Välj ditt land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Industri – Biovetenskap

Renrumsgolv

Colorex EC

Renrumsgolv

I renrumsmiijöer enligt ISO-standard inom läkemedels-, biovetenskaps- och tillverkningsindustrin, kan luftburna partiklar utgöra en stor föroreningskälla. De kan inte bara orsaka försämrad avkastning, partiklarna kan också orsaka korrosion och produktskada. ISO-standarder och cGMP-föreskrifter för luftrenhet kräver att överensstämmelse visas genom uppvisande av konsekventa resultat, som kan verifieras regelbundet.

På grund av dessa krav rekommenderar vi våra kollektioner Colorex och Sphera SD/EC. Lämpliga produkter är Colorex SD, Colorex EC, Colorex Plus EC, Sphera SD och Sphera EC.

Sphera EC 450036 i farmaceutiska laboratorier
Sphera SD 550000 550049

Sphera SD | EC – rulle

Sphera SD | EC är vår homogena vinylgolvskollektion på rulle med ledande egenskaper. Kollektionen är speciellt utformad för avledning av elektrostatiska urladdningar och hantering av partiklar i mycket känsliga miljöer.

Sphera SD | EC finns som både SD och EC Performance och har de bästa hygieniska egenskaperna och permanent ESD-kontroll.
Gå till Sphera-kollektionen

Colorex – plattor

Idealiskt för renrum
Colorex uppfyller de strängaste kraven avseende partikelavgivning, vilket bidrar till att minska risken för kontaminering. Efter ett omfattande testningsprogram har dess lämplighet i renrumstillämpningar enligt ISO-standard certifierats av det kända Fraunhofer IPA-institutet i Tyskland.
Gå till Colorex-kollektionen

Colorex
Fraunhofer

Colorex-certifiering

Certifieringen av Colorex som lämpligt för renrum innefattar faktiskt två oberoende kvalificeringar:

CSM-kvalificeringen, som definierar Colorex EC:s lämplighet för en viss renrumsklass, baserad på partikel- och gasavgivning. Detta är den viktigaste kvalificeringen för farmaceutiska renrum.

Certifieringen TESTED DEVICE, där verkan av kemisk och biologisk påfrestning på Colorex EC har bedömts, liksom dess dekontamineringskapacitet. Denna testserie kommer typiskt att användas inom läkemedelsindustrin, för biovetenskapstillämpningar samt inom hälso- och sjukvård i allmänhet.

CSM står för Cleanroom Suitable Materials, material lämpliga för renrum. CSM är en branschsammanslutning som initierades av Fraunhofer IPA-institutet 2003. Sammanslutningen CSM utvecklar testningsmetoder baserade på internationella standarder för att bedöma och validera renrumslämpligheten hos allt som används eller förs in i renrumsmiljö. Idag ingår ett 30-tal ledande namn inom smittskyddsindustrin världen över i sammanslutningen. Forbo Flooring Systems gick med i CSM 2009.

Kvalificeringshöjdpunkterna för Colorex EC är:

● Testning avseende avgivning av luftburna partiklar samt lämplighet för renrum (ISO 14644-1)
● Gasavgivningsanalys och -klassificering (ISO 14644-8)
● Adhesion av mikroorganismer
● Utvärdering av mikrobiell metabolisk potential (ISO 846)
● Kemikaliebeständighet (ISO 2812-1)
● Klassificering av rengörbarhet (VDI-riktlinje 2083 Pat 4)
● cGMP-klassificering som överensstämmer med klass A

Använda produkter:

 • Colorex SD 150204 montblanc semicon

  Colorex SD

  Avleder elektrostatisk laddning

  Colorex SD

  Colorex SD är en homogen golvbeläggning i form av plattor, vilken avleder elektrostatisk laddning och har permanenta ESD-egenskaper. Den täta, elektriskt ledande ådringen avleder effektivt elektrostatisk laddning till jord. Colorex SD-plattor klarar de mest krävande förhållanden och är en perfekt lösning för mycket känsliga områden, som renrum, liksom för krävande produktionsanläggningar inom elektronik, biovetenskap och tillverkningsindustri.

 • Colorex EC

  Colorex EC

  Elektriskt ledande

  Colorex EC

  Colorex EC är en golvbeläggning i form av plattor, vilken är elektriskt ledande och har permanenta ESD-egenskaper. Elektrostatisk laddning förs effektivt genom golvet till jord genom den täta, elektriskt ledande ådringen. Colorex EC-plattor klarar de mest krävande förhållanden och är en lämplig lösning för mycket känsliga områden, som renrum, liksom för krävande produktionsanläggningar inom elektronik, biovetenskap och tillverkningsindustri.

 • Colorex Plus Quartz

  Colorex Plus

  Limfritt

  Colorex Plus

  Colorex Plus är ett högpresterande golvbeläggningssystem bestående av limfria plattor, för alla användningsområden där stilleståndstid eller kostsam förberedelse av undergolv är ett problem. Colorex Plus kan läggas utan att verksamheten avbryts och kan användas omedelbart efter läggning, även av gaffeltruckar. Colorex Plus finns som elektriskt ledande alternativ (EC), ett grundalternativ och ett stegsäkert alternativ (R10).

 • Sphera SD-550000 vit | SD 550049 gulgrön

  Sphera SD

  Avleder elektrostatisk laddning

  Sphera SD

  Sphera SD är en homogen vinylgolvbeläggning som avleder elektrostatisk laddning. För att säkerställa konsekvent, tillförlitlig prestanda har elektriskt avledande flingor tillsatts. Den rena, sabbiapräglade strukturen ger en matt yta som är lätt att rengöra.

 • Sphera EC 450000 vit

  Sphera EC

  Elektriskt ledande

  Sphera EC

  Sphera EC är ett homogent vinylgolv som är elektriskt ledande. För att säkerställa konsekvent, tillförlitlig prestanda har kimröksflingor tillsatts. Flingorna ger ett marmorerat mönster som ger mjukare utseende och en autentisk look. De 13 kulörerna har en lättrengjord, matt yta, tack vare den rena, sabbiapräglade strukturen.

 • Marmoleum Ohmex Heinz Nixdorf Museumforum

  Marmoleum Ohmex

  Skydda din utrustning

  Marmoleum Ohmex

  Marmoleum Ohmex är ett linoleumgolv som uppfyller högre krav i fråga om elektrisk ledningsförmåga. Golvets elektriska resistans har förbättrats till < 1-108 Ω (enligt EN1081).

  Därmed skyddas både användare och utrustning som är känslig för statisk elektricitet, som datorer och andra elektroniska enheter.