Vælg land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

3. Produktion & distribution

Klimapositiv og affaldsfri produktion

Scroll ned og få mere at vide

For mange gulve har et CO2-aftryk

Vi bestræber os på at fremstille gulve uden at efterlade spor

Theme 3 intro image

CO2-NEUTRAL PRODUKTION UDEN AFFALD

CO2-neutral og produktion uden affald

Vi fokuserer på at skabe produkter, der kommer med en produktionscyklus uden affald og er lavet med 25% eller mere genanvendt indhold. Produkter, der er så grønne som muligt fra design til montering og produceres ved hjælp af 100% grøn elektricitet, hvor det er tilgængeligt.

77% mindre CO2-udledning

Ingen greenwashing

Naturlige råvarer

Løsninger klar til cirkularitet

At producere linoleum

Assendelft (NL) og Kirkaldy (UK)

I Assendelft (NL) laver vi linoleumsgulv, Bulletin Board og inventarlinoleum til møbler. Vores fabrik i Kirkcaldy laver linoleumsgulve som fx Marmoleum Modular.

Marmoleum, vores linoleumsbrand, er en ægte miljøvenlig klassiker. Fremstillet af naturlige råmaterialer og produceret i et moderne og effektivt produktionsmiljø, der kører på grøn elektricitet, er produktionen af denne gulvbelægning faktisk klimapositiv fra “cradle to gate”.

På vores linoleumsfabrikker genbruges langt størstedelen af linoleumsaffaldet i Marmoleum gulvprodukter. Andre værdifulde restprodukter, såsom rester af jute eller møbellinoleum, tilbydes til parter, der opgraderer dem til meget værdifulde eller socialt ansvarlige produkter. Monteringsrester opsamles også, og tilføres genbrugssystemet på vores fabrikker, hvilket bidrager til 43% genanvendt indhold i Marmoleum.

Linoleum trimning bæredygtig 590x884

At producere vinyl

Coevorden (NL), Reims (FR) og Giubiasco (CH)

Vores vinyl fremstilles i ultramoderne og energieffektive produktionsanlæg. I Coevorden laver vi vinyl til anvendelse i bolig og erhverv. Forbo Sarlino i Reims udvikler og producerer akustiske projektvinyl- og nålefiltgulvbelægninger. Vores fabrik i Giubiasco er specialiseret i produktion af homogene ESD vinylfliser, og er en førende verdensomspændende leverandør af ESD gulvbelægninger.

Vinylgulvbelægninger er en del af et alsidigt sortiment af produkter, hvis tekniske og bæredygtige egenskaber gennem årene har undergået en metamorfose. Udover at udvikle mange cirkulære produkter, handler det for os om at forbedre genanvendt og genbrugt indhold, at have avancerede finishprodukter og farvestoffer, som i dag er vandbårne, og at reducere produktemissionerne og skadelige stoffer til næsten nul. Vi tilbyder en kommerciel portefølje af fuldt ftalatfri vinyl.

vinyl bæredygtigt 590x886

Coral indgangsmåttesystemer

Krommenie (NL)

Forbo Flooring Coral i Krommenie er fabrikken, hvor vi producerer vores Coral indgangsmåtter. Veldesignede entrégulve tilbyder ikke kun en bæredygtig løsning i sig selv, de bidrager også til bæredygtigheden af den bygning, hvori de bruges, gennem hele bygningens livscyklus.

Vores indgangssystemer kan forhindre, at op til 95 % af al snavs trænger ind i bygningen. På denne måde kan indgangsmåttesystemer beskytte kvaliteten af et interiør, forlænge brugen af et gulv og skære ned på rengørings- og vedligeholdelsesomkostninger og brugen af rengøringsmidler. Vi bruger garn, der er upcyclet fra gamle fiskenet til en lang række af vores Coral kollektioner. Den primære bagside af vores Coral Welcome produkter er lavet af genbrugte PET-flasker.

Fiskenet coral bæredygtigt 590x886

Tessera tæppefliser

Bamber Bridge (UK)

æppefliser, Tessera, er produceret i Bamber Bridge. Med avancerede infinity-maskiner er vi i stand til at udvikle og producere specialiserede tæppefliser, som ikke er nemme at lave. Med et minimumsindhold af genanvendt vægt på 60% er vores Tessera fliser blandt de tæppefliseprodukter med det højeste genanvendt indhold i branchen. Nogle af vores sortimenter, for eksempel Create Space 1, har endda et genanvendt indhold på 75% vægt.

Når vi designer, udvikler vi “random-lay” fliser(ikke retningsbestemte fliser), så de dele af gulvet, der er udsat for meget trafik, kan udskiftes uden at det påvirker det overordnede design af gulvet. Vi eksperimenterer også med end-of-life løsninger, især dem, der involverer at adskille flisernes tekstillag fra deres bagside.

Teressa tæppefliser bæredygtigt 590x886

Flotex

Ripley (UK) og Chateau Renault (FR)

På vores fabrik i Ripley producerer vi Flotex banevare og fliser. I 2001 eliminerede vi næsten fuldstændig vores brug af affaldsdeponering ved at installere det første genanvdendelsesanlæg af sin art til at omdanne produktionsaffald til materiale til brug på bagsiden af tæppefliserne. I dag behandler dette anlæg næsten 50 tons affald om ugen.

På vores fabrik i Chateau Renault producerer vi vores Flotex design og specialdesignede gulvkollektioner. Vores fabrik i Chateau Renault har to digitale printere, som printer skræddersyede designs på hvide Flotex banevarer.

Flotex flowerbed_digitalt print

Sådan møder vi udfordringerne i byggeriet