Válasszon országot

Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2
Pulldown 2

Biztonsági padlózat

Step Biztonsági PVC

A Forbo Step biztonsági PVC-i garantálják az egész élettartamuk alatti csúszásmentességet illetve egyedülálló megoldást kínálnak nedves helyiségekbe. A kollekció különböző al-kollekciókat tartalmaz, melyek megfelelőek bármely olyan helyiségbe, ahova biztonsági padlózat szükséges.

Új & unikum a Step kollekcióban a csúszásgátló “Step Crystals”, amely biztosítja a biztonságot illetve a tiszta, friss dizájnt, és a már bizonyítottan könnyebb tiszíthatóságot. A Step kollekció dizájnjainak széles választéka és kompromisszum nélküli teljesítménye egyedülálló.

 • Step Biztonsági PVC
 • Step Biztonsági PVC
 • Step Biztonsági PVC
 • 181012
  Surestep Laguna

  Surestep Laguna

  A Surestep Laguna biztonsági padlózat mezítláb és lábbeli csúszásállóságát ötvözi azokon a területeken, ahol mindkettő valószínű és gyakran megtörténik. Mindkét előírást figyelembe véve kiterjedhet minden átmeneti területre, például az öltözőkre és a forgalmi területekre.

 • 89922
  Surestep Mineral

  Surestep Mineral

  Forbo's Surestep Mineral vinil padló egyedülálló ásványi mintázatot kínál, egy apró ponttal, amely nagy területeken monumentális gesztus. A gyűjtemény 5 színt tartalmaz.

 • 171082
  Surestep Original

  Surestep Original

  Surestep Original biztonsági padló friss alternatívát kínál a hagyományos biztonsági padlónak, köszönhetően a jobb tisztább esztétikának. A 24 színű paletta ötvözi a színárnyalatokat és a könnyedséget.


 • 89022
  Surestep Texture

  Surestep Texture

  A Surestep Texture biztonsági padló divatos, fókuszált kialakítású, finom textil benyomást kelt a lágy és elegáns megjelenéshez. A texturált domborítás növeli a tapintást és a szelíd megjelenést. Mindez a Surestep padlóburkolatok csúszásgátló tulajdonságaival kombinálva. A Step Crystal segítségével tiszta és világos vizuális kép érhető el.

 • 180012
  Safestep Aqua

  Safestep Aqua

  Safestep Az Aqua biztonsági padlók modern, szerves kialakítása, új és egyedi dombornyomással. Mezítlábas (és puha talpú cipő) területekre tervezték. A Safestep Aqua egy rugalmas padló, amely könnyen telepíthető a vizes helyiségek sajátos igényeihez. És ami a legfontosabb: a ** legmagasabb mezítlábas osztállyal ** rendelkezik.

 • 176422
  Surestep Star

  Surestep Star

  A Surestep Star biztonsági padlóburkolata innovatív, csendes és kifinomult. A holografikus csippek színt adnak a természetes és a semleges színsorozatnak.

 • 17072
  Surestep Stone

  Surestep Stone

  Igaz, hogy az élet kőpadlója modern megjelenésű. A Surestep Stone biztonsági vinil burkolatok kemény és tömör megjelenést kínálnak 8 egyszerű színben. A karborundum vagy a kristályok részecskéi reális képi megjelenést és kiváló csúszási ellenállást biztosítanak.

 • 175952
  Safestep R12

  Safestep R12

  A Safestep R12 biztonsági padlóburkolata kiváló minőséggel rendelkezik, amely biztosítja a csúszási ellenállást a legszélsőségesebb körülmények között. A 4 talajrejtő színeket úgy tervezték, hogy azok alkalmazkodjanak a könnyű ipari területeken. Mindegyik elem színes lehet a Surestep és a Safestep R11 termékével.

 • 18932
  Surestep Wood

  Surestep Wood

  A Surestep Wood biztonsági vinil padlói természetes dizájnokat kínálna. A legnépszerűbb faformáknak világos és éles fa vizuáljuk van a gyakorlatilag láthatatlan Step kristályokkal a tartós csúszásgátló teljesítmény érdekében.


 • 175032
  Safestep R11

  Safestep R11

  A Forbo Safestep R11 biztonsági vinil olyan területeken alkalmazható, ahol magasabb csúszási kockázatot állapítanak meg, mint a professzionális konyhák, könnyűipari élelmiszertermelés, kertészeti központok. Safestep R11 padlók tartós csúszásbiztosságot és magas higiéniai követelményeket kínál.


Step & a környezet

Step & a környezet

Az LCA-ra fókuszálva, az új Step kollekció kulcsfontosságú fejlesztéseit az alábbiakban foglaltuk össze:

● belső hulladék feldolgozó (ezidáig a hulladékot egy külső partner által hasznosítottuk újra)

● a hátlap újrahasznosított tartalmát növeltük 39%-ról 60%-ra

● teljeskörű fejlesztés a Step Crystals használatával: újrahasznosított melléktermékek, kevesebb energia használata gyártáskor - melynek eredeménye egy tisztább láthatóság és kevesebb szennyeződés: így kevesebb víz használata szükséges a tisztításhoz

Az össze többi Forbo egyedi terméktulajdonság megmarad:

● Jobb beltéri levegőminőség: megfelel a német AgBB előírásainak, illékony szervesanyag-kibocsátás <250 μ g/m3

● Megfelel + a REACH anyagok listájának

● 100%-ig „zöld” villamos energia felhasználásával készül

● A nyomtatott minták/anyagok vizes bázisú festékekkel készülnek

● Alacsony tisztítás/karbantartási igény, csökkentett víz- és tisztítószer felhasználás

● A Forbo Spray módszer megfelel minden R10-es termékhez, 100%-ban biológiailag lebontható, klórmentes, pH-semleges

● 100%-ban újrahasznosítható termék

Green energy

Miért a Step-et válassza?

