Zvoľte svoju krajinu

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Transparent-nosť na každom kroku

LCA, EPD a HPD

Preskúmajte nižšie

informácie overené treťou stranou

100% transparentnosť pre našich zákazníkov

Transparentnosť je zásadná pre dosiahnutie udržateľnosti. Transparentnosť vyžaduje, aby spoločnosti zdieľali informácie o obsahu svojich produktov, o tom, ako sú vyrobené, a o dopade, ktorý môžu mať na životné prostredie, užívateľov a komunitu. Už v roku 1996 začala spoločnosť Forbo Flooring Systems fungovať s Leiden University v Holandsku, aby sme vytvorili transparentný prehľad o všetkých možných dopadoch našich linoleových produktov.

Dnes ponúkame informácie o dopade pre každý produkt Forbo prostredníctvom hodnotenia životného cyklu a vyhlásenia o environmentálnych produktoch, ktoré sú nezávisle revidované.

LCA je miesto, kde to všetko začína

Hodnotenie životného cyklu používame na identifikáciu a neustále zlepšovanie našej udržateľnosti.

Posúdenie životného cyklu je komplexný systém pre meranie environmentálnych dopadov životnosti produktu. Meranie je štandardizované a rovnaké pre všetky typy produktov. Zatiaľ čo hranice systému, kvalita dát a váhové faktory hrajú úlohu v celkovom hodnotení, sú naše LCA akceptované, akonáhle boli overené nezávislou treťou stranou .

Dáta zhromaždené pre LCA počas inventarizačnej analýzy sa riadia sadou pravidiel pre kategóriu produktov (PCR). Tie stanovujú, aké dáta by mali byť zhromažďované a ako, ktoré výpočty by mali byť vykonané, aby sa získal dôkaz o vplyve na klímu, a ako by mali byť tieto informácie prezentované.
Vstupy a výstupy zahrnuté do posudzovaných procesov sú kombinované, aby ukázali potenciál produktu poškodzovať životné prostredie.

LCA je miesto, kde to všetko začína
LCA procesné prvky

Kvantitatívne údaje o životnom prostredí

EPD poskytuje rámec na meranie ekologickej stopy budovy.

Kým LCA sú vytvárané pre kategórie produktov, environmentálne deklarácie produktu (EPD) idú ešte o krok ďalej tým, že stanovuje LCA pre jeden konkrétny produkt. EPD je akreditované prevádzkovateľom programu podľa ISO 14025 a EN 15804 a je nezávisle overené treťou stranou. Naša EPD sú overené UL Environment.

EPD môžu byť použité zúčastnenými stranami v dodávateľskom reťazci na porovnanie environmentálnych kritérií produktov a prijímanie informovaných a udržateľných rozhodnutí.

Forbo Flooring Systems ponúka kompletné vyhlásenie o ekologickom produkte pre každý produkt.

Prejdite do nášho centra pre sťahovanie dokumentov EPD
Environmental Product Declaration_Sphera Energetic

Zdravé prostredie začína pri podlahe

Pretože naše podlahy sú súčasťou vnútorného prostredia, v ktorom ľudia žijú, stretávajú sa a pracujú, je naším poslaním navrhovať a ponúkať produkty, ktoré prispievajú pozitívnym spôsobom k zdraviu a pohodliu jednotlivca.

Vyhlásenie o zdravom produkte

Problémy zdravia a životného prostredia nemožno oddeľovať, keď diskutujeme o udržateľnom rozvoji. Preto veríme, že prvok ľudského zdravia a ekológie by mal tiež figurovať v našich hodnoteniach. Forbo Flooring Systems je jedinou spoločnosťou vyrábajúcou podlahy na svete, ktorá zahŕňa ľudské zdravie a ekológiu - vplyvy toxicity v našich EPD.Na výpočet a hodnotenie toxicity našich produktov používame medzinárodne uznávanú metódu USEtox.Naše vyhlásenia o zdravých produktoch boli vytvorené, aby ďalej špecifikovali nízky dopad našich produktov na zdravie.

• naše podlahy zaručene neobsahujú žiadne zakázané toxické látky
• naše podlahy majú nízke až takmer nulové emisie produktu
• naše výrobky neobsahujú ftaláty
• naše portfólio ponúka osvedčené riešenia proti alergénom a jemnému prachu“

Prejdite do nášho centra pre sťahovanie HPD
Vyhlásenie o zdravotnom produkte_Podlaha Marmoleum

Ďalšie správy

Zaujímajú vás ďalšie správy a publikácie o udržateľnosti?

Pozri správy a publikácie