Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Creating Better Environments

Fra produktion til ydeevne producerer vi oprigtige bæredygtige gulve, som er gode for mennesker, gode for bygninger og gode for miljøet.

Marmoleum Live Forward

Bæredygtighed

Bæredygtighed som kerneområde

Lige siden vi begyndte at fremstille gulvbelægninger, der startede med linoleum for mere end 100 år siden, har vi forpligtet os til at skabe bedre miljøer i alle de rum, hvor mennesker, arbejder, lever, interagerer, slapper af, restituerer, lærer og leger. I dag med et meget større udvalg af valgmuligheder og vi er stadig lige så passionerede med bæredygtige gulvbelægninger.
Gennem mange års tæt kontakt med vores kunder og slutbrugere forstår vi det byggeriet og den indflydelse vores produkter har på miljøet. Baseret på dette fokuserer vi på at fremme produkter og løsninger, hvis livscyklus overholder den cirkulære økonomimodel. Vi arbejder gennemsigtigt i tråd med målsætninger og mål i vores strategi for bæredygtighed.
Resultatet er den mest ansvarlige og bæredygtige portefølje af moderne gulvbelægninger til dig og dit miljø, uanset hvor du er.

I sidste ende handler det om vores prioriteter. Hvad bliver vores eftermæle: Uunyttede muligheder eller økologisk bæredygtighed og velvære?

Vi understøtter COP26 klimamålene

Hos Forbo Flooring Systems understøtter vi målene
der er sat til dette års COP26, det globale FN
klimatopmøde, der finder sted i Glasgow. Vi stolte
over at være aktivt involveret i dialogen på nært hold
kontakt med politiske beslutningstagere og influencers for at dele vores
synspunkter og løsninger, hvor vi kan.

Kontakt os online, mens vi følger nyhederne og
udviklingen ved og omkring denne skelsættende begivenhed. Vi
vil holde dig orienteret om forventningerne, fremskridtene
og resultatet af COP26 samtalerne med særlige gæster
såsom WorldGBC CEO, Cristina Gamboa.

Til COP26 og vores program og emner

COP26 | Scottish Event Campus | courtesy of Shutterstock

Transparens, tredjeparts verificeret

Åbenhed er afgørende for at opnå bæredygtighed. Åbenhed kræver, at virksomheder deler information om indholdet af deres produkter, hvordan de fremstilles, og hvilken indvirkning de kan have på miljøet, brugerne og samfundet. Allerede i 1996 begyndte Forbo Flooring Systems at arbejde sammen med Leiden University i Holland for at skabe et gennemsigtigt overblik over enhver mulig påvirkning af vores linoleumsprodukter.

I dag tilbyder vi konsekvensoplysninger for hvert Forbo produkt ved livscyklusvurderinger og miljøvaredeklarationer, der uafhængigt gennemgås.

EPD transparancy


En komplet produktportefølje med 100% gennemsigtighed udgør den ultimative bæredygtige løsning for vores kunder

Overblik over elementerne i LCA processen

Alt begynder med en LCA vurdering

En livscyklusvurdering er et omfattende system til måling af miljøpåvirkningerne i et produkts levetid. Målingen er standardiseret og ens for alle typer produkter. Mens systemgrænser, datakvalitet og vægtningsfaktorer spiller en rolle i den samlede vurdering, accepterer vi først vores LCA'er, når de er blevet verificeret af en uafhængig tredjepart.

Miljøvaredeklaration - EPD (Environmental Product Declarations)

Mens der oprettes LCA'er for produktkategorier, går miljøvaredeklarationer (EPD'er) et skridt videre ved at fastsætte LCA for et bestemt produkt. Forbo Flooring Systems var en af de første virksomheder over hele verdenen, der havde gennemført fulde EPD'er for hvert produkt og kollektion.

Med vores EPD'er besluttede vi at gå længere end standarden på markedet. Vores EPD'er inkluderer også en gennemsigtig erklæring om indvirkningen på menneskers sundhed og øko-toksicitet.

