Válasszon országot

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Flotex Flokkolt Szőnyegek

Flotex Flokkolt Szőnyegek

A Flotex a praktikusság, rugalmasság valamint a csúszásgátlás és az akusztikai előnyökkel rendelkező tulajdonságok kombinációja. A Flotex erős, higiénikus padlózat és mivel teljesen vízálló, a Flotex az, ami igazából mosható szőnyeg padlózat. Merítsen ihletet flotex magazinunkból flotex magazine

A Flotex egy meleg, kényelmes, higiénikus padlózat, amely megfelel bármely kereskedelmi előírásnak. Köszönet a rendkívül hatékony antibakteriális kezelésnek - Sanitized® -, a Flotex állandó védelmet nyújt a baktériumokkal (MRSA, E-coli, poratkák) szemben.

 • Flotex Flokkolt Szőnyegek
 • Flotex Flokkolt Szőnyegek
 • Flotex Flokkolt Szőnyegek
 • Flotex Flokkolt Szőnyegek
 • Flotex Flokkolt Szőnyegek
 • Flotex Colour Penang 382024
  Flotex Colour

  Flotex Colour

  A Flotex Colour 3 dizájn kollekciója, avagy a színek rapszódiájának széles spektruma. Ideális oktatási-, egészségügyi intézményekbe, idősek otthonába, szabadidő központokba, lakossági és egyéb kiskereskedelmi helyiségekbe.

 • Flotex Linear Integrity2 350011 Checkerboard installation
  Flotex Linear

  Flotex Linear

  A Flotex Linear széles körű választási lehetőséget nyújt 5 vonalas dizájnból: Integrity², Complexity, Stratus, Cirrus and Pinstripe.

 • Flotex Colour 445022
  Flotex Vision

  Flotex Vision

  A Flotex Vision több mint 500 digitálisan nyomtatott formatervezést kínál minden ízlésnek vagy igénynek megfelelően.

 • Flotex Sottsass Wool
  Flotex Sottsass

  Flotex Sottsass

  Egyedülálló mind esztétikailag, mind technikailag. A Flotex Sottsass padlóburkolata a Forbo Flooring és az olasz design stúdió ** Sottsass Associati ** kreatív együttműködésének eredménye, amely a múlt század végén a híres Memphis Design trendért felelős. A Sottsass formatervezési minták egyedülálló szerves formákat és szabálytalan, látszólag véletlen mintákat mutatnak

 • Flotex planks Wood herringbone 151001_151002_151004_151006
  Flotex Planks

  Flotex Planks

  A kifinomultság és stílus a modularitásban. Mivel a modularitás a padlózat egyik fő trendje, a Forbo kifejlesztett egy egyedi, 100x25 cm méretű Flotex deszkát, amellyel lenyűgöző alaprajzokat hozhat létre. Látott valaha beton textil padlót? 6 izgalmas padlómodellt kínálunk, amelyek végtelen lehetőségeket kínálnak a keveréshez és illesztéshez, tökéletesen alkalmazkodva mindenféle környezethez.

Kollekció

Bionikus padlózat

A bionikus technológia a természetben található biológiai módszereket és rendszereket kombinálja az ember alkotta termékekkel és eljárásokkal. A technológiának ez a fajta átültetése az állatvilágból és a növényvilágból segít megalkotni egy optimális és rendkívül hatékony terméket. Klasszikus példa a bionikus technológiára a víz- és szennyezés taszító felületek fejlődése, amely megfigyelhető a lótsz virág levelein is. A Flotex nem csupán egy textil, nem is csak rugalmas és tartós, hanem egyedülálló konstrukciója sikeresen kombinálja e tulajdonságokat. Megfelelő keresekedelmi helyiségekben, azonban bizonyos feltételek mellett.

A megközelítőleg 80 millió apró 6.6 típusú nejlon szál (flokk) olyan erős, akár egy bambusz szerkezet. mégis komfort érzetet ad. A precíziós nyomtatási technológiával gyártott Flotex gazdag szín palettája a természetben található színeket másolja a legapróbb részletekig. A csúszásállósága nedves illetve száraz környezetben (az R13-hoz hasonlóan) a gekkó lábainak mozgását imitálja. Ahogyan a méh gyűjtögeti és körbe-körbe viszi a virágport a virágok között, a Flotex felülete foglyul ejti a finom port és az allergéneket a levegőből, melyek aztán egy egyszerű takarítssal eltávolíthatóak.

Összegezve: a Flotex egy high tech minőségű szőnyeg, mely bionikus teljesítménnyel bír. Elérhető tekercses és modul formátumokkban is.

Bionic Flooring Performance - Bee

A Flotex & a környezet

Egy fenntartható termék

A Forbo a Flotex-et zöld árammal és minimális újrahasznosított hulladék anyaggal gyártja - Nagy-Britanniában és Franciaországban -, így is biztosítva egy kiváló minőségű termék létrehozását. A Flotex 6,6 rostanyag tartalmú nejlonból, a Flotex dizájnok pedig víz alapú tintával készülnek. Nincsenek plusz vegyi folyamatok, csupán a magas hőmérsékleten történő gőzkezelés a színek élénkségének biztosításához. Hulladék kiömlés nem fordul elő.