Miért a Step-et válassza?

• A Step biztonsági PVC garantáltan biztosítja a csúszámentességet az egész élettartama alatt (R10, R11 & R12)

• A PUR Pearl bevonat biztosítja a kiváló, szép, tartós megjelenést és minőséget

• Kevésbé fényes felület a kopásállóságért és természetes hatásért

• Széles dizájn választék

• Világos vagy színes tartós koptató réteg a hosszan tartó minőségért

• Egyedülálló és attraktív megoldások nedves helyiségekbe is, biztosítva a legjobb minőségű csúszásgátlást

• Új és unikum a csúszásgátló “Step Crystals”, amely biztosítja a biztonságot és hozzájárul a tiszta és friss dizájnok megalkotásához. Bizonyítottan könnyű a tisztántartása

• A Step PVC újrahasznosított tartalmának köszönhetően, a környezeti teljesítménye teljesen optimalizált - újrahasznosított komponensek a termék felépítésében

• Választhatóan filc hátoldallal (vagy anélkül) a jobb ragaszthatóság érdekében.

Biztonság. Dizájn. Bizalom.

Biztonság. Dizájn. Bizalom.

A Step biztonsági PVC kollekciónk számos területen unikumnak számít. E padlózat jellemzője, hogy különösen időtálló, kombinálva kimagasló csúszásgátlósságával (R12-ig) illetve széles választékú dizájnjaival. A PUR Pearl bevonat pedig biztosítja a kimagaslóan hosszan tartó szépséget és minőséget.

A kollekció 3 részből all:
Surestep (R10), Safestep (R11, R12) és Wetroom (nedves helyiségek) padlózata

Surestep
Minden Surestep padlózat biztosítja az R10-es csúszásgátlást. Ajánlott olyan helyiségekben alkalmazni, ahol fokozott csúszásveszély fordulhat elő. Tipikusan ilyen területek a nagy forgalmú helyiségek mint pl. a folyósók, feljárók, kávézók, mosdó helyiségek, bizonyos tantermek, nyilvános helyiségek.

Safestep
A Safestep padlózatok a magasabb csúszásveszélyű helyiségekbe ajánlottak, ahol esetleges, véletlenszerű vagy folyamatos aktív szennyeződés éri a padlózatot. Ezekben a helyiségekben nem lehetséges megelőzni a szennyeződések lerakódását, egész egyszerűen a munkakörnyezet típusa miatt. Ilyen tipikus helyiségek: professzionális konyhák, élelmiszer gyártás helyiségei, virág üzletek, kertészeti központok.

Wetroom (Surestep Laguna, Safestep Aqua)
A nedves helyiségek padlózatai kifejezetten azokra a helyiségekre lettek fejlesztve, ahol folyamatos nedvesség, víz éri a környezetet illetve a mezítláb- vagy a papucsban járás a jellemző. Tipikusan ilyen helyiségek: zuhanyzók, gyógyvizes medencék, uszodák, öltözők, szekrényes öltözők.

Step safety flooring

Melyik terméket hol használjuk?

Melyik terméket hol használjuk?

A Step biztonsági padlózat kollekciói aszerint lettek tervezve, hogy megfeleljenek azoknak a biztonsági követelményeknek, amelyek bizonyos helyiségekben elő vannak írva. Minden Step termék megfelel a szigorú Health and Safety Executive (HSE) & European sztenderd követelményeinek.

A teljes használati útmutató innen tölthető le

Összefoglaló áttekintés:
Surestep: általános és nedves területek fokozott csúszászveszéllyel
Safestep R11: fokozott csúszásveszélyű területek a véletlen vagy folyamatos szennyeződések miatt
Safestep R12: könnyű ipari területek
Surestep Laguna: nedves helyiségek, ahol többnyire mezítlábas forgalom a jellemző, de lábbeli is használatos
Safestep Aqua: spa-k, zuhanyzók és uszodai környezet

Surestep Laguna

Mi is az a csúszásgátlás?

Mi is az a csúszásgátlás?

Az EN 13845 szabványnak való megfelelés egy burkolat fenntartható, teljes élettartamra szóló teljesítményének záloga. Ez a szabvány határozza meg a követelményeket, amelyeknek meg kell felelni ahhoz, hogy a tartós csúszásgátlás különböző felhasználási körülmények között teljesüljön. Valamennyi Step padlóburkolat megfelel az EN13845-nek.

A burkolatok csúszásgátlásának gyakori mértéke az R-skála, amely a DIN 51130 szabványhoz kapcsolódik. A padló csúszásgátlását egy olajjal borított rámpán különböző dőlésszögeknél vizsgálják és a burkolatot osztályokba sorolják. A Step burkolatok a legfontosabb R10 – R12, lábbelivel vizsgált osztályokba tartoznak (valamennyi Surestep, a Safstep R11 és R12).

A mezítlábas felhasználási területekre a DIN51097 szabvány vonatkozik. A vizsgálati módszer hasonló a DIN51130 szabványban leírtakhoz, de itt a rámpát szappanos vízzel nedvesítik, hogy a körülmények életszerűek legyenek. A Step család (Surestep Laguna, Safestep Aqua) a legjobb biztonsági megoldást kínálja ebben az esetben is.

A felhasználási területnek legjobban megfelelő Step burkolat kiválasztásával az elcsúszás veszélye jelentősen csökkenthető.

Letölthető csúszásgátlással kapcsolatos dokumentum

Slip resistance explained