Du kan finde EPD'ere her i vores downloadcenter

Marmoleum EPD

Vi er helt transparente i vores miljøvaredeklarationer, når det gælder indvirkning på menneskers helbred og øko-toksicitet: Vi stiller al nødvendig information til rådighed for at minimere påvirkning af vores planet og de mennesker, som bor på den

Alle vores EPD'ere verificeres af en uafhængig tredjepart
Få mere information om tredjepart UL

Tessera Struktur tæppefliser

Årlig rapport om bæredygtighed

Vi offentliggjorde vores første rapport om bæredygtighed helt tilbage i 2005. Den indeholdt oplysninger om vores produktionssteder og produktportefølje. I dag er vores årlige bæredygtighedsrapport udarbejdet i henhold til GRI-retningslinjer og dækker alle aspekter af den tredobbelte bundlinje - de miljømæssige, sociale og økonomiske dimensioner, der ligger til grund for en sammenhængende strategi for at nå de bæredygtighedsmål, vi har fastlagt i vores miljøledelsessystemer.

Du kan downloade vores seneste rapporter om bæredygtighed ved at klikke på knapperne nedenfor.

 • 2021 Forbo Flooring Systems Sustainability Report

  Download
  Sustainability Report 2021

 • Sustainability Report 2020

  Download
  Sustainability Report 2020

 • Sustainability Report 2019

  Download
  Sustainability Report 2019

Samarbejder & partnerskaber

Forbo Flooring Systems samarbejder med internationale foreninger og organer om oprettelse af pilotprojekter og alliancer, hvor innovationer og nye udviklinger kan testes og introduceres. De er især værdifulde, når det kommer til udvikling inden for den cirkulære økonomi.

Vi arbejder med europæiske institutioner som European Resilient Flooring Manufacturers 'Institute, Multilayer Modular Flooring Association, European Carpet and Rug Association og andre brancheledere som Green Building Council, universiteter og innovative startups. Formålet er løbende at forbedre vores virksomheds og produktporteføljes miljøprofil.

Shaking hands
environmental recommendations

Environmental recommendations

Mange af vores produkter har høje miljø- og sundhedsanbefalinger, der spænder fra Red list free, Blue Angel, Svanemærket til TUV og mange, mange flere. Alene sidste år modtog Forbo Flooring Systems følgende bæredygtighedspriser:
Tyskland - Prüfsiegel für Gesicherte Nachhaltigkeit
Sælet for sikret bæredygtighed tildeles af det tyske Institut für Nachhaltigkeit und Ökonomie og tildeler alle aspekter af en bæredygtig virksomhed fra "A til Z".
Norge - Eco-Lighthouse Award
Eco-Lighthouse er Norges mest anvendte certificeringsordning for virksomheder, der søger at dokumentere deres miljøindsats og demonstrere socialt ansvar.
Kina - Shanghai Design
Prisen for 2019's største brand, der påvirker Kinas livsstil i ti. Juryen baserede prisen på Forbo Flooring Systems 'niveau af produktinnovation, æstetisk værdi, økologisk konstruktion og bæredygtig udvikling.
USA - Marriott Sustainability Achiever 2019 Award
Under Marriott Sustainability Assessment Program evalueres produktmaterialer sammen med fremstillingspraksis, distribution, anvendelse og bortskaffelse.

Engagement

Forpligtelse & ledelse

Forbo Flooring Systems har stået i spidsen for bæredygtigt iværksætteri i mere end 30 år. Vi var de første til at bruge miljøvaredeklarationer (EPD). Det er fortsat vores gennemsigtige måde at beregne miljøpåvirkningen af vores råvarer og processer plus produktets livscyklus på. Vi har en langsigtet bæredygtig vision, der har ført til de første konkrete skridt i vores 2020-2025-strategi. Vi følger en 'compliance plus' politik, der skaber et stimulerende og innovativt miljø, som fører til geniale løsninger og unikke bæredygtige funktioner.

Vores compliance plus politik er vores forpligtelse til at gå ud over regeringens regler og krav.

Strategi for bæredygtighed

Forbos bæredygtighedsstrategi har en horisont: vi har ambition om at have mestret udfordringerne i den cirkulære økonomi og til at blive et selskab uden affald. I øjeblikket er det endnu ikke klart, hvordan regeringer og lovgivning vil påvirke tempoet i de kommende år. Men der kræves tiltag for at opfylde vores langsigtede ambitioner.
Derfor har vi startet vores bæredygtighedsprogram 2025. Det program beskriver de handlinger, der skal gennemføres i de første fem år indtil udgangen af 2025 for at gøre de ønskede fremskridt mod de mål, vi har sat os. Der er syv hovedmål i kategorierne Cirkulær økonomi og Mennesker. Du kan finde flere oplysninger om disse hovedmål under fanen Mål på siden her.

