Välj ditt land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Industri – Elektronikindustri

Golv som avleder elektrostatisk laddning

Colorex SD 150201 EC 250201 Everest

Golv för elektronikindustri

Att minska genereringen av elektrostatisk laddning är huvudsyftet med kontrollåtgärder i ESD-skyddade områden (EPA). Inom områden för exempelvis elektronikmontering, mekatronik och datacenter spelar rätt golvbeläggning en avgörande roll. Det avleder inte bara elektrostatisk laddning från personal och utrustning, utan minskar också genereringen av laddning där den uppstår – vid gränssnittet mellan skosulorna och golvet.

För det här segmentet rekommenderar vi våra kollektioner Colorex och Sphera SD | EC för kontroll av elektrostatisk laddning. Det finns elektriskt ledande alternativ och alternativ som avleder elektrostatisk laddning, samt en Plus-kollektion, som är idealisk där stilleståndstid eller reparation av undergolv är ett problem.

Colorex SD | EC
Colorex

Colorex – plattor

Skyddar teknisk utrustning
Colorex är ett avancerat tekniskt golvsystem, speciellt utformat för att kontrollera elektrostatisk urladdning inom känsliga områden, som elektronikindustrin.

Colorex kan användas i många tillämpningar. Det kan läggas genom att fästas helt direkt på ett undergolv, eller bindas till en upphöjd åtkomstgolvpanel. Det kan också läggas som en del av ett lösläggningssystem av plattor.

Colorex finns med tre nivåer av elektrisk ledningsförmåga – High performance, Performance och Standard. Den stegsäkra lösläggningsvarianten (R11 Plus) kompletterar det omfattande utbudet av tekniskt avancerade Colorex-lösningar.
Gå till Colorex-kollektionen

Sphera SD | EC – rulle

Sphera SD | EC är vår homogena vinylgolvskollektion på rulle med ledande egenskaper. Kollektionen är speciellt utformad för avledning av elektrostatiska urladdningar och hantering av partiklar i mycket känsliga miljöer.

Sphera SD | EC finns som både SD och EC Performance och erbjuder permanent ESD-kontroll.
Gå till Sphera-kollektionen

Sphera_EC 450007 Grey Sky
Marmoleum Ohmex

Marmoleum Ohmex

Marmoleum Ohmex är ett linoleumgolv som uppfyller högre krav i fråga om elektrisk ledningsförmåga. Golvets elektriska resistans har förbättrats till < 1–108 Ω (enligt EN1081).

Därmed skyddas både användare och utrustning som är känslig för statisk elektricitet, som datorer och andra elektroniska enheter.
Gå till Marmoleum Ohmex-kollektionen

Använda produkter:

 • Colorex SD 150204 montblanc semicon

  Colorex SD

  Avleder elektrostatisk laddning

  Colorex SD

  Colorex SD är en homogen golvbeläggning i form av plattor, vilken avleder elektrostatisk laddning och har permanenta ESD-egenskaper. Den täta, elektriskt ledande ådringen avleder effektivt elektrostatisk laddning till jord. Colorex SD-plattor klarar de mest krävande förhållanden och är en perfekt lösning för mycket känsliga områden, som renrum, liksom för krävande produktionsanläggningar inom elektronik, biovetenskap och tillverkningsindustri.

 • Colorex EC

  Colorex EC

  Elektriskt ledande

  Colorex EC

  Colorex EC är en golvbeläggning i form av plattor, vilken är elektriskt ledande och har permanenta ESD-egenskaper. Elektrostatisk laddning förs effektivt genom golvet till jord genom den täta, elektriskt ledande ådringen. Colorex EC-plattor klarar de mest krävande förhållanden och är en lämplig lösning för mycket känsliga områden, som renrum, liksom för krävande produktionsanläggningar inom elektronik, biovetenskap och tillverkningsindustri.

 • Colorex Plus Quartz

  Colorex Plus

  Limfritt

  Colorex Plus

  Colorex Plus är ett högpresterande golvbeläggningssystem bestående av limfria plattor, för alla användningsområden där stilleståndstid eller kostsam förberedelse av undergolv är ett problem. Colorex Plus kan läggas utan att verksamheten avbryts och kan användas omedelbart efter läggning, även av gaffeltruckar. Colorex Plus finns som elektriskt ledande alternativ (EC), ett grundalternativ och ett stegsäkert alternativ (R10).

 • Sphera SD-550000 vit | SD 550049 gulgrön

  Sphera SD

  Avleder elektrostatisk laddning

  Sphera SD

  Sphera SD är en homogen vinylgolvbeläggning som avleder elektrostatisk laddning. För att säkerställa konsekvent, tillförlitlig prestanda har elektriskt avledande flingor tillsatts. Den rena, sabbiapräglade strukturen ger en matt yta som är lätt att rengöra.

 • Sphera EC 450000 vit

  Sphera EC

  Elektriskt ledande

  Sphera EC

  Sphera EC är ett homogent vinylgolv som är elektriskt ledande. För att säkerställa konsekvent, tillförlitlig prestanda har kimröksflingor tillsatts. Flingorna ger ett marmorerat mönster som ger mjukare utseende och en autentisk look. De 13 kulörerna har en lättrengjord, matt yta, tack vare den rena, sabbiapräglade strukturen.

 • Marmoleum Ohmex Heinz Nixdorf Museumforum

  Marmoleum Ohmex

  Skydda din utrustning

  Marmoleum Ohmex

  Marmoleum Ohmex är ett linoleumgolv som uppfyller högre krav i fråga om elektrisk ledningsförmåga. Golvets elektriska resistans har förbättrats till < 1-108 Ω (enligt EN1081).

  Därmed skyddas både användare och utrustning som är känslig för statisk elektricitet, som datorer och andra elektroniska enheter.