Välj ditt land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

FAQ net fit installation Linoleum


Är det svårt att installera Net fit? Behövs någon specifik kunskap?

Om du gör en Net fit-installation för första gången är det bra att ta en titt på installationsanvisningarna och videon. När du väl har erfarenhet är det inte svårt att installera Marmoleum med Net fit tekniken. Faktum är att det finns färre faktorer som kan orsaka problem än med en trådförslutning.
Forbo har instruktionsvideor online som förklarar steg för steg hur man gör en Marmoleum Net Fit-installation. Kontakta Forbo teknisk service för råd.

Vilka verktyg/utrustning behövs för att installera Marmoleum Net fit?

De vanliga golvmonteringsverktygen kommer i grunden att fungera som kantskärare, nedfällare, mattkniv med rak och krokblad, handvält eller linoleumhammare. För att göra en Net fit installation enklare och snyggare rekommenderas dock användning av Wolf kantskärare och nedfällare.

Hur brett ska man skära sömmarna mellan våderna?

Ta gärna en titt på vår monteringsanvisning. Det är viktigt att det inte finns någon spänning mellan mattvåderna. När du har skurit skarven ska kanten falla ner utan att man måste pressa ned den. Om du måste trycka ner den skapar du spänningar som kan orsaka kantresning.

Marmoleum sheet installation guidelines

Är det dyrare att installera Net fit?

Nej, tvärtom. En Marmoleum Net Fit-installation är i de flesta fall billigare än en trådförsluten installation genom att spara tid och material eftersom ingen smälttråd behövs.

Är Net fit skarvar mer synliga än trådförslutna skarvar?

Nej, tvärtom. I de flesta fall är en korrekt installerad Net fit skarv mindre synlig än en trådförsluten skarv. Skarvarnas synlighet varierar i allmänhet också beroende på struktur och färg. Det bästa sättet att se den visuella effekten är att syna golvet på ca 3 meters avstånd.

Tar en installation med net fit längre tid jämfört med en installation med trådförslutna skarvar?

Nej, installation av Net fit kräver färre steg vilket sparar tid. En Net fit-installation är klar efter att golvet har limmats in, medan du med en trådförslutning måste invänta torktid på limmet, spårfräsning och trådförslutningen.

Varför är en installation med Net fit mer hälsosam?

Installatören har mindre knäarbete eftersom några få steg som han normalt behöver göra inte längre behövs, som: fräsning, trådförslutningen och renskärningen i två steg.

Finns det några miljömässiga fördelar genom installation med Net fit?

Ja, det behövs färre verktyg och därmed energi för installationen. För varje projekt på 6000 kvm sparar en installatör 20 kg CO2, vilket motsvarar vad ett träd tar upp på ett år.

Är Net fit sömmar hygieniska?

Tack vare kvaliteten på lim utvecklade för Marmoleum som t.ex. Eurocol 614, tål en skarv våta rengöringsmetoder vid korret installation.

Är en Net fit sömmar vattentåliga?

Tack vare kvaliteten på lim utvecklade för Marmoleum som t.ex. Eurocol 614, tål en skarv våta rengöringsmetoder vid korret installation.

Hur städar man Net fit installerad Marmoleum?

Marmoleum installerad med Net fit städas och underhålls på samma sätt som trådförslutna fogar.

Behöver jag ett specifikt undergolv för net fit installation?

Nej, egentligen inte. Men ytan måste vara tillräckligt fast och jämnt sugande, exempelvis avjämningsmassa. Utförarande lämpar sig inte på ytsvaga underlag.

Kan jag göra en Net fit installation med Marmoleum decibel eller Marmoleum acoustic?

Ja, trots att det är ett lite mjukare golv så går det bra att intstallera net fit.