Bæredygtighedsprogram logo
SA 8000 logo

Social ansvarlighed

SA8000 standarden er vores forpligtelse til at sikre en garanteret retfærdig behandling af medarbejdere.

Vores leverandørprogram stiller krav til vores leverandører, som et juridisk bindende dokument. Vores tilgang indebærer også et tæt samarbejde med de enkelte leverandører. Det gennemføres ved møder, besøg på stedet og leverandørvurderinger, der involverer revision foretaget af vores indkøbere eller ansvarlige ledere.

Disse vurderinger sikrer, at vores leverandører korrekt overholder menneskerettighederne og arbejdstagerrettighederne, arbejdsmiljøkrav, miljøpræstationsmål og ansvarlig forretningspraksis i deres daglige forretning.
Få flere oplysninger

Grønne designprincipper

Når det kommer til produktdesign og produktion, følger Forbo Flooring Systems 4R princippet om
Reduce, Reuse, Recycle og Renew for alle vores kollektioner. Designprocessen er central for at reducere råmaterialebehovet, genbrug af fabriksaffald, genbrug af gamle produkter og anvendelse af vedvarende råmateriale. At følge grønne designprincipper betyder også at arbejde med cirkulære økonomiprincipper i tankerne. Gennem dette udvides fokus til muligheder for produktkonstruktion og til at omfatte udtjente løsninger. Forbos interne designere er de ingeniører i vores miljøprofil.

oprigtig bæredygtig gulvbelægning begynder i designfasen gennem en tankegang om omsorg for vores fremtid

Råvarer brugt 2019

Reduce & Renew

Brug af ressourcer er et vigtigt emne. Brug af naturressourcer, der fornyer sig selv, og som kan høstes som årlige afgrøder, er den løsning vi foretrækker. Det efterfølger vi ved at bruge vedvarende og genbrugs-materiale. Vi måler vores ydeevne og stræber løbende efter at forbedre disse med tanke for vores fremtid.

Recycle & Reuse

Vores fokus på genbrug og genanvendelse har ført meget gode resultater med sig i de senere år. Vi har øget det genanvendte indhold i vores brede sortiment af produkter som Marmoleum, Allura og Eternal. Vi er stolte af at kunne sige, at vi har en bred portefølje af produkter, der indeholder et højt niveau af recirkuleret eller genbrugt indhold.

Som et resultat af vores dedikation fås et stadigt voksende sortiment af letanvendelige gulvløsninger, der passer til den fremtidige cirkulære økonomimodel. Vores portefølje dækker en bred vifte af formater: fliser, planker eller banevare. Alle disse innovative gulvløsninger har ikke brug for klæbemiddel, men modstår tung trafik og er nemme at fjerne efter levetid.
Projektvinyl i banevare Modul'up, limfri banevare vinyl i 3 versioner: Decibel (19 dB), Compact og T.E til fugtige undergulve
LVT Allura klæbemiddelfri fliser og planker i 3 versioner: Click, Puzzle og Ease
ESD og industrielle gulve Colorex fliser i 3 versioner: Plus EC, Plus Basic og Plus R10
Indgangsmåtte Coral Click

recycled and reuse 2017-2019
Reducing CO2 emissioner

Forpligtet til vende klimaændringerne

Ved at bruge LCA måler Forbo Flooring Systems vores drivhusgas-emissioner fra ”cradle to gate” for alle vores produkter. Det inkluderer hele kæden fra udvinding og forarbejdning af råmaterialer, transport til produktionsstedet, fremstilling og efterbehandling af produktet til det punkt, hvor det er klar til levering til vores kunder.
Sidste år målte hele Forbo Flooring Systems porteføljen i gennemsnit 0,27 kg CO2 pr. produceret kg. Det svarer til en 4 til 6 km kørsel med en mellemstor plug-in bil. Vores forpligtelse er altid at mindske denne mængde.

En portefølje møder grønne designprincipper

Vi måler andelen af genanvendt indhold i alle vores produktkategorier.

Med det affald, der er tilbage i vores fabrikker, ser vi på forskellige måder at øge det genanvendte indhold i alle vores produkter, det gøres ikke kun ved ændringer af "opskrifter", men også ved at indføre nye produktionsteknikker.

