stimulerende design.
Gå til Flotex kollektionen

Tessera – tæppefliser

Tessera omfatter en bred vifte af tæppefliser i mange varianter. Gulvbelægningen fås i en række forskellige formater, herunder planker og Xl-fliser, hvilket giver mulighed for et kreativt gulvdesign. Trinlydsdæmpningen er op til 30 dB. Gulvbelægningen fås også i retningsfrie udgaver, hvilket reducerer spild ved montering til 2 %.
Gå til Tessera kollektionen

Tessera
Coral Welcome

Nuway og Coral – indgangssystemer

Ved at holde snavs og fugt ude ved indgangen kan rengøringsomkostningerne reduceres med op til 65 %. Vores Nuway kollektion er førende på markedet inden for indgangsmåttesystemer i kunststof. Nuway-indgangssystemer er fremragende som første forsvarslinje i kampen for at forhindre snavs og fugt i at komme ind i bygning på skosåler og hjul. De hjælper med at holde gulvbelægningen i bygningen mere tør og ren og forebygger samtidig faldulykker.

I de sidste 50 år har vores Coral-kollektion været markedets førende brand inden for tekstilindgangsmåtter. Kollektionen giver nu endnu flere valgmuligheder end nogensinde før med flotte og bæredygtige afskrabningssystemer og fås i stilarter og varianter, der passer til alle anvendelsesområder, budgetter og æstetiske ønsker. Coral-indgangsmåtter kan forlænge gulvets levetid samt reducere rengøringsomkostninger og risikoen for faldulykker markant.
[Gå til indgangssystemer] (category:8)

Infektionskontrol

Infektionskontrol

Et bidrag til kampen mod hospitalsinfektioner
Når det handler om infektionskontrol og kampen for at stoppe hospitalsinfektioner, hvad er så bedre end at starte helt nede på gulvet? Vores Marmoleum produkter har dokumenteret hæmmende egenskaber på bakterier som f.eks. MRSA, norovirus og clostridioides difficile, og bidrager dermed til et sundere og mere hygiejnisk miljø i alle hospitalsområder.

infektionskontrol

Marmoleum

Marmoleum er den hidtil mest populære gulvløsning til sundheds- og plejesektoren. Hospitaler, private klinikker, plejehjem og beskyttede boliger kan alle med fordel bruge Marmoleum, som er en hygiejnisk gulvbelægningsløsning, der er let at rengøre og vedligeholde samt holdbar, sikker og behagelig, både når man bevæger sig til fods eller køres.

✔ Infektionskontrol
✔ Ftalatfri
✔ Hæmmer bakterievækst
✔ Allergivenlig
✔ Lav emission

Marmoleums evne til at hæmme bakterievæksten skyldes de naturlige råstoffer, der indgår i produktionen, nemlig olie af hørfrø. En af de Marmoleums naturlige egenskaber er, at produktets antibakterielle egenskaber ikke forringes med tiden, så man kan føle sig tryg ved at vide, at det yder konstant beskyttelse fra det øjeblik, det monteres.

Uafhængige test foretaget af University of Glasgow har påvist, at Marmoleum er unikt egnet til en bred vifte af miljøer, hvor hygiejne og kontrol med bakterier såsom MRSA eller E. coli er en daglig udfordring. Testresultaterne for MRSA, norovirus og clostridioides difficile (CDI) kan downloades nedenfor.

Christie strålebehandlingsafsnit – Marmoleum
Christie strålebehandlingsafsnit – Marmoleum

Referencer

Find inspiration i vores referencer

Mange sundhedsfaciliteter verden over har valgt gulve fra Forbo Flooring Systems før dig. Besøg vores referencedatabase, og lad dig inspirere af eksisterende Forbo gulvløsninger i sundhedssektoren. Vores referenceoversigt gør det muligt at se produkter i brug, og hvordan de anvendes.
Se referencer

Referencer i sundhedssektoren

FloorVisualizer

FloorVisualizer og designservice

Vi har forskellige værktøjer og tjenester, der kan være en hjælp til at finde den optimale gulvløsning. Vores FloorVisualizer gør det muligt at placere ethvert af vores gulve i et område på hospitalet, klinikken osv. eller endda kombinere flere, så man kan se, hvordan det vil fungere.

Prøv vores FloorVisualizer

Vores designservice kan gå et skridt videre. Vi kan hjælpe med at designe gulvet. Vores designerteam står klar til at hjælpe. Kontakt dem, fortæl dem, hvad du har brug for, og send dem billeder af den eksisterende eller den ønskede løsning. Derefter vil de udarbejde gulvtegninger og produktforslag.

Kontakt vores designteam

Forbo FloorVisualizer tablet and smartphone

Global aktør

Globale partnerskaber

Ansvaret for at indgå globale partnerskaber med vores vigtigste kunder ligger hos vores mest erfarne Key Account Managers. De går højt op i at yde den bedst mulige kundeservice, og deres eneste opgave er at sikre, at Forbo leverer en gulvløsning, der passer perfekt til dine behov.

• Vi kan udarbejde internationale tilbud og har erfaring med internationale ordreprocesser og lokale love og regler.
• Vi har styr på international logistik.
• Vi har partnerskaber med kunder i hele verden, der strækker sig over 20 år.

Vi er en global partner, der hjælper kunderne lokalt. Vores designteam står klar til at tilbyde vejledning og rådgivning efter behov. Vores teknikere taler samme sprog som gulvmontørerne, så alle er på bølgelængde.

Førende global producent

• Forbo Flooring Systems er en del af den schweiziske Forbo Group

• Nøgletal for Forbo Group 2019:
> Nettoomsætning 1282,2 CHF mio.
> Medarbejdere 5.600

• Verdensomspændende tilstedeværelse:
> 25 produktionsanlæg og distributionsselskaber
> 6 samleanlæg
> 48 rene salgsorganisationer i 38 lande over hele verden

• Europæisk producent med fabrikker i Storbritannien, Frankrig, Holland, Schweiz, Tyskland og Rusland.

• Europæisk logistik og hurtig reaktionsevne

Atalanta International School
Jorden og miljøet

Førerposition på miljøområdet

Vi bekymrer os om mennesker og miljø

• Forbo er medstifter af World Green Building Council.
• Vores produkter og/eller produktionsanlæg har opnået forskellige miljømærkninger og -certificeringer.
• Alle vores produktionsanlæg er ISO-certificerede. Råmaterialer anvendes effektivt, og affald genbruges i videst muligt omfang.
• Vi udviser social ansvarlighed – Forbo-anlæggene er certificeret i henhold til SA8000.

et bidrag til et bedre miljø

Pålidelig service

Vi tilbyder:
• En totalleverandør til alle dine gulvbelægningsbehov
• Lokal rådgivning, support og projektledelse på tværs af grænser
• Effektivitet pga. stordrift, forsyningssikkerhed og hurtig levering

Frem for alt én kontrakt og én kontaktperson for at spare dig tid og penge.

Forbo-designservice
Salgsteam

Tænk globalt, handl lokalt

Lokale team samarbejder med lokale repræsentanter

Under hele projektet er din key account manager hos Forbo din eneste kontaktperson, som vil besvare dine spørgsmål, uanset hvor i verden du befinder dig.

Vi mener, at det sparer dig tid, eliminerer besvær og usikkerhed samt sikrer kontinuitet og pålidelighed, uanset hvor komplekst dit projekt er.