Válasszon országot

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Flotex Flokkolt Szőnyegek

Flotex Linear

A Flotex Linear széles körű választási lehetőséget nyújt 5 vonalas dizájnból: Integrity², Complexity, Stratus, Cirrus and Pinstripe.

Az 5 kollekció elérhető tekercses és modul formátumokban. A Flotex modul lapokat fixáló ragasztóval is lehet fektetni.

 • Flotex Linear
 • Flotex Linear
 • Flotex Linear
 • 550005
  Flotex Complexity

  Flotex Complexity

  Akár a közkedvelt mozaikszerű stílust, akár a szokatlan tégla módszert választja, a Flotex Complexity egy feltűnő és érdekes hatást kelt bármilyen kereskedelmi környezetben.

  A maximális rugalmasság érdekében a lineáris dizájn úgy lett megtervezve, hogy átmenetet képezzen a kollekció különböző dizájnjai között.

 • 242005
  Flotex Stratus

  Flotex Stratus

  Az installációs módszerek sokszínűsége jellemző a Flotex Stratus kollekcióra. Feltár számos padlózati dizájn alternatívát illetve amikor a kortárs Cirrus kollekció mintázataivall keverjük,a kreatív opciók majdhogynem végtelenek.

 • 565011
  Flotex Pinstripe

  Flotex Pinstripe

  A Pinstripe finomra szabott dizájnja tégla- vagy mozaikszerűen illetve félig elfordított mintázatban installálható. Amikor ugyanazt a modult különbözőképpen fektetjük, egy nagyon jellegzetes hatást produkálunk bemutatván a dizájn sokoldalúságát.

  A Pinstripe egyaránt kiválóan alkalmas irodákba, kiskereskedelmi környezetekbe vagy szababidő központokba, mivel akár kis- akár nagyobb helyiségbekbe tökéletesen illik.

 • 270002
  Flotex Cirrus

  Flotex Cirrus

  A Flotex Cirrus dizájn ideális *nagyszabású létesítmények** létrehozásához, illetve az illetsztési módszerek széles választéka további rugalmasságot nyújt a különleges környezet kialakításához.

  Amikor a Stratus dizájnnal kombinálva installáljuk, összehangolt szín kreációt alkothatunk.

 • 350012
  Flotex Integrity²

  Flotex Integrity²

  Visszafogott színek, stílusos dizájn - ez a Flotex Integrity². Letisztult padlózati dizájn mozaikszerű mintázattal, finom, igényes vonalas hatással.

Tisztítás & karbantartás

Hosszan tartó tisztaság

A könnyen tisztíthatósága is mutatja az egyedülálló minőségét a Flotexnek. Amennyiben az előírtak szerint történik a tisztítása, a Flotex túlszárnyalja bármelyik szőnyeget tisztán tartásban. A sima, egyenes 6.6 típusú nejlonnak köszönhetően a szennyeződés könnyen eltávolítható rendszeres porszívózással. Száraz szennyeződés nem tapad meg a hurkokban, sem a szélekben, illetve a porszívó eléri a szálak alját, ami azt jelenti, hogy minden szennyeződés eltávolítható. A vinyl alapnak és a 6.6 típusú nejlon felületnek köszönhetően tisztítható csupán vízzel és tisztítószerrel, egyszerűen kimosható bármilyen folt. Gőzzel tisztítás vagy mechanickai tisztító módszerek is alkalmazhatóak. A Flotex egy valóban mosható szőnyeg, hamar szárad és hosszú távon tiszta marad.

Flotex cleaner for longer

Fenntartható & Tartós

Egy fenntartható kollekció

A Forbo a Flotex-et zöld árammal és minimális újrahasznosított hulladék anyaggal gyártja - Nagy-Britanniában és Franciaországban -, így is biztosítva egy kiváló minőségű termék létrehozását. A Flotex 6.6 rostanyag tartalmú nejlonból, a Flotex dizájnok pedig víz alapú tintával készülnek. Nincsenek plusz vegyi folyamatok, csupán a magas hőmérsékleten történő gőzkezelés a színek élénkségének biztosításához. Hulladék kiömlés nem fordul elő.