PVC mikronisering er et af de begreber, der er lovende, og som viser sig at fungere i nogle af de pilot projekter, vi gennemførte i 2019. Vores løbende forbedring for at reducere spild sker ved at konvertere, til digitale printkoncepter, hvor det er muligt.

Recycled og Reused

Cirkulær økonomi

Den cirkulære økonomimodel er et must do

Biobaserede løsninger skaber en bedre fremtid for vores planet. Men når biobaserede løsninger ikke er en mulighed, giver cirkularitet det næstbedste alternativ - så længe livscykluspåvirkningen er målbart bedre. Hos Forbo er vi forpligtet til at transformere alle vores lineære processer og produkter, så de understøtter den cirkulære økonomi.

De vigtigste fokuspunkter i vores overgang er:
• fremme brugen af vedvarende ressourcer
• maksimere produktbrug
• genvinde materialer og affald

Vi er forpligtet til at bidrage til den cirkulære økonomi med vores gulvløsninger

Cirkulær økonomisk modelSource: PBL Environmental Assessment Agency

Cikularitet er udfordrende

Den cirkulære økonomi kræver at vi ændrer vores måde at tænke på. Det starter i designfasen af vores produkter. Det dækker indkøb af mere bæredygtige råmaterialer, effektiv anvendelse af energi og måder at reducere affald, som en del af det oprindelige produktdesignkoncept.

For det andet er det vigtigt at sikre sig, at produkternes anvendelse maksimeres, så det ideelt set bliver en service.

I de sidste faser af et produkts levetid skal vi sikre produktets genanvendelighed og genbrug. Det koncept er fanget i udtrykket "udvidet producentansvar."

Få mere at vide om hvordan vi arbejder med cirkulær økonomi

Circular logo
Back to the floor logo

Back to the floor

Forbo Flooring Systems tilbyder aktivt programmer til opsamling af affald, hvor bæredygtighedsbalancen for logistik giver mening, dvs i lande tæt på vores fabrikker.
Vi har flere ordninger for vinyl i Sverige og Frankrig, og ordninger for linoleum, tæpper og vinyl i Storbritannien og Holland.

Monteringsrester er en større udfordring for industrien med hensyn til indsamling og transport samt udvælgelse og behandling. Forbo Flooring Systems er en aktiv deltager i det EU-finansierede Circular Flooring Project, der sigter mod at udvikle et pilot projekt, der muliggør genbrug af vinylaffald efter udtjent brug i nyt PVC-granulat.

For at være klar tilbyder vi gulvløsninger til montering uden lim, der muliggør "rent" udtjent gulvmateriale, uden limrester, fra forbrugeren.Få mere information om vores gulvløsninger til montering uden lim

Recovinyl

Forbo Flooring Systems deltager aktivt i det europæiske Recovinyl-projekt. Projektet sigter mod at øge genanvendelsen af vinylgulve ved at øge mængden af genanvendt PVC, og øge brugen af udtjente vinylgulve. Fokus er på teknologiudvikling til genbrug, sorteringsteknologier og måder til at få indsamlet materialet på.
Få mere information om Recovinyl

Recovinyl
logo kulstofnegativt

Bliver Co2-negativ

Vores generation er den sidste, der kan bremse eller vende den aktuelle klimaudvikling. Hvis vi ikke tager drastiske skridt i dag, bliver det meget vanskeligere og dyrere at gøre det i fremtiden. Det værst tænkelige scenarie er, at klimaændringerne vil være uoprettelige. Brug af ansvarlige materialer og vedtagelse af dem kan føre til en positiv ændring.

Blandt andre aspekter stræber den cirkulære økonomimodel efter at opnå et kulstofneutralt miljø, der i sidste ende vil vende stigningen af den globale opvarmning.

Hos Forbo mener vi ikke at brug af kompensation (køb af CO [^ 2] kvoter, skove osv) er vejen frem. I stedet bør vi bestræbe os på at reducere CO [^ 2] -emissioner gennem et produkts levetid. Forbos linoleum er et godt eksempel.