A Flotex hulladékanyagát a Forbo másik gyártósorain alakítják át a termékek hátlapjához. A Flotex hátlapja akár 67% újrahasznosított anyagot is tartalmaz. Az igazi előnye a Flotex termékeknek extrém teljesítményük: az élettartamuk hatszorosa az átlag textilburkolaténak. Tisztítása egyszerűen vízzel és tisztítószerrel történik. A legtöbb szennyeződéshez háztartási szappan is elég, de más tisztítószer eltávolítja a tintát, olajat vagy egyéb foltokat. Használat után a termék újrahasznosításra vissza kerül a gyártási folyamatba.

Flotex

Miért Flotex?

Egy választás, ami nem kompromisszum

A Flotex egy high tech minőségű szőnyeg padlózat, amely a rugalmasságot és a szőnyeg kulcsfontosságú tulajdonságait elegyíti egy termékben, azaz tartalmaz minden olyan tulajdonságot, amelyet egy innovatív padló szőnyegtől elvár.

Tartós és kényelmes
A tartósság és ellenállóság a Flotex fő tulajdonságai, melyet a 80 millió, 6.6 típusú nylon szál/m2 tartalmának köszönhet. A nyugalom és kényelem megtapasztalása pedig az áthatolhatatlan párnázott hátlapok eredménye.

Halk és higiénikus
A nejlon rostanyagok nemcsak a hang elnyelését és a komfortosságot biztosítják, az allergéneket és a finom port is távol tartják. Így könnyen tisztítható akár száraz- akár nedves körülmények között. A termék kontsturkciójának köszönhetően, a Flotex a penészt és a kellemetlen szagokat is távol tartja és visszanyeri eredeti formáját minden tisztítás után.

Szívós mégis mosható
A minden napos porszívózás eltávolítja a szennyeződéseket és a port a felületről. Mindemellett azonban erős szennyeződést követően szükség lehet gőzzel való tisztításra vagy mélyebb mechanikai tisztításra hagyományos tisztítószerekkel. Már egy egyszerű takarítást követően a Flotex visszanyeri eredeti formáját. A Flotex kollekció színek és dizájnok széles skáláját kínálja.

Biztonságos és zaj elnyelő
A Flotex, „A” osztályú hangelnyelésének köszönhetően alacsony szinten tartja a helyiségben keletkező zajokat és jó lépéshang csillapítást is biztosít(>20dB), így is biztosítva a zavartalanságot akár egy szobában, akár egy egész épületben. A Flotex megfelel a HSE nedves- és száraz felületi csúszásállóság minősítésnek sík felületeken és rámpákon való használatakor.

High-tech Textile

Brosúra

Tudjon meg többet a Flotex-ról

Amennyiben többet szeretne megtudni a Flotex termékről, töltse le brosúránkat Flotex brochure

Vagy nézzen bele flotexbook online

Flotex Brochure

Technikai tájékoztató

Letölthető dokumentumok

A Forbo számos promóciós és technikai dokumentummal rendelkezik minden termékét illetően. A dokumentumok elérhetőek a termék választás oldalon, ahonnan a kiválasztott technikai tájékoztatók letölthetők Download Center

A Flotex technikai leírása az alábbi linkről tölthető le:
Flotex Technical Specifications

Flotex Technical Specifications

A Flotex szennyezettségi besorolása

A Flotex szennyezettségi besorolása

Azokban a helyiségekben, ahol a bejárati padlózat minősége nem megfelelő akár a forgalomhoz, akár a szennyeződés típusához képest, a piszok és nedvesség könnyen bejut az épületbe.

Szennytakaró
A Flotex képes "elrejteni" a szennyeződéseket kisebb-nagyobb mértékben, függően a színektől és a mintázattól. Objektív vizsgálati módszerek alkalmazásával, minden egyes Flotex dizájnt minősítünk az "általános" szennyeződés takarási képességét illetően. E tesztek eredménye egy szennyezettségi besorolás, melyet a termék mellett egy referencia számmal jelölünk.

Flotex

Allergy UK & Sanitized®

Allergy UK & Sanitized® kezelés

Allergy UK
A Flotex elismert termék az Allergi UK által is, mivel bizonyítottan pozitív hatással van az allergiás betegségekben szenvedőknek. Képes az allergéneket megállítani és biztonságosan eltávolítani őket standard tisztítási eszközökkel. Tisztításkor, a Flotex kétszer annyi allergént távolít el a hagyományos szőnyegekhez képest. Több káros allergén eltávolítását követően egy sokkal komfortosabb, egészségesebb környezet alakítható ki az asztmában és allergiás betegségben szenvedőknek.

Sanitized®
A Flotex, Sanitized® védő bevonattal kezelt termék, amely elnyomja a házi poratka populációjának növekedését (dermatophagoides pteronyssinus) még azokban a helyiségekben is, ahol porszívóval nehéz az eltávolításuk. Független tesztek kimutatták, hogy egy Flotex Sanitized® minta a poratka populációját átlagban 86%-kal csökkentette kb. 8 hét után.

Sanitized