Välj ditt land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Marmoleum – Skapat av naturen

Vägen till en koldioxidneutral byggnad är tillverkad av naturliga råvaror, inte plast. Vårt linoleumvarumärke, Marmoleum, bidrar till en hälsosam och hållbar inomhusmiljö.

Hemtrevligt och hållbart på kontoret

Marmoleum är ett naturligt golv känt för hållbarhet, slitstyrka, hög kvalitet och innovativ design – ett perfekt golv för kontorsmiljöer.

Avinode Groups prisnominerade Göteborgskontor med mönsterläggning av Forbo Marmoleum rullvara

Följ vår väg

Tiderna förändras...

... och, som vi alla vet, inte alltid på ett bra sätt. För idag måste vi tänka mer på morgondagen än vad vi gjorde i går. Vi är skyldiga det till såväl vår egen generation som framtida. Vi måste fundera på vad vi äter, hur vi reser, hur vi semestrar, arbetar och tänker eller med andra ord: Vi måste förändra vårt sätt att leva.

Under de senaste 125 åren har vi varit på en inspirerande Marmoleum-väg. Med toppar och dalar och de mest fantastiska färgerna och texturerna. En CO₂-neutral väg genom miljontals byggnader över hela jorden. En väg som fortfarande utvecklas, för den har ännu inte nått den där helt hållbara framtiden. Därför bjuder vi in dig att gå med oss... Välj medvetet...

Välj Marmoleum.


Så arbetar Forbo med miljö & hållbarhet

Marmoleum på kontoret

Lita på linoleum

De kulörer och material du väljer till kontorsinredningen bör spegla såväl företagets profil som den stämning du vill förmedla till kontorets personal och besökare. Det finns bara en chans att ge ett gott första intryck hos era potentiella kunder. Med ett vackert, tidlöst, färgsprakande, naturligt och hållbart linoleumgolv från Forbo är det bara fantasin som sätter gränser för er möjlighet att skapa en "wow-känsla".

✔ Naturliga råvaror
✔ Ftalatfri
✔ PVC-fri
✔ Allergigodkänd
✔ Lågutsläppande
✔ Stegljudsdämpande
✔ CO₂-neutral (cradle-to-gate)

Forbo inom kontorssegmentet

Närbild av golvet på Avinode Groups prisnominerade Göteborgskontor med mönsterläggning av Forbo Marmoleum rullvara

Enkelt att städa

"Vid flera tillfällen råkar vi på åsikter om att linoleum är svårstädat och att man istället vill välja plastmatta. Många beställare har ofta inte den kunskap om material som vi har. Då är det viktigt att vi som arkitekter tar oss tid och förklarar, som i det här fallet, att dagens linoleumgolv städas på samma sätt som plastgolv.

Om man jämför linoleum med plastmatta är plastmatta förstås bästa valet i våtrum, duschar med golvbrunn etc. men i övriga utrymmen där man står mellan valet plast eller linoleum vinner linoleum klasserna Skötsel, Miljö, Ekonomi, Design och Funktion."


– Catharina Charlez, Arkitekt Norconsult Göteborg

Catharina Charlez, Arkitekt, Norconsult Göteborg

Hållbarhet & hälsa

Förbättra världen – börja med golvet

Sverige ska vara klimatneutralt år 2045 med netto noll utsläpp av växthusgaser. Boverkets kommande regler är en del i denna strävan där byggmaterial i alla nya hus ska klimatdeklareras i tillverknings- och installationsfasen som utsläpp av koldioxid (A1–A5).

Marmoleum är ett CO₂-neutralt golv tillverkat golv (A1–A3) med många fördelar som lång livslängd, god design och städbarhet – egenskaper som tål att jämföras med andra alternativ. Gällande klimatpåverkan, enligt Boverkets kommande regler, finns ingen likvärdig produkt inom kategorin halvhårda golv.