Trivsel

Sunde indedørsmiljøer

Gulvbelægning er integreret i ethvert interiør. Det er allestedsnærværende fra det øjeblik, du står ud af sengen, tager et bad, spiser morgenmad, går i skole eller arbejder, slapper af, dyrker sport, spiser, danser, bliver underholdt og så videre. Gulvbelægninger giver komfort, sikkerhed, reducerer støj, skaber en barriere mod allergi og skaber en generel følelse af velvære.
Vores gulve dækker alle brugsfelter. De Banevarer og fliser, vi leverer skaber bedre miljøer: rum, der får dig til at føle dig komfortabel, sikker og tryg.

logo healthy indoors

Sundt indeklima

I dag bor mere end halvdelen af verdens befolkning, over 54%, i urbaniserede områder. I gennemsnit bruger vi omkring 80% -90% af vores tid indendørs, og den andel vil kun stige. Indendørsmiljøet og opmærksomheden på grøn arkitektur og sunde bygninger bliver mere fremtrædende. Da vores gulve er en del af det indendørs miljø, hvor mennesker bor, mødes og arbejder, er det vores mission at designe og tilbyde produkter, der bidrager på en positiv måde til den enkeltes sundhed og komfort.

• Vores gulve er garanteret fri for forbudte giftstoffer
• Vores gulve har lave til endda næsten ingen produktemissioner
• Vores produkter er fri for phthalater
• Vores portefølje tilbyder gennemprøvede løsninger mod allergener og fint støv

Et sundt indendørsmiljø starter med gulvene, som et sikkert underlag for mennesker i alle aspekter

Health Product Declaration

Forbo har været førende inden for bæredygtighed i årtier, og vi har lært, at sundhed betyder noget. Spørgsmål om sundhed og miljø kan ikke adskilles, når man diskuterer bæredygtig udvikling.
Hver enkelt produkt EPD (Environmental Product Declaration) belyser vores gulves påvirkning af både mennesker og miljøet.
Ud over den udvidede EPD er der oprettet en separat sundhedsprodukterklæring (HPD – Health Product Declaration) for yderligere at specificere vores produkters lave sundhedspåvirkning.
Disse erklæringer er ikke krævet af lovgivningen. Hos Forbo er vi dog overbeviste om, at det giver den størst mulige gennemsigtighed.
HPD'erne kan du finde her

Sportline

Alle dine sanser

Gulvbelægning spiller en vigtig rolle i interaktionen mellem menneske og indendørsmiljøer.
I forskning, udført af Forbo Flooring Systems, skabte vi en række indendørsmiljøer, hver med forskellig type gulvbelægning og målte hjerneaktiviteten. Resultatet viste tydeligt, hvordan visualitet, berøring, lugt og lyd kan aktivere vores sanser.
Det har konsekvenser for valget af gulvbelægning, der bruges til offentlige steder, kontorer, skoler, sundhedsfaciliteter, fritids- og hotelsektoren med mere. Vigtigt er gulvets designfunktioner, herunder farve- og lysreflektion, men også tekstur, berøring, emissioner, lugt og lyd.

5 sanser_for velvære

Valg af gulvbelægning kan have væsentlig betydning for menneskers trivsel

Marmoleum Fresco 3259

Design

Design er en af de vigtigste faktorer, når det kommer til at skabe en følelse af velvære. Gulvdesign udtrykker ikke kun billedet og dynamikken i et arbejds- eller boligmiljøer, men design kan også bruges til at skabe hjemlig følelse i offentlige miljøer.
Tilpasning ved hjælp af digitale trykteknikker giver os mulighed for at fremstille specielle gulvbelægningsproduktioner, hvor gulvets design, farve og størrelse kan skabes efter kundens specifikationer. På denne måde kan hvert enkelt rum tilpasses og blive et værdifuldt aspekt af indendørsmiljøet.
Gulvbelægninger har evne til at reflektere naturligt lys, som får rum til at føles åbne og lyse. For hver af vores kollektioner leverer vi både NCS-farvekoder samt lysreflektionsværdier, så designere let kan mikse og matche mellem farver og materialer.

Sikkerhed

Gulvbelægning kan få dig til at føle dig mere sikker, afhængig af sammenhængen. For eksempel skridsikker vinyl og tekstil, gulve, der er allergimærknings-godkendte, gulve, der er naturligt biostatiske eller ledende gulve til specielle højteknologiske applikationer.

