Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

5.Genanvendelse & udtjent levetid

Genskabelse af værdi til sidst

Scroll ned og få mere at vide

GENSKABE VÆRDI TIL SIDST

Vi ønsker at skabe grundlaget for en bedre fremtid. Det betyder at bygge videre på fortidens grundlag.

For at gøre gulvbelægningen cirkulær er vi nødt til at ændre vores kollektive tankegang fra end-of-life til end-of-one-life. At skabe gulvløsninger, der har den lavest mulige miljøbelastning og er designet til at blive genbrugt og genanvendelse.

GENSKABELSE AF VÆRDI VED AFSLUTNINGEN AF BRUG

FOR AT LÆGGE FUNDAMENTET FOR EN BEDRE FREMTID

For at blive virkeligt bæredygtige, er vi nødt til at lukke kredsløbet. Det gør vi ved løbende at forbedre vores modulære tilbud, ved at finde måder at genbruge dem på, når de er udtjent, og ved at arbejde med lokale genanvendelsesordninger. Vi designer allerede gulve, der er lavet af genanvendte materialer, så dine gamle gulve kan genanvendes i dag – og i morgen. Vi vil gerne sikre, at gulvmaterialer er fuldt genanvendelige, og vi hjælper med at drive implementeringen af økonomisk levedygtige
tilbagetagelsesordninger, da ikke alle materialer kan genanvendes uendeligt. Det betyder, at du får produkter med op til 25% genanvendt materiale fra kilder som fx fiskenet og afmonterede gulve.

Start fra begyndelsen

Vores kortsigtede mål er at genbruge eller genanvende 95% eller mere af vores produktaffald.

Vores kortsigtede mål er at genbruge eller genanvende 95% eller mere af vores produktaffald.

Den femte og sidste af vores nøgleudfordringer, “Genbrug & livscyklus”, handler om at genskabe værdi i slutningen af cyklussen. Vores mål er at genbruge eller genanvende 95 % eller mere af vores produktaffald og aktivt at bidrage til, at de førende lokale genbrugsordninger verden over holder materialerne i brug.

For at sikre, at vi er i stand til at genskabe værdi i slutningen, starter vi fra begyndelsen: Vi designer produkter med cirkularitet og slutbrugere i tankerne. Vi gør vores gulvløsninger holdbare og egnede til formålet.

Hvert år udvides vores portefølje af cirkulære gulvtilbud. Løslagt montering gør det for eksempel muligt at tage brugte produkter tilbage uden forurening af lim og afretningslag, hvilket gør produkterne nemmere at genbruge eller genanvende.

Genanvendelse container

Gennemsigtighed

Håndtering af arven fra gulvindustrien

At give et nyt formål til materialer, som ellers ville blive bortskaffet, kan være udfordrende. At være klimabevidst ved at håndtere rester efter lægning og brugte gulvsystemer kan virke dyrt og svært, og er ikke altid gennemsigtigt.

Men vi skal være transparente. Ingen gulvproducent har været i stand til at indsamle og genbruge gulvrester i den skala, der er behov for. Vi er nødt til at håndtere arven fra gulvindustrien, som desværre ikke var designet til cirkularitet dengang. Dette er en hindring, vi skal overvinde, før vi kan tage alt tilbage og genbruge alt, hvad vi producerer.

Briller | bud-helisson-465328-unsplash

Hvordan vi håndterer vores affald

Genanvendelse er ikke altid en mulighed

HVORDAN VI HÅNDTERER VORES AFFALD

Genbrug er ikke altid en mulighed

Vi forsøger ikke at genbruge alt gulvaffald i vores egne produkter. Det lyder måske mærkeligt, men nogle gange kan vi det simpelthen ikke lade sig gøre endnu, og nogle gange er det endda uansvarligt at gøre det.

Der er mange måder, som vi i øjeblikket håndterer rester på:

✔ Samarbejde med råvareleverandører til centraliseret genanvendelse. For eksempel undersøges kemisk genbrug til vinyl.

✔ Brug af materialer i vores egen produktion, såsom post-forbruger linoleum, vinylskrot mm.

✔ Samarbejde med kunder om at forlænge gulvlevetiden eller renovere de eksisterende gulve

✔ Samarbejde med eksterne parterne om løsninger. For eksempel: noget linoleumsaffald bruges som fyldstof i cementindustrien.

✔ Samarbejde med affaldsvirksomheder, for eksempel ved at forske i biologisk nedbrydning eller på anden måde udvinde så meget energi som muligt gennem forbrænding.

Snoede veje gennem skoven | Photo by Clay Banks, courtesy of Unsplash.com

Our challenges

Vi har ikke alle løsninger på plads endnu

Vi tager hensyn til lokale forhold

Materialesammensætning begrænser genanvendelse

Brancheinitiativer og samarbejder

"Back to the floor"

Opsætning af lokale genanvendelsessystemer

Indtil gulvbelægning kan blive fuldt cirkulært på globalt plan, er vi begyndt at udvikle løsninger på regional skala ved aktivt at tilbyde tilbagetagelsesprogrammer for monteringssaffald i tilfælde, hvor dette er den mest bæredygtige mulighed, under hensyntagen til CO2-aftrykket fra den nødvendige logistik. På denne måde kan vi omgå nuværende begrænsninger og komme videre som forberedelse til i morgen.

"Back to the Floor" systemer kører i øjeblikket allerede i Sverige, Frankrig, Holland, Storbritannien og USA.

Logo back to the floor system

I 2021 har vi indsamlet og genanvendt:

  • 40

    tons

  • 317

    tons vinyl

  • 7

    tons tekstil

How we deal with building challenges