A Flotex hulladékanyagát a Forbo más gyártósorain alakítják át a termékek hátlapjához. A Flotex hátlapja akár 67% újrahasznosított anyagot is tartalmaz. Az igazi előnye a Flotex termékeknek extrém teljesítményük: az élettartamuk hatszorosa az átlag textilburkolaténak. Tisztítása egyszerűen vízzel és tisztítószerrel történik. A legtöbb szennyeződéshez háztartási szappan is elég, de más tisztítószer eltávolítja a tintát, olajat vagy egyéb foltokat. Használat után a termék újrahasznosításra vissza kerül a gyártási folyamatba.

Flotex

Allergy UK & Sanitized®

Flotex is Allergy UK approved

Allergy UK
A Flotex elismert termék az Allergi UK által is, mivel bizonyítottan pozitív hatással van az allergiás betegségekben szenvedőknek. Képes az allergéneket megállítani és biztonságosan eltávolítani őket standard tisztítási eszközökkel. Tisztításkor, a Flotex kétszer annyi allergént távolít el a hagyományos szőnyegekhez képest. Több káros allergén eltávolítását követően egy sokkal komfortosabb, egészségesebb környezet alakítható ki az asztmában és allergiás betegségben szenvedőknek.

Sanitized®
A Flotex, Sanitized® védő bevonattal kezelt termék, amely elnyomja a házi poratka populációjának növekedését (dermatophagoides pteronyssinus) még azokban a helyiségekben is, ahol porszívóval nehéz az eltávolításuk. Független tesztek kimutatták, hogy egy Flotex Sanitized® minta a poratka populációját átlagban 86%-kal csökkentette kb. 8 hét után

High-Tech Textile

Flotex installáció

Flotex

Brosúra

Töltse le Flotex brosúránkat

Innen töltheő le brosúránk Flotex brochure

Flotex Brochure

Kollekció

Flotex Linear

A Flotex Linear széles választékát kínálja mind a klasszikus mindpedig a kortárs lineáris dizájnoknak. Elérhetőek modul illetve tekercses formátumokban. Különlegesen mutatnak keverve más mintázatokkal is. Íme az 5 féle kollekció: Integrity², Complexity, Stratus, Cirrus és Pinstripe.

A Flotex Linear kollekció összehangolt színeket tartalmaz bizonyos kollekciók között, így kombinálásukkal különleges környezetet hozhat létre: különösen az Integrity² & Complexity és a Stratus & Cirrus keverékeivel.

A különféle tekercses és modul variációk még több kombinálási lehetőséget kínálnak.

Flotex linear stratus and cirrus combined

Szennyeződési besorolás

Szennyeződési besorolás

Azokban a helyiségekben, ahol a bejárati padlózat minősége nem megfelelő akár a forgalomhoz, akár a szennyeződés típusához képest, a piszok és nedvesség könnyen bejut az épületbe.

Szennytakaró
A Flotex képes "elrejteni" a szennyeződéseket kisebb-nagyobb mértékben, függően a színektől és a mintázattól. Objektív vizsgálati módszerek alkalmazásával, minden egyes Flotex dizájnt minősítünk az "általános" szennyeződés takarási képességét illetően. E tesztek eredménye egy szennyezettségi besorolás, melyet a termék mellett egy referencia számmal jelölünk.

Flotex

Technikai tájékoztató

Letölthető dokumentumok

A Forbo számos promóciós és technikai dokumentummal rendelkezik minden termékét illetően. A dokumentumok elérhetőek a termék választás oldalon, ahonnan a kiválasztott technikai tájékoztatók letölthetőek. Download center

Technical Specification