Få mere at vide om vores ESD- og renrumsgulve

Surestep Original safety vinyl
Sarlon acoustic vinyl

Støj

En yderligere komfortfaktor. Uønskede og irriterende lyde er en af de mest almindelige årsager til uro og ubehag. Vi måler derfor decibelpåvirkningen for hver af vores gulvbelægningstyper. Baseret på resultaterne kan vi rådgive om den optimale gulvbelægningsløsning for at reducere støjlyde på gulvet; trinlyd og trommelyd til det rum, hvor du arbejder.
Få mere at vide om vores akustikgulve

Taktilitet og komfort

Taktilitet er en åbenlyst vigtig faktor for gulvet under dine fødder. Hvis du vælger et blødt, hårdt eller elastisk gulv, kan du føle dig komfortabel og afslappet eller aktiv og i stand til at performe. Forbos gulvportefølje tilbyder en række muligheder, lige fra lettere bevægelig trafik til tunge belastninger.

Få mere at vide om vores gulvbelægninger

Flotex Vision - føles som et tæppe

En bygnings dynamik

Sunde bygninger er i høj grad en del af bæredygtig udvikling - bæredygtig udvikling, hvor individet er i centrum.
Vores filosofi om sundt interiør kommer til udtryk i vores designfilosofi, Dynamikken i en bygning. Vi bruger det til at finde den bedst egnede gulvtype til hvert rum. Resultatet er bygninger, der er godt designet, holder længere og er lettere at tilpasse til beboerens krav. Bygninger og interiører, hvis tidløse løsninger gør hyppig renovering mindre nødvendigt, og det sparer penge og reducerer spild.

En bygnings dynamik

Vores mål

Plan for de næste 5 år

Vores bæredygtighedsprogram 2025 er baseret på Forbo Flooring Systems 'bæredygtighedsstrategi. For hvert af de syv hovedområder i kategorierne Cirkulær Økonomi og mennesker forklarer vi bæredygtighedsmålene for 2025.

sustainability program 2025
Forbo den grønne vej

Mål for cirkulær økonomi

Fremvise en CO2-negativ produktportefølje
• Opnå en betydelig reduktion af CO [^ 2] -emissionerne på stedet, inden 2025

Brug af vedvarende energi
• Benytte vedvarende elforbrug, hvor det er muligt
• Stærk reduktion af fossilt gasforbrug

At blive et selskab uden affald
• Øget genbrug/genanvendelse af produktaffald
• Opnå 100% genbrug/genanvendelse af kontoraffald

Bidrage aktivt til den cirkulære økonomi
• Øg salgsmængden i EU, der genbruges efter forbrug
• Øg genbrug af affald inden for EU
• Forøg salget af løslagt gulvmateriale, der genbruges og videresælges i EU
• Design til genbrug: øg genanvendeligheden af de solgte produkter
• Alle produkter har genanvendt indhold (foretrækker genvundet indhold)

Mål for vores samarbejdspartnere

Fremvise en CO2-negativ produktportefølje
• Opnå en betydelig reduktion af CO [^ 2] -emissionerne på stedet, inden 2025
Brug af vedvarende energi
• Benytte vedvarende elforbrug, hvor det er muligt
• Stærk reduktion af fossilt gasforbrug

At blive et selskab uden affald
• Øget genbrug/genanvendelse af produktaffald
• Opnå 100% genbrug/genanvendelse af kontoraffald

Bidrage aktivt til den cirkulære økonomi
• Øg salgsmængden i EU, der genbruges efter forbrug
• Øg genbrug af affald inden for EU
• Forøg salget af løslagt gulvmateriale, der genbruges og videresælges i EU
• Design til genbrug: øg genanvendeligheden af de solgte produkter
• Alle produkter har genanvendt indhold (genvundet indhold foretrækkes)

Bæredygtighed ansatte

Produkter

Et bæredygtigt sortiment

Fordi vi er forpligtede til at fremme bæredygtighed har Forbos sortiment nogle helt unikke bæredygtige løsninger.
For eksempel vores Marmoleum gulvbelægninger, der er CO [^ 2] neutrale, når de forlader vores fabrik uden modregning. Vores vinylgulve, der er sikre at bruge, og tilbyder gode løsningsmuligheder, klar til cirkulær økonomi. Vores tekstilgulve med et højt genanvendt indhold, især vores tæppefliser, der opnår et genbrugsindhold på 56 vægtprocent. Og sidst men ikke mindst vores koralindgangsmåttesystemer, der er lavet med Econyl-garn, fra udtjente fiskenet.
Læs mere om vores produktportefølje ved at klikke på nedenstående links.

