Välj ditt land

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Christian

”Jag älskar den utmanande miljön i golvindustrin och möjligheten att arbeta med entusiastiska kollegor såväl som att arbeta tätt ihop med våra kunder.”

Christian, projektsäljare

Christian arbetar som Projektsäljare för region Väst
och började på Forbo Flooring Systems 1987.

Berätta om ett av dina projekt
Mitt arbete innefattar många olika projekt, varav ett av de som jag arbetar med just nu är en skola söder om Göteborg. Det är kanske inte det största projektet, men det är väldigt intressant då det är helt fokuserat på hållbarhet och miljöfrågor. Projektet har högt ställda miljökrav gällande byggnadsmaterial och energiförbrukning. I Sverige går trenden starkt mot miljöklassade lågenergibyggnader. 4000 m² Marmoleum Decibel kommer att läggas i detta projekt.

Hur har din karriär på Forbo utvecklats?
Jag började på Forbos kundtjänst i slutet av 80-talet. Jag ansökte till en tjänst som kallades ”future sales representative”, vilket visade sig vara en anställning på kundtjänsten. Efter mina första år på avdelningen hade jag fått möjligheten att arbeta inom marknadsföring, export av parkettgolv, samt vara säljare i butiken i vår depå. Under tidigt 00-tal fick jag chansen att byta till min nuvarande tjänst som projektsäljare. För mig har det varit väldigt värdefullt att ha fått arbeta inom olika delar av företaget – där den gemensamma nämnaren har varit nära kundkontakt.

Vad är det bästa med ditt arbete?
Att göra business och säljprocessen. De olika typer av beslutsfattare som jag får möta för att göra en affär är utmanande och skapar motivation till att arbeta. Mina huvudkunder är arkitekter, fastighetsägare, golvläggare, kommuner och landsting. Trots min långa karriär inom golvbranschen lär jag mig nya saker varje dag. Inom projektförsäljning finns det inga enkla svar, utan jag måste alltid hitta de rätta vägarna för varje säljprocess.

Vilket är ditt nästa mål?
Jag älskar mitt nuvarande jobb. Denna fråga dök upp under mitt senaste utvecklingssamtal och då svarade jag att jag tycker att min nuvarande position är mycket motiverande. Vi har en tävlingsinriktad men ändå kollegial atmosfär i vårt säljteam och jag lär mig nya saker varje dag. Att vinna nästa projekt är alltid ett mål för mig.

Hur skulle du beskriva Forbos kultur?
Jag skulle vilja säga att vår kultur definieras av kunniga, professionella, hårt arbetande och ambitiösa medarbetare. Företaget har en atmosfär som känns omhändertagande och inspirerande att arbeta inom.

... Och slutligen, har du några dolda talanger?
Att vara 52 år gammal och att älska att tävla gör att jag inte har några dolda talanger. De talanger som jag har får jag hoppas att jag har visat vid det här laget. Men, även om den inte är helt dold, har jag en någorlunda talang för sporter som innefattar en boll. Jag spelade bland annat fotboll på elitnivå för IFK Göteborg i min ungdom.