Marmoleum tillverkas av naturliga, förnybara och återvunna råvaror som linolja, tallolja, trämjöl, kalksten, jute och naturliga färgämnen. Tillverkning sker i moderna fabriker inom EU. Produktionen har hög återvinningsgrad av spillprodukter och drivs av förnyelsebar, grön el.

Genom att använda hållbara material i ditt hem, kontor, skola, tåg, sjukhus eller butik bidrar du också till ett bättre klimat.

Svanen

Inspiration

... Varför vänta?

Med vårt smidiga och kostnadsfria onlineverktyg Floorplanner kan du visualisera våra golv i din miljö på några sekunder.

1. Ta ett kort (eller välj ett befintligt)
2. Ladda upp
3. Välj golv

Till Floorplanner

Hitta ditt Marmoleumgolv

Vad väljer du?

 • Marmoleum Real 3272

  Marmoleum Marbled

  Definierar naturliga ytor

  Definierar naturliga ytor

  Upptäck den naturliga skönheten hos ett CO2-neutralt golv (cradle-to-gate). Vårt nya Marmoleum Marbled-golv utökar det klassiska marmormönstret med 5 intressanta organiska strukturer i flera olika färger. Blandningen av färger ger en mångsidig golvdesign som kan kombineras perfekt med andra ytor som trä och sten. Läs mer om vår Marbled-serie Real, Fresco, Vivace, Splash och Terra.

 • Marmoleum Cocoa 3584-3581-3370

  Marmoleum Solid

  Definierar rena ytor

  Definierar rena ytor

  Låt oss presentera linoleumets rena natur. Vi presenterar stolt vår förnyade Marmoleum Solid-kollektion som kombinerar attraktiva, moderna golvmönster med överlägsen mångsidighet och innovation.

 • Marmoleum Striato Colour 5244 & 5246 detail3 table

  Marmoleum Linear

  Definierar rummet

  Definierar rummet

  Den helt naturliga Marmoleum Striato-kollektionen består av linjära mönster i moderna neutrala toner. Den naturliga känslan i Striato textura och Striato original skapar en levande och ombonad känsla. De präglade mönstren i Striato textura skapar ett mer livfullt golv som leker med skuggor och ljus.

 • Marmoleum Modular Marble t3216 t3136 t3053

  Marmoleum Modular

  Skapa ditt eget golv!

  Skapa ditt eget golv!

  Vår nya Marmoleum Modular-kollektion erbjuder ekologiskt hållbara linoleumplattor i olika storlekar och mönster som gör att du kan skapa fantastiska golvmönster. Plattorna är skapade kring bilder av trä, betong, sten och marmor och kan användas såväl enskilt som för att mixa och matcha, och oavsett leverera ett vackert och hållbart golv. Upptäck de ändlösa möjligheterna hos Marmoleum Modular!

 • Spinneriet Hall Forbo Marmoleum Click 333355 Rosemary Green & 333724 Orbit

  Marmoleum Click

  Kul att designa, enkelt att lägga.

  Kul att designa, enkelt att lägga.

  Marmoleum Click finns i hela 23 kulörer, från dämpade neutrala till starka livfulla färgtoner.

  Det gör det möjligt för dig att skapa inbjudande personliga ytor som är unika för just ditt hem och din livsstil. Varje Marmoleum Click-panel är tillverkad av HDF (High Density Fibreboard) med en ljudabsorberande korkbotten och 2,5 mm tjock Marmoleum på ovansidan.

 • Marmoleum Solid

  Marmoleum Tailor made

  Skräddarsydd Marmoleum

  Skräddarsydd Marmoleum

  Med Marmoleum kan du skapa de mest förfinade golvmönster du kan tänka dig. Vår precisa Aquajet-skärteknik möjliggör detaljerade teckningar, perfekt för dig som vill skapa din egen identitet i golvet; en logotyp, en text eller varför inte ett konstverk? Eller välj en skräddarsydd lasergravyr, som gör att din alldeles egen design kan skäras in i linoleumet med laser.

Vill du veta mer?