Fast flooring logo

En imponerende loose lay sortiment

Aldrig før har vi haft så bred en vifte af løslagte produkter. Vi tilbyder løslægningsprodukter i banevare, planker og fliser.
Løslægningsprodukter sparer ikke kun tid og penge under monteringen, teknologien gør renoveringsarbejdet lettere, da brugte gulve kan fjernes uden at man står tilbage med rester af lim og gulvtæpper.

Disse løslagte produkter kan let genbruges og er derfor helt cirkulære.
Forbo tilbyder løslagte produkter i Marmoleum og vinyl og i tekstiler.
Få mere at vide om vores løslagte produkter

Marmoleum: naturlig og CO2 neutral

Marmoleum, Forbo’s linoleum brand, Marmoleum er en evergreen indenfor miljø.
Linoleummet er fremstillet af naturlige råvarer og produceret i et moderne og effektivt produktionsmiljø, der kører på grøn elektricitet, og produktionen af denne gulvbelægning er faktisk CO2 -negativ fra vugge til port.
For eksempel reducerer 10.000 m2 Marmoleum (2,5 mm) CO2 -udledningen med 400 kg i sig selv - uden køb af nogen kompensation

Læs mere om vores CO2 neutrale Marmoleum

Marmoleum Marbled Fresco
Sarlon acoustic vinyl

Vinyl: state-of-the-art performance

Vinylgulvbelægninger er en del af et alsidigt sortiment af produkter, hvis tekniske og bæredygtige egenskaber gennem årene har gennemgået en forandring.
Forbos vinylportefølje repræsenterer avanceret kvalitet fremstillet i ultramoderne og energieffektive produktionsanlæg.
Bortset fra at forbedre genanvendt eller genbrugt indhold er der gjort fremskridt i lak og farvestoffer, der er vandbårne i dag, mens produktemissioner er reduceret til næsten nul og skadelige stoffer elimineret. Vi tilbyder en kommerciel portefølje af fuldstændig phthalatfri vinyl.

Flotex: high tech tekstil

Traditionel banevare og flise tekstile gulvbelægninger er produceret af tuftet garn og afsluttet med et tekstil latex- eller bitumenunderlag. Forbos Flotex kollektioner er forskellige. De er lavet af 6,6 nylonfibre på med en uigennemtrængelig bagside, der skaber en tæt, behagelig overflade, der også er robust og elastisk. Flotex fås i banevarer, planker og fliser. De modulære løsninger giver mulighed for en høj procentdel genbrugsmateriale.
Flotex er både hygiejnisk og vaskbar og er et eksempel på den type innovation, der åbner op for nye segmenter for tekstiler. Ikke kun inden for hotel og fritidssektoren og kontorer, men også i pleje- og kurfaciliteter, skoler og offentlige bygninger. Flere oplysninger om vores Flotex.

Flotex Colour
Tessera Layout & Outline tæppefliser

Tæppefliser: designet til reuse og recycling

Tæppefliser indeholder genbrugsgarn og modificeret bitumen.
Efter vægt har vores tæppefliser det højeste genbrugsindhold i branchen. I gennemsnit stiger procentdelen af genbrugsindholdet op til 56%.
I vores gulvdesign skaber vi fliser med random mønster, så dele af gulvet, f.eks de tungt belastede områder kan udstiftes efter behov, uden at det påvirker det overordnede udseende.
Vi eksperimenterer med udtjente løsninger, især dem der indbærer at adskille flisernes tekstillag fra deres bagside.
Få mere information om vores tæppefliser.

Entré fliser: den mest effektive gulvbelægning

Velindrettede indgangsgulve tilbyder ikke kun en bæredygtig løsning i sig selv, de bidrager også til bæredygtigheden af den bygning, hvor de bruges, gennem bygningens livscyklus.
Vores indgangsmåtter kan forhindre op til 95% af snavs i at blive gået ind i bygningen. På den måde kan indgangsgulve beskytte interiørets kvalitet, forlænge brugen af et gulv og reducere rengørings- og vedligeholdelsesomkostningerne og brugen af rengøringsmidler. Vi bruger garn, der upcycled fra gamle fiskenet til en række af vores kollektioner. En ægte bæredygtig løsning.
Få mere at vide om vores indgangsmåtter .

Coral Welcome entrance system